Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Січень » 28 » Цьогоріч в Україні грип – трьох штамів, – сімейний лікар
14:09
Цьогоріч в Україні грип – трьох штамів, – сімейний лікар

«ТРИГОЛОВИЙ  ДРАКОН»  ГРИПУ  ЗАГРОЖУЄ ВСІМ!


Попри те, що наразі підвищення рівня захворюваності на грип не спостерігається, спеціалісти

прогнозують, що у 2013 році в Україні циркулюватимуть три штами грипу: «Вікторія», «Вісконсент»

і уже відомий «Каліфорнія».

Про це під час прямого ефіру на телеканалі ZIK повідомила сімейний лікар 2-ї міської поліклініки Львова Ольга Костюкович.

Вона зазначила: «З грипом «Каліфорнія» українці знайомі з 2009 року. І більшість населення мають набутий імунітет. А такі штами грипу як «Вікторія» і «Вісконсент» для України, Львівщини є зовсім новими. На цей вірус грипу люди не мають імунітету, тому необхідно уважно ставитися до свого здоров’я».

З її слів, у групі ризику перебувають діти до 5 років, люди похилого віку від 65 років, люди з хронічними соматичними захворюваннями легень, серця, хворі на цукровий діабет, люди з надмірною вагою. Також це вагітні, люди з імунодефіцитними станами. Крім того, в групі ризику – особи, які працюють у багатолюдних місцях: медики, вчителі, вихователі, військовослужбовці та інші.

«Нагадую, грип – це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується раптовим початком, лихоманкою, симптомами інтоксикації, зокрема, болем у м’язах, суглобах, головним болем. Також помірними катаральними явищами, болем у горлі, сухим кашлем», – додала Ольга Костюкович.

Вона зауважила: «Хворі, які мають температуру або нездужають, мають лишатися вдома і викликати лікаря. Хворі, які приходять в поліклініку, звертаються до сімейних лікарів. У нас в поліклініці створені кабінети, аби приймати таких хворих без черги. Важких хворих госпіталізують за профілем».

Лікар розповіла, що профілактика грипу – це, перш за все, вакцинація.

«Також треба уникати людей, які мають грипоподібний стан, важливо носити маски в людних місцях, часто провітрювати приміщення, робити вологі прибирання, дотримуватися повноцінного харчування. Є актуальні народні методи. Це вживання природних фітонцидів: цибулі, часнику, квашеної капусти; повноцінний сон», – зазначила Ольга Костюкович, додавши, що це є методи профілактики, а лікування має здійснюватися методами, які дійсно діють на вірус грипу.

За її словами, поліклініка забезпечена препаратами, які виписуються людям безкоштовно. Препаратами, які дійсно діють на вірус грипу.

«Спеціалісти прогнозують, що вірус грипу буде приблизно в кінці січня і протримається упродовж восьми-дев’яти тижнів, але на даний момент кількість хворих на грип не перевищує торішній такий же період», – резюмувала сімейний лікар 2-ї міської поліклініки Львова.

 

Див. відеоролики на цю тему за адресами:

http://www.youtube.com/watch?v=KdVzMz9bmGY&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=7DNRLfLMrYo&feature=player_embedded

 

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/01/28/390648

 

Переглядів: 799 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 03:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024