Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 29 » Вісті з районів Львівщини: дайджест новин за грудень від Яворівської РО ТЧХ України
03:05
Вісті з районів Львівщини: дайджест новин за грудень від Яворівської РО ТЧХ України

ПІД  ЗНАКОМ  МИЛОСЕРДЯ


Нещодавно дійшли до завершення святкові заходи, що проводились в Яворівському  районі Червоним  Хрестом,  громадськістю та владними структурами у грудні. 



Варто згадати, що грудень на  такі  заходи досить багатий. Розпочалися вони з  відзначення Міжнародного дня боротьби зі СНІДом.  У всіх 30 школах  району, при яких активно діють волонтерські клуби, були проведені бесіди, лекції та круглі столи за участю волонтерів, медиків, освітян.

Крім того, нами  були проведені бліц-опитування, організовані перегляди відеороликів про СНІД, тощо.  В Яворівській РО ТЧХ проводився «круглий стіл» за участю волонтерів, лікаря інфекціоніста  В.С. Хархаліс  та працівників РО ТЧХ на тему"Що я можу зробити, щоб застерегти оточуючих від СНІДу".

До Міжнародного дня інвалідів було проведено щорічну акцію "Струни душі", в якій взяли участь 40 дітей - інвалідів та тих, хто підтримує таких дітей. Переможцями у 5 номінаціях було визнано 15 дітей різного віку від 10 до 15 років. Призерів відзначили канцелярським приладдям, солодощами та грамотами, а всім решта 35 дітям були вручені солодкі пакунки та подяки. Спонсором акції  виступив щорічний меценат із  ТзОВ "Факро Орбіта" Юрій Верхола, котрий допомагає нам вже 3 рік поспіль  організувати свята для цих дітей, які обділені здоров’ям, проте багаті на творчість. Подарунки конкурсантам були вручені у  організації Яворівської РО ТЧХ. 

Не минуло і трьох днів, як 5 грудня ми відзначали уже Міжнародний день волонтера.  По всіх навчальних закладах були проведені опитування на тему: "Чи хочеш ти бути волонтером Товариства Червоного Хреста, та що ти мрієш зробити для допомоги іншим?" У опитуванні взяли участь 800 учнів 3-11 класів навчальних закладів району. 

Протягом грудня проводилась акція "Майстерня святого Миколая", По навчальних закладах Яворівського району та серед населення було зібрано, завдяки волонтерам та дітьми під супроводом  педагогічних  колективів, 610 кг одягу, взуття, іграшок, канцтоварів на суму 1050 грн.  І  якраз вчасно,  бо  нами вже видано  40 потребуючим родинам, - солодощів на суму понад 2000 грн, які видано 91 дітям - сиротам, інвалідам та дітям з багатодітних родин.




У переддень празника  св. Миколая,  завдяки турботі керівництва району, у Комплексі водних видів спорту «АквапаркПляж», що у м. Львові побувало  два десятки дітей  з малозабезпечених родин  Яворівщини. Тут до дітвори прийшов  з подарунками  св. Миколай, вони їх прийняли з вдячністю, а потім  згадали літо:  взяли участь у різних розвагах на водних атракціонах та поплавали у басейнах комплексу.

Святий Миколай в Яворові, 18 грудня, з 8-ї години ранку ходив по вулицях міста і вітав перехожих, трудові колективи, школяриків та вихованців дитсадків зі святом.

Супроводжували  Чудотворця веселі артисти-аматори в національних строях. А ввечері святий Миколай розпочав свій подарунковий вояж із Народного дому «Сокіл», де зібралися спочатку хлопчики й дівчатка з обмеженими можливостями, а потім – багатодітні родини,  яких з Днем святого Миколая привітали голова Яворівської РДА Микола Романюк та міський голова Яворова Степан Венгерак, котрі прийшли не з порожніми руками: принесли солодкі подарунки та квитки на святкове дійство в Льодовий палац.

А у військовому мікрорайоні Яворова святий Миколай також  у цей  час вручив ласощі усім вихованцям «Навчально-виховного комплексу: Дошкільний заклад – СЗШ І ступеня».  Словом, Миколай – Чудотворець,  як і  в епоху раннього християнства,  мав роботи  доволі і йому охоче допомагали волонтери Червоного Хреста і всі люди доброї волі.

Грудневий цикл святкових заходів завершили вчора: колектив Яворівської РО ТЧХ організував  зустріч дітей, що харчуються  у нас за кошти німецького ТЧХ з м. Умкірх, зі студентами Львівського національного університету ім. Івана Франка. Між ними встановилася тепла дружня атмосфера і треба сподіватися,  що такі зустрічі стануть регулярними. 

Фото -  з  сайту Яворівської РДА

Ірина Байдала,

Голова Яворівської РО ТЧХ України

 

 

Переглядів: 792 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 14:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024