Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 10 » Червоний Хрест – нагадує: ожеледь не страшна тому, хто навчиться падати на лід без переломів
01:22
Червоний Хрест – нагадує: ожеледь не страшна тому, хто навчиться падати на лід без переломів

ЕКВІЛІБРИСТИ  МИМОВОЛІ

 

 Аби пережити зиму і ожеледиця не відправила на лікарняне ліжко, Червоний 

 Хрест і рятувальники з МНС рекомендують дотримуватись простих 

 правил.









Сніг і морози зробили своє, - попри зусилля комунальників на вулицях слизько. Добряче гепнутись можна вже біля під’їзду, пише УНІАН.

А саме,  - по слизькій поверхні необхідно ходити не поспішаючи, розслабивши ноги в колінах і ступаючи на всю ступню. Руки не повинні бути зайняті сумками, а якщо сумка все-таки необхідна, то вона має бути такою, щоб можна було носити її через плече. Під час руху не тримайте руки в кишенях – це підвищує можливість падіння, і, як наслідок, призводить більш важких травм та переломів.

З метою зниження ризику падіння під час ожеледиці, необхідно підготувати відповідним чином взуття. Для цього можна прикріпити на каблук шматок поролону (по розмірах каблука) чи лейкопластиру; натерти наждаковим папером підошву або прикріпити його на неї; намастити підошву клеєм типу «Момент» і поставити взуття на пісок для утворення шорсткого шару. Кращими для ходіння по слизькій поверхні є підошви з мікропористої чи іншої м’якої основи і без великих каблуків.
Обходьте металеві кришки люків, вони, як правило, покриті льодом, можуть бути погано закріпленими і перевертатися, що збільшує небезпеку отримання серйозної травми.

Не ходіть по краю проїжджої частини дороги. Це небезпечно завжди, а на слизьких дорогах особливо. Не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду й ожеледі. Пам’ятайте, що в ожеледь значно збільшується гальмівний  шлях машини і падіння перед транспортним засобом, що рухається, призводить до загибелі, або до інвалідності.

Тримайтеся подалі від будинків, рухайтеся ближче до середини тротуару. Взимку, особливо в містах, дуже великою небезпекою є бурульки. У період танення льоду і снігу бурульки складають найбільшу небезпеку.

Під час руху в ожеледь будьте готові до падіння. При порушенні рівноваги швидко присядьте - це найбільш реальний шанс залишитися на ногах. Якщо утриматися на ногах не вдалося, падайте з мінімальною шкодою для свого здоров’я. Для цього відразу присядьте, щоб знизити висоту падіння, згрупуйтеся і напружте м’язи, а, торкнувшись землі, обов’язково перекотіться - від цього удар зм’якшиться.

Якщо після падіння ви отримали забій голови, відчули нудоту, біль у суглобах, на тілі утворилися пухлини, гематоми - негайно зверніться до лікаря чи в травматологічний пункт, інакше можуть виникнути ускладнення.

Фото - expres.ua

Джерело - http://www.expres.ua/digest/2012/12/09/78446

 

Переглядів: 787 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024