Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Січень » 8 » Пішов з життя лікар, науковець, організатор охорони здоров’я Віктор Кімакович
12:38
Пішов з життя лікар, науковець, організатор охорони здоров’я Віктор Кімакович

ПРОЩАННЯ  З  АКАДЕМІКОМ  МЕДИЧНИХ  НАУК – В. КІМАКОВИЧЕМ


5 січня 2013 року, напередодні Різдва Христового, на 57-му році пішов з 

життя колишній керівник медичної галузі Львівщини, завідувач 

кафедри Львівського національного медичного університету ім. Данила

Галицького, професор, доктор медичних наук, заслужений діяч науки 

і техніки України Віктор Йосипович Кімакович. Похорон розпочнеться

8 січня 2013 року о 10 год. у Львові (у Храмі Святої Трійці, вул. 

Тершаковців, 11) і продовжиться о 13.30 у с. Нагуєвичі Дрогобицького 

району. 

 



Про це повідомляє прес-служба ГУ ОЗ ЛОДА.

Віктор Кімакович народився 24 вересня 1956 року в с. Вощанці, Самбірського району Львівської області, у родині священика. Закінчив 1979 р. Львівський державний медичний інститут за спеціальністю – лікувальна справа.

Після закінчення інституту працював лікарем-інфекціоністом (Белзька районна лікарня №1 Сокальського району), завідуючим ендоскопічним кабінетом 16-ї гарнізонної поліклініки МО СРСР. Упродовж 1984-1988 років – лікар-ендоскопіст Львівської міської лікарні швидкої медичної допомоги.

З 1988 року завідував ендоскопічним відділенням у Львівському обласному діагностичному центрі, а з 1994 по 2002 рік – головний лікар діагностичного центру.

Кандидат медичних наук (1993), доцент (1996), доктор медичних наук (1998), професор (2001), Академік Української медичної академії (2001).

Віктор Кімакович в 90-х роках створив і очолив кафедру ендоскопії і малоінвазивної хірургії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. З квітня 2005 року по грудень 2008 року – проректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Головний редактор журналу «Практична медицина», член редколегії часописів «Сучасна гастроентерологія» та «Хірургія України». Напрями наукових досліджень: ендоскопічна діагностика і лікування передракових станів травного каналу; вплив природних чинників на ульцерогенез в експерименті і клініці. Автор близько 130 друкованих праць, серед них – дві монографії, вісім підручників і навчальних посібників, довідник, уніфіковані програми спеціалізації та передатестаційного циклу за спеціальністю «Ендоскопія».

Неповних п’ять років працював начальником головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації (2002-2005, 2008-2010).

У 2009 році Президентом України йому було присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України».

Віктор Кімакович любив свою державу Україну, любив життя. Він був у числі тих небагатьох львівських лікарів, що у 90-х роках відроджували Українське лікарське Товариство у Львові.

Пішла з життя чудова і непересічна людина, потужний керівник, талановитий лікар, знаний науковець. Залишилася старенька мати, дочки і внуки. Залишились друзі, колеги, учні. Залишились як пам’ять, підручники і монографії, нереалізовані плани та ідеї.

Професор Віктор Кімакович любив свою професію, віддавався сповна важкій праці лікаря і керівника, науковця і вчителя. Він врятував життя сотень пацієнтів, але його, на жаль, врятувати не вдалось.

«У глибокій скорботі медична громадськість Львівщини. У ці найважчі хвилини ми сумуємо разом з рідними і близькими, колегами покійного», – йдеться в некролозі.

Червоний Хрест Львівщини висловлює глибокі співчуття рідним та близьким Віктора Йосиповича Кімаковича.

Вічная пам’ять!

 

Переглядів: 920 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024