Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 17 » Українські скаути привезли в Україну Світло Миру з Вифлеєму дванадцятий раз
21:37
Українські скаути привезли в Україну Світло Миру з Вифлеєму дванадцятий раз

СВІТЛО  З  ВИФЛЕЄМУ


 У ніч з 16-го на 17 грудня Вифлеємське Світло Миру 

 перетнуло польсько-український кордон. Українські 

 скаути, які вже дванадцятий рік привозять його в 

 Україну, розповсюдять Вифлеємське Світло Миру по

 церквах, школах, сиротинцях, лікарнях та державних

 установах.





Міжнародна скаутська акція «Вифлеємське Світло Миру», стартувала 15 грудня у Відні. Її суть полягає в тому, що скаути з різних країн світу щороку, напередодні Різдва, розповсюджують Вогонь з Вифлеєму як символ миру, добра та Різдвяного настрою. А 16 грудня у Кракові (Польща) відбулися урочистості, під час яких українські скаути з Організації Українських Скаутів (ОУС) отримали Вифлеємське Світло Миру і повезли в Україну.

Цього року Вифлеємський вогонь миру був запалений, незважаючи на складну ситуацію на Близькому Сході, та доставлений до Австрії у спеціальному контейнері. А вже в у суботу, 15 грудня, на урочистій Месі в одному з Віденських соборів відбулася офіційна передача Вифлеємського Світла делегаціям скаутів з різних країн. З Відня Вифлеємське Світло Миру помандрує Європою. Так його отримують словацькі скаути, які передають польським харцерам. А 16 грудня у Кракові його отримують українські скаути.

Делегація Організації Українських Скаутів, зі Львова, Черкас та різних міст України, вирушила до Кракова, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди початку акції «Вифлеємське Світло Миру».Далі скаути Організації Українських Скаутів ОУС передадуть Вифлеємське Світло Миру до церков усіх конфесій.

Акція, яка цього року відбувається під гаслом «не бійся бути добрим», отримала благословення Львівського римо-католицького митрополита архиєпископа Мечислава Мокшицького, інформує Католицький часопис CredoСлід зазначити, що Вифлеємський вогонь в Україну привозять також пластуни. Цьогоріч майже 30 пластунів з різних міст України поїхали 15 грудня до Відня за Вифлиємським вогнем уже в п’ятнадцяте.

Традиційно цю справу благословили та підтримали чотири українські Церкви – УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ та РКЦ  в Україні. То ж всі бажаючі зможуть запалити власну свічечку у цих церквах.


Джерело - http://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_ceremonies/50601/


Довідка:

Катерина Зарицька, засновник  Українського Червоного Хреста у лавах УПА в 1943-1947 рр. була  у рядах українського скаутинга у довоєнний час, де і пройшла гарт мужності, второпності і милосердя. 

Переглядів: 812 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 08:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024