Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 29 » Офіційні вісті: засідання правління президії ЛОО ТЧХ України від 28 листопада 2012 р. – Частина ІІІ.
14:49
Офіційні вісті: засідання правління президії ЛОО ТЧХ України від 28 листопада 2012 р. – Частина ІІІ.

З  ДУМОЮ  ПРО  ЗАВТРА


У конференц – залі Головного  управління охорони 

здоров’я ЛОДА 28 листопада відбулося  засідання

Правління Президії Львівської обласної організації 

Товариства Червоного Хреста України.У засіданні взяли участь: голова Львівської ОО ТЧХ України Валентин Мойсеєнко, в.о. начальника ГУОЗ ЛОДА Ірина Микичак, голови міських і районних організацій ТЧХ, представники медичної громадськості, партнерських організацій, дотичних до роботи Товариства.


На знімку:  заступник начальника Головного управління з надзвичайних ситуацій  ЛОДА  О. І. Харчук  веде засідання правління Президії

 Львівської ОО ТЧХ України.

Про діяльність обласного Товариства доповів  голова Львівської ОО ТЧХ Валентин Мойсеєнко: «З початку року на Львівщині Червоний Хрест надав допомогу на 800 тис. грн.  Цьогоріч Товариство виконувало 12 комплексних гуманітарних програм, серед них: програми допомоги соціально незахищеним верствам населення; донорства крові, допомога багатодітним сім’ям, програма з профілактики туберкульозу та СНІДу.

Багато років співпрацюють львів’яни із зарубіжними колегами з Німеччини, налагоджують зв’язки з колегами з Польщі. Всій Україні відомий спільний проект з Люксембурзьким Червоним Хрестом «Допоможемо хворим дітям України з вадами серця».


Особливим напрямком діяльності ТЧХ є медико-соціальна робота серед населення. Цей напрямок статутних завдань Товариства доручено виконувати  чималому колективу, який налічує  понад 100 патронажних медичних сестер, які опікуються самотніми особами похилого віку. В таких закладах, як медико-соціальні центри Червоного Хреста (їх в області – 8) діють і стоматологічний кабінет, і аптечні пункти, і прокатні пункти інвалідних засобів, а також банки одягу. Цього року допомогу у вигляді теплого одягу, взуття, постелі, ковдр отримали понад 350 безхатченків.


Спільно з Головним управлінням охорони здоров’я в області діє програма «Ветеран – медик», спрямована на покращення медико-соціального обслуговування 252 самотніх осіб похилого віку з числа працівників охорони здоров’я та ТЧХ.


У навчальних центрах Товариства за 10 місяців пройшли навчання майже 350 курсантів з надання первинної медичної допомоги. За кошти програми «Медикаменти», (фінансується Баденським Червоним Хрестом), для 571 самотньої особи зі Львова  придбано ліків на суму майже 100 тисяч гривень.



Загалом, упродовж 2012 року Львівським обласним Товариством Червоного Хреста особам, що потребують, надана натуральна допомога на суму 827,18 тис. грн, матеріальна допомога на суму 26,7 тис. грн. Але ці цифри могли би бути значно кращими, якби не ряд недоліків, над подоланням яких ще треба багато працювати.


Члени правління Львівської ОО  ТЧХ України взяли активну участь у обговоренні доповіді  голови цієї організації Валентина

Мойсеєнка.





В. о. начальника ГУОЗ ЛОДА Ірина Микичак у своєму виступі розповіла про тісну співпрацю медиків Львівщини і червонохрестівців, сучасні реформи в охороні здоров’я, впровадження в життя Закону України «Про екстрену медичну допомогу» і зазначила, що перед Червоним Хрестом стоять не тільки великі завдання, але й відкриті широкі перспективи для плідної діяльності цієї організації.




Виступ головного лікаря комунальної установи ЛОР «Львівського регіонального фтизіопульмонологічного, лікувально-діагностичного центру» Любомира Рака не залишив нікого з присутніх байдужим: йшлося про спільну боротьбу  з епідемією  туберкульозу.   Патронажні медичні сестри  ЛОО ТЧХУ, що беруть участь у програмі  боротьби з  цією недугою, що фінансується БФ «Розвиток України» Ріната Ахметова, є справжні подвижниці. Вони ведуть патронат над тими  пацієнтами, що вже закінчили курс лікування,  і знаходяться на  відновлювальній релаксації у домашніх умовах. Ця співпраця  Червоного Хреста і фтизіатрів Львівщини триває вже 1,5  року. Вся програма розрахована до  2015 р.  



  


Начальник управління у справах неповнолітніх ЛОДА Володимир  Лис у  своєму виступі охарактеризував  співпрацю Червоного Хреста з його відомством,  як  позитивний фактор   впливу на «дітей вулиці». Завдяки цьому, стало менше юних наркоманів, курців, алкоголіків, підлітків з аморальною поведінкою. Велику справу робить Червоний Хрест у розгортанні пропаганди боротьби з ВІЛ/СНІДом, тютюнопалінням, іншими негативними явищами у житті нашої молоді.

