Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 25 » Червоний Хрест і торівля людьми: міжнародна співпраця у запобіганні порушення прав людини
16:39
Червоний Хрест і торівля людьми: міжнародна співпраця у запобіганні порушення прав людини

ПРОБЛЕМА  СТОЛІТТЯ



Засоби масової інформації повідомили, що у Китаї знешкоджено 9 угрупувань, які викрадали дітей, і на території всієї країни арештувала 355 осіб, підозрюваних у торгівлі живим товаром. Про це пише Rzeczpospolita з посиланням на китайське інформагентство Xinhua.  З рук злочинців врятовано 89 дітей.

Міністерство громадської безпеки в Пекіні поінформувало, що після отримання інформації про викрадення дітей у південних провінціях Фуюань і Юньнань, в грудні пройшла велика операція, що охопила 9 регіонів країни.Як інформує влада Китаю, угрупування викрадали, продавали і перевозили дітей в інші регіони. Китайське видання наводить приклад продажу дитини з одної провінції до сім’ї в іншій – за суму, еквівалентну 10 тис. доларів (62,8 тис. юанів). «Ціна дитини в деяких випадках могла сягати 90 тис. юанів», – пише видання.

2011 року поліція Китаю врятувала 8 660 викрадених дітей.

Фото -  fdfzalumni.org

 Джерело – http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?355_osib_areshtuvali_v_kitayi_za_torgivlyu_ditmi&objectId=1274102

Довідка:

Події у Китаї, ніби і дуже далекі від нас, але вони мають глобальний характер і заставляють нас задуматися над ними.У лексиконі сучасного українського суспільства усе частіше вживається термін «трафікінг» або ж «торгівля людьми». Здавалося б, людство давно забуло про явище работоргівлі, алк работоргівля, на жаль, є  цілком сучасною реалією, існування якої має потужне економічне підґрунтя глобального характеру.

Україна, насамперед, вважається країною походження постраждалих від торгівлі людьми. Але останніми роками вона стала також країною призначення.

Об’єднаними зусиллями світова спільнота може протидіяти торгівлі людьми такими заходами, як:

-          підвищення рівня інформованості населення;

-          превентивна робота;

-          виявлення випадків торгівлі людьми;

-          посилення відповідальності за правопорушення, пов’язані з торгівлею людьми;

-          ідентифікація та реабілітація жертв торгівлі людьми;

-          надання всебічної допомоги постраждалим від торгівлі людьми;

-          захист їх правового статусу та соціальна реінтеграція – ось приоритетні завдання суспільства у сфері протидії торгівлі людьми.

Верховна Рада України ухвалила 20.09.2011 р.Закон «Про протидію торгівлі людьми».

У Законі визначено основні напрями реалізації державної політики, спрямованої на протидію торгівлі людьми; повноваження органів виконавчої влади під час здійснення заходів з протидії торгівлі людьми; механізм запобігання торгівлі людьми, боротьби з нею, надання допомоги та захисту постраждалим особам. Також закон визначає права постраждалих від торгівлі людьми осіб, які звернулися за допомогою; засади міжнародного співробітництва у сфері протидії торгівлі людьми. Крім того, передбачено посилення відповідальності за правопорушення, пов`язані з торгівлею людьми.

Торгівля людьми заборонена і карається законом України за статтею 149 кримінального кодексу.

У тому  ж таки  2011 р. прийнято Програму  "Зміцнення національних механізмів реінтеграції та реабілітації жертв торгівлі людьми у Білорусі, Молдові та Україні”, що впроваджується Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Міжнародною організацією з міграції та Товариством Червоного Хреста України за фінансової підтримки Європейського Союзу. Реалізація проекту проводиться у двох пілотних областях України – Чернігівській та Луганській з перспективою поширення діяльності на територію інших  регіонів.

Товариство Червоного Хреста України є одним із суб’єктів діяльності у протидії, попередженні, ідентифікації та перенаправленні постраждалих від торгівлі людьми.

Національна безкоштовна гаряча лінія з питань торгівлі людьми

Зі стаціонарного телефону : 0-800-505-501

З мобільного (Білайн, Київстар, МТС, life): 527 


Прес -  служба Личаківської РО  ТЧХ м. Львова

Переглядів: 760 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024