Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Січень » 23 » Кабінет магнітно-резонансної терапії у госпіталі Ю. Липи приймає перших відвідувачів
14:10
Кабінет магнітно-резонансної терапії у госпіталі Ю. Липи приймає перших відвідувачів

ПОДАРУНОК  НІМЕЦЬКИХ  ДРУЗІВ


Завершилася  реконструкція приміщень і пуско - налагоджувальних робіт у госпіталі Ю. Липи, що дало змогу запустити у дію кабінет магнітно-резонансної терапії. Він є дуже потрібним для поліпшення діагностики та лікування пацієнтів цього  крупного лікувального закладу Львівщини, в якому щороку повертаються до здоров'я 14 тисяч  осіб.

Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи розташований у м. Винники і входить у юрисдикцію Личаківської РО ТЧХ м. Львова. Тут діє велика первинна організація Товариства, в яку входить понад  500 членів, котрі торік розповсюдили марок "Членський внесок" на загальну суму 2500 грн. Очолює первинну організацію Товариства вже котрий рік підряд - досвідчений медик Ірина Дмитрівна Назарко.. 

Це - основний лікувально-профілактичний заклад Львівщини,  головним завданням якого є надання кваліфікованої спеціалізованої стаціонарної та поліклінічної лікувально-діагностичної допомоги інвалідам війни та армії, учасникам бойових дій та учасникам війни, репресованим та колишнім політв’язням.

Щоб достойно виконувати свою місію, керівництво госпіталю встановило партнерські контакти з колегами із сусідніх країн. Так, наприклад, довгі роки тісна співпраця поєднує госпіталь та лікарню Св. Августина з м. Дюрена (Німеччина), яку очолює Габор Зюк.

Започаткували цю професійну співпрацю ортопеди - травматологи Михайло Маркович з лікарні Св. Августина м. Дюрен (Німеччина) та Теофіл Підлісецький, завідувач I–ї ортопедії Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи.

За час плідної співпраці 20 лікарів та 15 медичних сестер зі Львова пройшли стажування на базі лікарні Св. Августина у Німеччині. Натомість, було організовано 8 візитів медичних бригад  з м. Дюрена  у Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи, які провели близько 70 оперативних втручань за кошти лікарні Св. Августина.



Найціннішим і дуже потрібним подарунком німецьких друзів стала передача госпіталю ім. Ю. Липи магнітно-резонансного томографа Siemens Magnetom Impact.




Цей апарат, як ми уже повідомляли, було передано лікувальному закладові у присутності заступника начальника ГУ ОЗ ЛОДА Андрія Голдуна, який тоді з цього приводу  зазначив: «Приємно, що така подія відбувається у переддень Нового 2013 року. Сподіваємось, що ця творча і професійна співпраця триватиме довгий час».

І нині подарунок з Дюрена запрацював на повну потужність, що радує як жертводавців, так і його нинішніх господарів.

 

Фото - http://guoz.lviv.ua/ukr/news/lvivnews/2292.html

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 992 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024