Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Січень » 21 » Червоний Хрест Німеччини попереджає: на льоду діти особливо піддаються небезпеці проломитись під кригу
18:25
Червоний Хрест Німеччини попереджає: на льоду діти особливо піддаються небезпеці проломитись під кригу

                                                                         ВИХОДИТИ  НА  КРИГУ – НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ  ЖИТТЯ !


 

Коли взимку замерзають річки, озера і ставки, вони о цій

порі року найкрасивіші, а тому дуже привабливі для

туристів і лижників. Прогулянка по тонкій кризі може

завершитися погано, якщо не дотримуватися певних

правил. Особливо легковажать діти, бо вони, переважно,

не знають про небезпеку.


Переохолодження у крижаній воді призводить до судом і паралічу серця за декілька хвилин від утоплення. Рятувальники Німецького Червоного Хреста рекомендують тим, хто провалився під лід, дотримуватися таких правил:

Порада 1: Розповідайте дітям про небезпеку

 Ніколи не ходіть по водоймі, не затягнутій повністю кригою. Дотримуйтесь попереджень рятувальників і розповідайте дітям, що це значить. В основному о цій порі утворюється застійний  лід більш товстий, ніж сама течія річки. На великих озерах, лід може бути в різних місцях різним, у зв'язку з потоками різної товщини. Промислові відходи у заводських районах можуть збільшити температуру води - лід стане тоншим. Особливо небезпечні греблі. Рівень води постійно змінюється, і саме тут утворюються порожнини під льодом. Крім того, буває, що рибалки залишають не позначеними прорубані для ловлі риби отвори в кризі, і це призводить до неприємностей. Тріск льоду попереджає, що ламається під ногами крига. Це значить, що ви повинні негайно покинути кригу, повзучи по льоду по тій же дорозі, по якій прийшли. Про це треба попереджати інших людей, які хочуть прогулятися по льоду у цьому небезпечному місці річки, чи озера.

Порада 2: Аварійне реагування і власна безпека!

При небезпеці на льоду треба якомога швидше зв'язатися по мобільному з рятувальною службою (112). Потрібно отримати додаткову допомогу, викликавши рятувальників. Слідкуйте за власною безпекою, коли ви починаєте акцію порятунку: можна потрапити у пастку разом з тим, кого намагаєтеся витягти з-під криги. Використовуйте підручні матеріали: шарф, мотузку, рятувальний круг, палицю або щось аналогічне, за допомогою чого можна витягнути людину з крижаної води.

Порада 3: Пам"ятайте про гіпотермію людини, шо повільно нагрівається

Принесіть переохолоджену людину у тепле приміщення. Роздягніть її обережно з мокрого одягу і загорніть у теплу ковдру. Постраждалому у цей момент потрібно рухатися якомога менше. "В іншому випадку у нього наступить швидкий приплив крові до серця і це викличе його зупинку," - говорить професор д-р Пітер Сефрін (Sefrin), лікар Червоного Хреста Німеччини. При втраті свідомості постраждалим, переконайтеся, що людина дихає нормально. Якщо так, то підтримуйте його тіло  у цьому положенні. Дотримуйтесь правила: «потерпілий повинен постійно дихати». При втраті свідомості і припинення дихання, треба негайно почати серцево-легеневу реанімацію (СЛР - 30 разів, 2 рази –вентиляція, по черзі). Слухати, як працюють серце і легені, поки швидка допомога не прийде вам на підмогу.

Червоний Хрест патрулює 50 відсотків водойм держави і рятує в Німеччині кожен рік близько 200 чоловік від утоплення, внаслідок провалу криги під ногами, і робить по 50000 виїздів на виклики, щоб надати першу медичну допомогу. Рятувальникам допомагають близько 130000 волонтерів, що мають відповідні знання і навики.

Зв'язатися з прес-службою DRC:

 Д-р Дітер Шютц

 тел 030 85404 158

schuetz@drk.de

Гудрун Грейлінг (Greiling)

 тел 030 85404 564

greilingg@drk.de

Міжнародний рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, з національними Товариствами заснований, в більш ніж 180 країнах світу,

і є найбільшою гуманітарною  організацією на планеті.

 Пожертви можна надіслати: 41 41 41,

 Банк соціальної економіки,

 Sort Code: 370205 00

Додаткову інформацію для преси можна знайти

http://www.drk.de/presseinfo

Клацніть тут для виходу на сайт  DRC

http://www.drk.de


Фото – http://www.google.com.ua/  

Прес - реліз Німецького Червоного Хреста, Берлін, 18 січня 2013 р., № 05/13

 

На цю ж тему:


Правила безпеки на льоду під час зимової рибалки -

http://nsczn.at.ua/news/pravila_bezpeki_na_lodu_pid_chas_zimovoji_ribalki/2012-12-26-63

 

Переглядів: 746 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024