Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Січень » 29 » У Львові вшанували 95-роковини подвигу Героїв Крут
21:53
У Львові вшанували 95-роковини подвигу Героїв Крут

СВІЧКОВА  ХОДА


Учні Львівського ліцею імені Героїв Крут гідно  

вшанували пам'ять українських студентів, котрі 

загинули на залізничній станції Крути, 

захищаючи Україну від московсько-більшовицьких 

загарбників.








Рівно о 15.00 в актовому залі на вчального закладу відбувся вечір-реквієм з нагоди вшанування подвигу Героїв Крут. В його підготовці активну участь взяли члени первинного осередку Товариства Червоного Хреста ліцею.




На завершення урочистих заходів, о 18.00, відбулася Свічкова хода ліцеїстів Львівського державного ліцею із посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут центральною частиною м. Львова за маршрутом: пішохідна алея проспекту Свободи - площа біля Львівського національного академічного театру опери і балету ім. С. Крушельницької – площа біля пам’ятника Т.  Шевченка.



Анатолій Марченко, заступник директора з виховної роботи ліцею зазначив: «В акції були задіяні учні трьох вікових груп – першого, другого і третього курсів. Вони показували гарні результати на плацу, а тепер також зуміли високо утримати марку ліцею. Я дуже радий їх успіхам»



Навіть негода не могла перешкодитьи урочитому вшанувангнню пам"яті Героїв Крут. Біля пам’ятника Тарасові Шевченку молоді люди свічками виклали «Слава Героям Крут» на знак пошани до тих, хто 95 років тому ще зовсім юним загинув за Україну під Крутами, і в честь яких був названий ліцей.




 Все це урочисте дійство провадили і благословили військові капелани о. Андрій і о. Михайло. У марші взли участь понад 400 ліцеїстів, які були розбиті у колону по троє. До них приєднувалася по дорозі молодь і всі бажаючі.



Червоний Хрест брав участь у цій урочистій акції не з розгорнутими прапорами, а присутністю почуття милосердя у душі кожного ліцеїста. І це – найважливіше. Ми можемо бути певними, що майбутні офіцери назавжди будуть вірними гаслу: «Герої Крут навіки у строю!»

 

Фото – автора.

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

Переглядів: 928 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024