Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 1 » Всесвітній день боротьби зі СНІДом: акція Личаківської РО ТЧХ м. Львова у Львівському поліграфічному коледжі УАД
03:56
Всесвітній день боротьби зі СНІДом: акція Личаківської РО ТЧХ м. Львова у Львівському поліграфічному коледжі УАД

ТОЛЕРАНТНІСТЬ


Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це 

можливість дізнатися про нові факти 

щодо перебігу цієї хвороби, щоб вміти з нею

 боротися і  бути терпимим до тих, кого

 це лихо спіткало. Саме про це і  пішла

 мова  у Львівському поліграфічному 

коледжі Української Академії Друкарства, 

де  працівники Личаківської РО  ТЧХ 

м. Львова провели акцію на  вшанування

 сумної дати в житті людства  – 1 грудня.


На знімку:(зліва направо) Юлія Поліщук - патронажна медична  сестра Личаківської РО ТЧХ м. Львова,  Галина Мацур - викладач української і світової літератури Львівського поліграфічного коледжу УАД.



 В коледжі  гуманітарна освіта і виховна робота зі  студентами  поставлені на високому рівні стараннями 

 педагогічного колективу, на чолі із заступником  директора з цього кола питань Лесі  Миронівни Хомчак.

 (на знімку).

 Тут  не тільки читають лекції і  проводять студентські конференції  на теми здорового способу життя, але

  і практикують його у  повсякденності: запроваджено турніри з  аеробіки, міні-футболу, інших видів  спорту

  на кубок  ректора.   




На висоті естетичне виховання і духовна складова формування душі молодої людини.  Про це йшлося на зустрічах з письменниками, 

науковцями, громадськими діячами.




На сайті коледжу до цих пір є фотографії з цих подій, зокрема зустрічі з відомим  письменником Романом Лубківським (у центрі - четвертий зліва).

Великий  слід у душах студентів залишають зустрічі з духовними пастирями.  Одна  з них  була присвячена знайомству з видатним бібліознавцем, викладачем Острозької академії архімандритом  о. Рафаїлом Турконяком, котрий зосередив увагу на покликанні та місії поліграфіста  і журналіста. Він прирівняв їх до проповідників, але за умови, що вони повинні кликати за собою не тільки словом, а й усім своїм життям.


На зустрічі  торкнулися  і ролі Біблії у сучасній системі комунікацій. За словами Рафаїла Турконяка, комунікація залежить від часу, в якому живуть люди. «Будь-які системи для ознайомлення з Біблією і поширення Святого Письма є правильними: друкована книга, електронна, Інтернет. Але ці системи — допоміжні. Головне, щоб ми показали на прикладі власного життя, що віримо і дотримуємося законів Божих», — підсумував о. Рафаїл.


Знаючи  всі ці факти  зі  студентського життя майбутніх поліграфістів,  важко  з ними іти на бесіду про ВІЛ/СНІД.  Адже ця «чума ХХІ століття» і породжена саме аморальністю, занепадом віри  у пророче слово Святого Письма, частою зміною  сексуальних партнерів, подружньою невірністю, прагненням  якомога більше бути у полоні одних лише насолод – наркотиків,  алкоголю, тютюнопаління  і т.д.


Більше того, студенти-старшокурсники  на виробничій практиці самі  зчаста  художньо оформляють і виготовляють на офсетних і плоско-друкуючих машинах барвисті плакати, брошури, буклети про боротьбу з  ВІЛ/СНІДом,  то  ж знають про цю недугу дуже добре.



Тому  пропагандистська  група  червонохрестівців Личаківської РО ТЧХ м.  Львова,  у  складі Ірини Апостолюк – голови ,  Юлії  Поліщук – патронажної  медичної  сестри, Лесі Симівської -  молодшої медичної сестри  вирішили зосередитись у бесідах зі студентами поліграфічного коледжу на проблематиці  толерантності до людей, хворих на  ВІЛ-інфекцію.


Сама по собі хвороба не є заразною. Вона не передається при обіймах, поцілунках,  рукостисканнях. Тому ніяк не може бути приводом для оточуючих відвернутися від людей, що потрапили у велику біду.  Вона не може бути  причиною для  звільнення  з роботи, поселення в готель, обслуговування  у місцях громадського харчування.



Вона передається при незахищеному статевому контакті, використанні  нестерильних шприців і голок, при  татуюванні  і  персінгу у невідповідних  стерильних умовах, під  час  вагітності,  пологів і годуванні грудьми -  ВІЛ-позитивної  матері до дитини.



Знаючи  це,  можна  не  тривожитися, що  хвороба  здолає здорову людину зненацька. Чудес не буває: вона  приходить тоді, коли ми пускаємося берега.



«Про ці факти багато написано книг, знято кінофільмів», - додала викладач  української і світової літератури  Галина Богданівна Мацур, котра з розумінням поставилася  до просвітницької місії червонохрестівців, які прийшли у коледж  ще раз наголосити на необхідності бути і толерантними,  але  водночас і твердими у відсічі до спокус сучасного життя. 


У коледжі навчається  близько  1000 студентів. То ж з усіма поговорити – не було жодної  змоги. Але чутка про акцію,  треба сподіватися, дійде до кожного студента. 


І нехай це буде ще однією осторогою від помилок молодості, про  які дуже довго доведеться шкодувати  у  майбутньому.

 

Фото  - Ірини  Апостолюк, з сайту ЛПК УАД - http://www.ptuad.lviv.ua/?page=9

 Прес-служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

  

Переглядів: 1561 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024