Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 21 » Червоний Хрест Львівщини - учасник позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій
20:42
Червоний Хрест Львівщини - учасник позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

ЗИМОВИЙ  ЕКЗАМЕН  

 

Сьогодні, 21 грудня, під керівництвом першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Богдана  Матолича відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. У ньому взяла участь член Правління Львівської  обласної  організації Товариства Червоного Хреста України, голова   Личаківської  РО ТЧХ м. Львова Ірина Апостолюк.

 


Богдан Матолич наголосив, що метою цього засідання є розгляд надзвичайної ситуації, яка склалась 16 грудня на автомобільних дорогах Львівщини, а також вжиття заходів з попередження НС зимового періоду та безперебійного функціонування об’єктів життєзабезпечення області.


Начальник головного управління з питань НС облдержадміністрації Олексій Титаренко, під час доповіді, повідомив, що наслідки надзвичайної ситуації місцевого значення ліквідовані, рух відновлено. «На сьогодні рух у районах, які постраждали від негоди, зокрема у Буському та Бродівському, здійснюється у звичному режимі. Доступ до 124 населених пунктів було відновлено 18 грудня, до найбільш проблемних територій – вечором 20 грудня», – наголосив він.



Про те, що доїзд забезпечено до усіх населених пунктів області також розповів й директор ДП «Львівський облавтодор» Юрій Тарасович.



Як повідомив начальник Львівського обласного центру з гідрометеорології Ігор Федик, цими вихідними очікується подальше зниження температури до 11-16º морозу вдень та 18-21º морозу вночі. Він також додав, що з початком наступного тижня ситуація змінитися і температура повітря значно підвищиться.



Керівники решти органів управління та сил цивільного захисту Львівщини, обласних, районних та міських спеціалізованих служб цивільного захисту, підприємств, установ та організацій прозвітували про функціонування підзвітних їм структур у звичному режимі та без збоїв.



Також було розглянуто питання щодо створення тимчасових пунктів обігріву. Зокрема заступник начальника Головного територіального управління з питань оперативного реагування та цивільного захисту МНС України Валерій Глобенко зазначив, що у разі необхідності управління готове встановити пересувні пункти в усіх районних центрах Львівщини. Він також проінформував, що в області вже визначено 89 стаціонарних приміщень, в яких можна організувати обігрів до 300 осіб. У пункті обігріву, шо знаходиться  по вул. Кирилівській 3 «а» у Львові,  можна знайти  притулок  для  70 безхатченків. Червоний Хрест  Львівщини регулярно  постачає туди предмети першої  необхідності.

При різкому пониженні температури, наголосив  Валерій Глобенко, передбачається розгорнути тимчасові пересувні пункти обігріву (по два намети) у Самборі та у  Дрогобичі.   

Перший заступник голови ОДА наголосив на оперативності інформування про можливі надзвичайні випадки в області та зобов’язав усі структури щоденно контролювати стан справ у районах Львівщини. «Під час важкої ситуації, що склалась в області 16 грудня, ми відчули відсутність чіткої взаємодії служб. Тому прошу усіх бути пильними та відповідальними. Раджу активніше використовувати  для інформування населення  у  період похолодання місцеві  засоби  масової  інформації». – підкреслив Богдан Матолич.



У Львівській обласній  організації  Товариства Червоного Хреста, на випадок надзвичайних  ситуацій,  - різкого похолодання, - є все  необхідне для надання оперативної допомоги.  

Адреси банків  і кутків речей Червоного Хреста  Львівщини, див. на стор. -  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-12-08-1007


 Фото – Ірини Апостолюк

 Прес  -  служба Личаківської  РО ТЧХ  м. Львова


 Довідка:

 На цю ж тему репортаж "Здолати морози"-  http://lviv-redcross.at.ua/blog/2012-12-20-1040

 Про діяльність Товариства Червоного Хреста під час протистояння морозу на всій територій України див. на сайті ТЧХУ -

 http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=535

 

Переглядів: 845 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 11:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024