Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 3 » Вісті з районів Львівщини: Самбірська РО ТЧХ України – учасник відзначення Міжнародного дня інвалідів.
20:36
Вісті з районів Львівщини: Самбірська РО ТЧХ України – учасник відзначення Міжнародного дня інвалідів.

ГУМАННІСТЬ


У межах відзначення Міжнародного дня інвалідів на 

Львівщині проведено низку заходів з метою посилення 

уваги суспільства до проблем осіб з особливими 

потребами, забезпечення їм належного соціального 

захисту.






Як  повідомили у  прес-службі ЛОДА, територіальні центри надали допомогу 4219 особам з обмеженими можливостями, які перебувають на обслуговуванні у відділеннях соціальної допомоги. Зокрема, було закуплено продуктові набори на суму понад 400 тис. гривень або надано грошову допомогу на суму понад 500 тис. гривень.

На Львівщині організовано надання соціальних послуг інвалідам із залученням волонтерських організацій та волонтерів (всього було залучено понад 600 волонтерів). Для 1900 осіб з особливими потребами проведено вимірювання тиску та вмісту цукру (попередження діабету).

Всього заходами охоплено понад 7,5 тисячі інвалідів, з них у будинках-інтернатах – 993 особи.

Зокрема, в ПТУ-інтернаті професійної реабілітації учнів-інвалідів м. Самбора проведено тематичні освітньо-виховні години з метою прищеплення гуманного ставлення учнівської молоді до осіб з особливими потребами, випущено тематичну стінгазету про права та пільги інвалідів, переглянуто з учнями фільм «Репортаж про інвалідів».

Частий гість  у цьому навчальному закладі голова   Самбірської РО ТЧХ України  Софія  Михайлівна     Пицик (на знімку).  Вона любить працювати з молоддю. Всім чим може,  допомагає дітям з особливими потребами. 

Софія Михайлівна тісно співпрацює з РДА, міською радою у питаннях надання допомоги населенню при виникненні надзвичайних ситуацій, що було відзначено представниками Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. В Самбірському районі створені та функціонують 8 пунктів першої медичної допомоги у сільській місцевості, віддаленої від медичних закладів.

Щоб  запобігти виробничому травматизму та посприяти зменшенню жертв в автокатастрофах, Самбірська РО  ТЧХУ широко  організувала навчання населення навичкам першої невідкладної допомоги.

Курсанти попросили одного разу  викладачів  розповісти і про те,  як  надавати допомогу інвалідам, (а це  переважно самотні люди похилого віку), у них дома. 


Які особливості  надання першої допомоги цій категорії підопічних? Адже кожна хронічна хвороба має свої застереження при типових  правилах і намаганнях надати  допомогу потерпілому з обмеженими можливостями.

Тож особлива увага  навчанню учнівської молоді.  В районі її проводить спільно:  тренінги  і  лекції ведуть змішані бригади, утворені з  медичних працівників шкіл району, фельдшерів ФАПів та патронажних сестер Червоного Хреста. Поряд з цим,  викладачі завжди наголошують  про  необхідність  у поводженні з людьми, що  мають  особливі потреби, дотримуватись гуманності.  Вона –  нектар, що  додає духовних сил і допомогає  поборювати недугу.

Фото -  Ірини Апостолюк, а також з сайту - sud.ua

Прес  - служба Львівської  ОО ТЧХ України 

Переглядів: 1089 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024