Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 18 » Вісті з районів Львівщини: інтерв’ю Л. Буфан, голови Миколаївської РО ТЧХ України, журналісту Л. Бардак
17:36
Вісті з районів Львівщини: інтерв’ю Л. Буфан, голови Миколаївської РО ТЧХ України, журналісту Л. Бардак

ВОЛОНТЕР  ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА -  ЦЕ ПРЕСТИЖНО

 Життя втішає нас можливостями брати й отриму­вати.   Але багато людей вважають неабиякою радістю ділитися набутим із іншими, тобто віддавати. Чини­ти милосердя завжди модно й гуманно. Проте такі дії в нашому суспільстві ще не набули значного поширення, потреба в них набагато більша.   одночас є немало забезпечених і щедрих людей, які не знають, як свої милосердя здійсни­ти практично. Миколаївчанка Лідія Буфан, яка вже декілька років поспіль очолює Миколаївську організацію Товариства Червоного Хреста, розповідає:

 

 


- Діяльність міжнародної добровільної неприбутко­вої гуманітарної громадсь­кої організації Товариство Червоного Хреста грун­тується на Женевських кон­венціях про захист жертв війни від 12 серпня 1949 року, ратифікованих Ук­раїною 8 липня 1954 року, та Додаткових протоколах до них. Це наймасовіша гу­манітарна організація, що проголосила справу мило­сердя до знедолених.

- Чим конкретніше займається організація?

- Особлива увага ТЧХ - на громадян, яким випов­нилося 90 років, лежачих хворих, ветеранів війни, праці, інвалідів. За сприян­ня спонсорів, яких, треба визнати, сьогодні негусто, організовуємо збір для підопічних продуктів хар­чування, предметів домаш­нього вжитку, засобів гігієни, засобів пересуван­ня для хворих, іграшок та шкільного приладдя для дітей, одягу, взуття тощо. Та найбільше запитів організація має від інвалідів на допоміжні за­соби пересування, особли­во візочки. Також дуже потрібні декільком нашим землякам функціональні ліжка, які коштують доро­го, тому хворі сподівають­ся на гуманітарне сприян­ня Товариства Червоного Хреста. Таким, зауважу, вже користуються немало хворих, серед них — і при­кута хворобою Євгенія Гомза із Миколаєва.

- Однак, щоби комусь щось дати, треба це мати...
- Безумовно. Миколаївсь­ка районна організація на­лежить до Всеукраїнської та їй підзвітна. Спільними зу­силлями збираємо речі, ліки, кошти та розподіляє­мо їх для найбільш потре­буючих. Збір коштів та ре­чей для надання допомоги одне із завдань органі­зації, адже одній людині до­помогти кожному, хто цього потребує, найчастіше не під силу. Разом зробити це набагато легше й доцільні­ше, ефективніше. Тож до­вірте розпорядитися свої­ми надбаннями, зусиллями, грошовими пожертвами одній із найстаріших в Україні та наймасовішій гу­манітарній організації, ме­тою і завданням статутної діяльності якої є прояв ми­лосердя. Зголошуйтеся, якщо хочете простягнути руку допомоги знедоленим, якщо маєте якісь оригі­нальні пропозиції щодо нашої подальшої діяль­ності. Зауважу, що річний членський внесок ТЧХ — усього 10 гривень, а при­близно стільки вартують дві хлібини... Але для малоза­безпечених ця марка вар­тує 5 гривень, для школярів 2 гривні. Мабуть, така по­жертва не надто відчутно позначиться на сімейному бюджеті того, хто її дає. Але ця сума, помножена багатократно на кількість по­жертв інших співвітчиз­ників, допоможе здійсни­ти для хворих чи малозабезпечених вагому справу, якої б навіть із найкращи­ми намірами ніхто не зміг осилити самотужки.

- Скажіть, будь ласка, який найпомітніший захід провела організація останнім часом.
- Одним із основних зав­дань є розповсюдження марки ТЧХ. Користуючись нагодою, від себе особисто та від імені тих, хто отри­мав допомогу від ТЧХ, вис­ловлюю щиру подяку за придбання цієї марки, за іншу надану допомогу ос­вітянським колективам (учителям та учням), пра­цівникам підприємства «Хенкель Баутехнік Украї­на», Миколаївської кому­нальної центральної район­ної лікарні та психіатричної лікарні «Заклад», бага­тьох організацій та установ. Також вис­ловлюю спо­дівання, що й цього року до добро­чинців при­єднається ПАТ «Мико­лаїв цемент» , із яким Ми­колаївську організацію ТЧХ єднає давня тісна співпраця.
Завдяки про­яву людьми милосердя, хворим на стадії завер­шеного ліку­вання туберкульозу Черво­ний Хрест вручає ліки і продуктовий набір. Багато лікарняного одягу та по­стелі надано Миколаївській комунальній центральній районній лікарні та психі­атричній лікарні «Заклад». Учасники усіх дитячих акцій у міському Палаці Культури, організованих відділом культури і туризму РДА, отримують солодощі. Надаємо підопічним невідкладну медичну допо­могу. Тобто допомагаємо тим, кого спіткала біда. Приєднуйтеся, і будемо ра­зом творити найшляхетнішу справу - милосердя.

 Фото - часопис "Громада"

Джерело - https://mykolaiv.info/novini/chervonohresniy-volonter-tse-prestizhno.html  

Переглядів: 1020 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 09.05.2024, 07:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024