  



Президент Львівської асоціації медсестер України Ірина Шевчук у своєму виступі дала високу оцінку взаємної співпраці організації,  яку очолює, і Червоного Хреста. Асоціація у цьому році відзначає свій перший ювілей – 10 років з дня  заснування. Нині вона  має 56 осередків. Під номером один зареєстрований осередок ЛОО ТЧХУ. Тож з  5826 членів асоціації,  68 – це червонохрестівці. Запросила присутніх  бути читачами і дописувачими  газети «Медсестра Галичини», а також нової програми «Лікарня -  безпечна для пацієнта».




Заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Іван Слободян також позитивно оцінив співпрацю 

з Червоним Хрестом  Львівщини. В цьому році встановилася тісна співпраця ТЧХ з терцентрами по обслуговуванню хворих. Найкраща  

взаємодія його відомства  з Червоноградською МО  ТЧХУ.





Досвідом виконання планових статутних завдань поділилася  голова Шевченківської РО ТЧХ  м. Львова Наталія Семочкою.  Очолювана нею організація входить в число тих чотирьох, що є правофланговими  в цьому році,  і  вона має шанс не тільки виконати,  але і  перевиконати річний господварсько-фінансовий план.




В обговоренні взяла участь голова  Сокальської РО ТЧХ України Леся Поліха.  Вона   повідомила, що завдяки плідній співпраці з місцевою владою, у  цьому році вона отримала нове приміщення,  загальною площею 85 кв. м, в  якому є 4 кімнати. Це дозволило вирішити питання  з медико-соціальним центром,  банком  речей, іншими службами.




Ірина Байдала, голова Яворівської РО ТЧХ України,  у своєму виступі зупинилася на роботі з молоддю. Завдяки  юним волонтерам у Яворівському районі,  зібрано багато  продуктів харчування, одягу, взуття.  Проведено  тренінги-навчання в усіх 30 школах з надання першої  невідкладної  медичної  допомоги.  Зараз вони збирають кошти  для закупівлі подарунків  для  дітей-сиріт та мало  забезпечених родин до Дня св.Миколая.





Виступ начальника Львівського обласного центру інвалідного спорту "Інваспорт”    Вадима Магрілова завершив обговорення доповіді. Він також позитивно оцінив співпрацю з Червоним Хрестом, особливо у царині реабілітації людей з обмеженими можливостями. Відчувалася співпраця і в  підготовці  параолімпійської команди, яка взяла участь у виступах в Лондоні на олімпійському стадіоні,  а також у проведенні  обласної  25-ої спартакіади між інвалідами, в якій взало участь 330 осіб.  Спільно з червонохрестівцями в усіх  містах  і райцентрах Львівщини проволилися різні спортивні свята.


На засіданні правління Президії Львівської  ОО ТЧХ України активстам червонохрестівського руху були  вручені  Грамоти Товариства.





На знімку: Грамотою Львівської  ОО ТЧХ України нагороджується Зробок  Леся Володимирівна -  заступник головного лікаря ЛОКЛ з медсестринства, голова п/о Личаківської РО ТЧХ м. Львова.


Серед нагороджених Грамотами Львівської  ОО ТЧХ  такі активісти-червонохрестівці, як:


Гудима Валентин Федорович  голова п/о факультету економіки Львівського державного  Університету внутрішніх справ.

 

Карабан Михайло Теодорович  – заступник директора  Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва.

 

Клачко  Ірина  Василівна –   голова п/о Львівського кооперативного коледжу екології і дизайну


Вакатова Наталія Володимирівна  – медична сестра рентген-кабінету ЛОДКЛ "Охматдит"

.

Телепнєва Ірина  Юхимівна  – завідуюча організаційно-методичним відділом ЛОКДЦ.

 

Скалецька Наталія Михайлівна –  заступник  декана медичного факультету № 1  Львівського національного медичного університету 


ім.  Данила Галицького.

 

Cиницька Галина Ярославівна  – начальник віддіду  освіти Шевченківської РДА м. Львова.



 

На знімку:   Грамотою ЛОО ТЧХ України нагороджується Маліцька  Уляна Леонтіївна –  заступник директора з виховної роботи Львівського коледжу будівництва, архітектури та дизайну, голова п/о Червоного Хреста коледжу. 


На засіданні правління  Президії ЛОО ТЧХУ були внесені зміни у кадровий склад організації. Зі складу правління були виведені ті члени, котрі  змінили місце роботи або мають труднощі через сімейні обставини. Були введені нові члени правління, а саме: Шекета Людмила Дмитрівна – голова комісії з питань медицини, освіти та соціального захисту Львівської  міської ради, начальник ГУОЗ ЛОДА – за посадою, Шевчук Ірина Богданівна  - президент Львівської  асоціації медсестер України.

Прийнято також  інші Постанови правління Президії  ЛОО ТЧХУ, спрямовані на поліпшення роботи Товариства у Львівській області й усунення виявлених недоліків.  



                     Фото – Ірини Апостолюк

                Прес - служба Львівської ОО ТЧХ України

 

 

  

 


  

Переглядів: 1983 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 12:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024