Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 4 » Президент Німеччини Йоахім Гаук відзначив волонтерів Червоного Хреста урядовими нагородами
20:21
Президент Німеччини Йоахім Гаук відзначив волонтерів Червоного Хреста урядовими нагородами

ОРДЕНОНОСЦІ

Президент Німеччини  Йоахім Гаук у понеділок в Міжнародний день волонтера  Червоного Хреста нагородив високими урядовими  нагородами двох  добротворців, - Хайке Кнорр (Knorr) і Гертруду  Герт (Herth)  орденами «За заслуги перед Федеративною Республікою Німеччина». Цей орден вручається за довготривалі, добровільні і видатні зусилля над вирішенням  соціальних, культурних, релігійних, спортивних  чи інтеграційних проблем держави.

Колишня медсестра Гертруда Герт бере участь у допомозі Німецькому Червоному Хресту з 1962 р. Спочатку  в  якості директора, а потім в якості заступника директора Червоного Хреста місцевого відділення  у містечку  Карлсбрунн (Karlsbrunn), що у землі Саар. Їй  випало  організовувати систему просвітництва населення з правил  надання першої  невідкладної медичної  допомоги, в тому числі  і людям, хворим на серце. У 1989 - 1990 рр. Гертруда надавала допомогу  емігрантам з колишньої НДР. На сьогоднішній день, вона працює поза штатом Червоного Хреста, займаючись  організацією заходів, спрямованих для залучення  у  них  літніх і немічних людей, які безпорадні  в соціальному і культурному житті на  схилі свого життя.   Їй вдалося організувати рух "Активісти старшого покоління містечка Карлсбрунн (Karlsbrunn)" . В його рамках  функціонують: клуб "Бери участь", групи підтримки для інвалідів, (і не інвалідів).  Крім натхненника  руху  за повноцінне  життя  літніх людей,  Гертруда є незмінним його скарбником.



На  знімках: Президент Німеччини Йоахім Гаук вручає ордени «За заслуги перед Федеративною  Республікою Німеччиною» багаторічним волонтерам Німецького  Червоного Хреста Гертруді Герт (вгорі) та Хайке Кнорр (внизу).




Хайке Кнорр вже в 1970-х роках працювала у Німецькому Червоному Хресті, як   волонтер. Спочатку її зусилля були  спрямовані на розбудову місцевого  Товариства  Червоного Хреста у містечку Новий Анспах  (Neu-Anspach)  у землі Гессен. Відзначилася вона  тут створенням служби порятунку Червоного Хреста на випадок надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих. Після закінчення  вищої освіти, як волонтер, працювала помічником кризового менеджера у службі кризових ситуаціях (KID) в Німецькому Червоному Хресті у районі Верхній Таунус. Починаючи  з 1999 року, п. Хайке успішно спробувала себе  у ролі режисера. Нині вона знімає фільми про малюків,  які приходять на світ у винятково стресових ситуаціях, у яких вони є на волосок від загибелі, або таких, які призводять  у матерів  до  викиднів. Хайке Кнорр, крім зйомок  рекламних відеороликів, турбується  зараз про підготовку волонтерів, які би  боролися з безпліддям хоча би  у  половині  зі 150  діючих жіночих   консультацій-місій, які має Червоний Хрест.


Зв'язатися  з прес-службою Німецького Червоного Хреста: 


Д-р Дітер Шютц 

тел.: 030 85404 158 
schuetz@drk.de

Gudrun Greiling

тeл.: 030 85404 564
greilingg@drk.de


Додаткову інформацію для преси можна знайти 

http://www.drk.de/presseinfo

Клацніть тут для виходу сайт Німецького Червоного Хреста

http://www.drk.de

 Джерело : прес – реліз Німецького Червоного Хреста,  м. Берлін, 03 грудня 2012 р., 

Переглядів: 1085 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 13:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024