Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Листопад » 29 » У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: Львівський коледж будівництва, архітектури і дизайну
21:45
У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: Львівський коледж будівництва, архітектури і дизайну

П  Е Р  Е  В’ Я З К А


 У Львівському коледжі будівництва, 

 архітектури і дизайну вивчають багато

 предметів. Техніка малювання – один з них.

 Час від часу до майбутніх архітекторів  

 і дизайнерів на подіум приходять 

 позувати  натурщики. Треба на папері 

  зафіксувати олівцем кожен мускул, згин 

  людського тіла, накласти  штриховкою

  світло-тінь від кожної  ямки і виступу.





А якщо тіло  хворе,  понівечене, вздовж і впоперек перемотане бинтами? Тоді  ще більше треба мати хисту,  щоб на папері  передати не лише правдивість контурів перев’язки, але і жах,  який спотворює обличчя пораненого.

Його Величність Нещасний Випадок може за одну мить художника і натурщика поміняти місцями. Як  то воно буде терпіти йому від болю, чекати  з години на  годину на медсестру,  щоб зробила свіжу перев’язку?!    

Якщо ж вона  не прийде, чи ти зумієш перев’язати себе сам? Або свого товариша, що потрапив  у біду? Чи дитину, котру ледве  врятував,  витягнувши з-під коліс автомобіля? Чи навіть улюбленого собаку, який  поранив лапу?

Все це, на жаль, як і малюнок, вимагає відповідних знань. Нехай на самому що не є  елементарному медичному  рівні, але без них не впоратися без шкоди для здоров’я, а іноді  і збереження самого життя.

Це добре розуміє голова первинного осередку Червоного Хреста коледжу,  заступник директора з виховної роботи Уляна Леонтіївна Маліцька. Тож вона попросила провести у коледжі тренінг з надання першої допомоги медичних патронажних сестер з Личаківської РО ТЧХ м. Львова.



Такі  навчання відбулися 29 листопада п.р. Їх провели Юлія Поліщук, Надія  Бучковська, Галина Піскоровська.  Студентам коледжу показали  як перев’язувати поранену голову, ніс, поломану ногу, та давати собі раду з іншими видами  травм.




Так  як тренінг проходив напередодні Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/ СНІДом, то мова зайшла  і про цю  недугу ХХІ  століття. Медсестри у доступній формі розповіли  про неї. Роздали відповідну пропагандистсько-профілактичну літературу, а  засоби контрацепції  передали   студраді.



Завершилася зустріч приємною несподіванкою: студенти  зустріли  оплесками  звістку про нагородження Грамотою Львівської  ОО  ТЧХ України голови п/о Червоного Хреста  коледжу  Уляни Леонтіївни Маліцької за активність і  вагомий внесок у розвиток червонохрестівського руху.

У слові-відповіді Уляна Леонтіївна сказала студентам: «У цій нагороді є  і ваша заслуга, тому  що активно і без зволікання розповсюдили марки «Членський внесок» на  суму 800 грн. Сума – невелика. Але й океан складається  з мільйонів крапель. Одна з них, нашого первинного осередку  Червоного Хреста у коледжі». 


Фото – Юлії Поліщук

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 1245 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 17.04.2024, 01:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024