Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 12 » Новий додаток "MeinDRK": 22000 разів врятує життя за допомогою служб Німецького Червоного Хреста
16:57
Новий додаток "MeinDRK": 22000 разів врятує життя за допомогою служб Німецького Червоного Хреста

ПОРАДНИК …У КИШЕНІ 

  Завдяки Німецькому Червоному Хресту,  у смартфонах німців з’явився 

  безкоштовний додаток "MeinDRK". Цю   назву дослівно можна 

  тлумачити,  як «Мій  Червоний Хрест  Німеччини».  У пам"ять 

  програми завантажено 22000  послуг Червоного Хреста.


В  додатку є  розділ "Маленький рятувальник", користувачі якого завжди мають  можливість отримати з перших рук рекомендації щодо надання  першої невідкладної домедичної допомоги у надзвичайних ситуаціях. 

Меню головної сторінки дозволяє швидко зорієнтуватися користувачеві у пропозиціях Червоного Хреста. У додаток "Мій DRC - зображення" може бути додано поштовий код головного офісу Червоного Хреста,  фото  його  фасаду, найкоротший маршрут, перелік  послуг як  у Берліні, так  і в кожному  з регіонів  Німеччини,  зокрема. Ще одне перемикання клавішами смартфону,  і  на екрані набір інших додатків,  серед яких знайдемо інформацію  про права людини, витрати, час роботи різних  установ і закладів. 


Кожен, хто шукає поради з розв’язку якогось конкретного вирішення своєї проблеми, веде пошук при допомозі іконки "пропозиції у моєму районі". Тут будуть випливати на екран різні  варіанти рішень,  які  допоможуть реалізувати регіональні  відділення Німецького Червоного Хреста на місцях. Передбачено тематичні рубрики  «Люди похилого  віку», «Охорона здоров'я» та інші. 

Словом,  «Маленький рятівник» дає грунтовні поради,  як допомогти у небезпечних для життя ситуаціях. Він жваво описує виявлення симптомів, чітко  перераховує, що треба зробити у тих, або інших випадках, особливо тих,  що вимагають негайного втручання, як, наприклад, серцевий напад, інсульт або отруєння. Не виключено, що ви можете бути першим,  хто може допомогти зупинити приступ або навіть врятувати життя.

Що важливо, "Маленький рятівник " працює в автономному режимі і не вимагає підключення до мережі. Додатковий перелік екстрених телефонних номерів, екстрених служб, регіональних центрів управління по боротьбі з отруєннями, наявність ліків  в аптеках або  нагальні дії  при надзвичайних ситуаціях, психологічне консультування, -  все це має у  смартфоні відповідну точку виклику на екран для будь-якої надзвичайної ситуації, що забезпечує його власника необхідним  запасом знань і  упевненості  у  своїй, та своїх близьких, безпеці.

Конструктори передбачили вікову різницю  у  запитах своїх користувачів. Тому у  смартфоні є, наприклад, такі розділи, як: "Для дорослих", «Для дітей»,  «Поради для юнацтва», «Для майбутніх мам»,  «Настанови молодожонам», «Для  догляду за хворими», «Для  нянь», «Фізичні  вправи»  тощо. Це значить, що у пам’ять  заведено  всю інформацію, чи про догляд за хворими, чи про послідовність  і  корисність  фізичних  вправ, чи  якісь поради щодо допомоги  у побутових проблемах. Слідуючи тому ж віковому  принципу відбору  інформації, на екран легко вивести поради дітям, підліткам та молодим сім'ям.


Хто хоче бути волонтером Німецького Червоного Хреста, при  допомозі  цього  додатку може цього добитися. Адже тут  є  рубрика,  присвячена  донорству крові, календар заходів  Червоного Хреста,  адреси відділів і рекрутингових  центрів набору людей для участі  у  формуваннях федеральної добровільної служби, де  можна знайти своє  покликання в якості помічників у боротьбі зі стихійними лихами  або в акціях благодійності молодіжної організації  Червоного Хреста Німеччини.

У розділі «Новини», Німецький Червоний Хрест публікує інформацію про міжнародні події  та акції реагування на надзвичайні ситуації. Він надає користувачам відомості з царини новин, що стосуються порад  для збереження  у нормі їх здоров'я. 

Додатки  "MeinDRK" встановлюють на iPhone і Android - пристрої в Apple AppStore і магазинах Google Play. 

Хто хоче  мати таку  послугу, повинен направити запит у Червоний Хрест Німеччини, щоб  встановити цей  додаток на своєму смартфоні.

Веб-адреси для Android:http://DRK-intern.de/rotkreuz-app/google-play ,

 або iPhone: http://DRK-intern.de/rotkreuz-app/iphone  

Активізує зображення та надає QR - код додатку,  прес-служба Червоного Хреста Німеччини за  вашим запитом. 

Зв'язатися з  прес-службою: 

Д-р Дітер Шютц 
Прес-аташе 
тел.: 030 85404 158 
schuetz@drk.de 

Гудрун Greiling 
тел.: 030 85404 564 
greilingg@drk.de 

Додаткову інформацію для преси можна знайти 
http://www.drk.de/presseinfo 

Клацніть тут для виходу на  сайт DRC 
http://www.drk.de 

Джерело - прес-реліз Німецького Червоного Хреста, м. Берлін, 11 грудня 2012 р.,  № 85/12 



Переглядів: 721 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 09:19
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024