Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2012 » Грудень » 29 » Міжнародна скаутська акція «Віфлеємське Світло Миру» дійшла 26 грудня до Червоного Хреста Львівщини
14:02
Міжнародна скаутська акція «Віфлеємське Світло Миру» дійшла 26 грудня до Червоного Хреста Львівщини

НЕ  БІЙСЯ  БУТИ   ДОБРИМ

 Як ми уже повідомляли, у ніч з 16-го на 17 грудня 

 Віфлеємське Світло Миру перетнуло польсько-

 український кордон. Українські скаути, які вже 

 дванадцятий рік привозять його в Україну з

 Відня,  розповсюдили Віфлеємське Світло Миру по 

 церквах, школах, сиротинцях, лікарнях та

 державних  установах. А 26 грудня медсестра

 медико-соціального центру Львівської ОО ТЧХУ

 Оксана  Паливода прийняла його з рук  скаутів 

 для своєї  громадської установи (на знімку).

 




Міжнародна скаутська акція «Віфлеємське Світло Миру», стартувала 15 грудня у Відні. Її суть полягає в тому, що скаути з різних країн світу щороку, напередодні Різдва, розповсюджують Вогонь з Віфлеєму як символ миру, добра та Різдвяного настрою. А 16 грудня у Кракові (Польща) відбулися урочистості, під час яких українські скаути з Організації Українських Скаутів (ОУС) отримали Віфлеємське Світло Миру і повезли в Україну.

Цього року Віфлеємський вогонь миру був запалений, незважаючи на складну ситуацію на Близькому Сході, та доставлений до Австрії у спеціальному контейнері. А вже в у суботу, 15 грудня, на урочистій Месі в одному з Віденських соборів відбулася офіційна передача Віфлеємського Світла делегаціям скаутів з різних країн. З Відня Віфлеємське Світло Миру помандрувало Європою. Від  скаутів  Австрії його отримали словацькі діти, які передали священний вогонь польським харцерам. А 16 грудня у Кракові його отримали українські скаути.

Делегація Організації Українських Скаутів, зі Львова, Черкас та різних міст України, вирушила до Кракова, щоб взяти участь в урочистостях з нагоди початку акції «Віфлеємське Світло Миру». Далі скаути Організації Українських Скаутів ОУС передали Віфлеємське Світло Миру до церков усіх конфесій.

Акція, яка цього року відбувається під гаслом «Не бійся бути добрим», отримала благословення Львівського римо-католицького митрополита архієпископа Мечислава Мокшицького, інформує Католицький часопис Credo. Слід зазначити, що Віфлеємський вогонь в Україну привозять також пластуни. Цьогоріч майже 30 пластунів з різних міст України поїхали 15 грудня до Відня за Віфлеємським вогнем уже в п’ятнадцяте.



Традиційно цю справу благословили та підтримали чотири українські Церкви – УПЦ КП, УАПЦ, УГКЦ та РКЦ  в Україні. То ж всі бажаючі можуть запалити власну свічечку у цих церквах. У медико-соціальному центрі ЛОО ТЧХ України Віфлеємське Світло Миру буде горіти усі дні Новорічних і Різдвяних свят аж до Стрітення. Патронажні медичні сестри Червоного Хреста, за бажанням підопічних, рознесуть його з святковими подарунками по їх оселях.

Фото -  Н. Добренької

Ніна Добренька,

Директор  МСЦ ЛОО ТЧХ України

Переглядів: 851 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024