Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 4 » Український сектор благодійності прийняв Європейську мережу донорських асоціації (DAFNE)
14:03
Український сектор благодійності прийняв Європейську мережу донорських асоціації (DAFNE)

І ЧУЖОГО - НАВЧАЙТЕСЬ, І СВОГО – НЕ ЦУРАЙТЕСЬ


Дями, 23-25 січня, в Україні вперше пройшла 

офіційна зустріч членів Європейської мережі 

донорських асоціацій (DAFNE).

 








До Києва прибув 21 міжнародний експерт з питань благодійності з 14 країн світу (Бельгія, Великобританія, Голландія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Німеччина, Польша, Росія, США, Фінляндія, Франція, Швейцарія, Швеція). Організатором зустрічі в Україні виступив Український форум благодійників за підтримки міжнародного фонду «Відродження», Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та Фонду братів Кличків. 

В рамках візиту були проведені такі заходи:

-          панельна дискусія «Сучасні стандарти європейської благодійності» (23 січня 2013 року, організатори: Український форум благодійників та Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» в рамках програми «БлагоLAB»);

-          зустріч з Віталієм Кличком, засновником Фонду братів Кличків (23 січня 2013 року, організатор: Фонд братів Кличків);

-          робоча зустріч членів мережі, яка пройшла в музеї Варвари та Богдана Ханенків (24-25 січня 2013 року, організатор: Український форум благодійників за підтримки міжнародного фонду «Відродження»);

-          урочисте прийняття у Будинку митрополита заповідника «Софія Київська» (24 січня 2013 року, організатор: Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України»). 

Кожен день в Європейському союзі в середньому реєструється 1 благодійних фонд, а в деяких країнах ця цифра навіть більша. Так, наприклад, у Німеччині щодня з’являється 2 нових фонди. Сьогодні сектор благодійності оперує понад 100 мільярдами Євро і активно розвиває власну інфраструктуру: з’являються неформальні та формальні об’єднання, проводяться дослідження, фонди саморегулюють свою діяльність, самостійно створюють групи за інтересами, розвиваючи співпрацю.



Прикладом такої самоорганізації є Європейська мережа донорських асоціацій (DAFNE), яка об‘єднує 22 асоціації донорів та фондів з усієї Європи, котрі разом представляють інтереси понад 6000 потужних європейських фондів. Щороку, наприкінці січня, DAFNE проводить офіційну зустріч своїх членів, під час якої обговорює ті актуальні питання, що стоять на порядку денному таких інфраструктурних організацій сектору благодійності, як асоціації донорів та фондів.

«Ця зустріч проходить в різних європейських країнах, і ми дуже раді тому, що цього разу DAFNE завітала до Києва», - зазначила Роза Галлего, голова Європейської мережі донорських асоціацій, заступник виконавчого директора Асоціації фондів Іспанії. 

«Впродовж останніх 20 років європейських сектор благодійності, в особі Європейського центру фундацій (EFC), працює над прийняттям Європейського статуту фондів – документу, який дозволить стандартизувати підходи до діяльності фондів в країнах Європейського Союзу та зніме питання оподаткування благодійної допомоги, яка виходить за кордони країни-батьківщини фонду, проте обмежується кордоном Європейського Союзу». - константує Ханна Сурмац, керівник юридичних проектів Європейського центру фундацій (Бельгія).




 «Український сектор благодійності, як і багато інших секторів українського суспільства, розвивається стрімкими темпами. Те, до чого наші західні колеги йшли десятиліттями, вітчизняні благодійні інституції змушені «освоювати» протягом місяців та декількох років. Впевнена, що з успіхом та значними досягненнями вийдуть з цього процесу ті вітчизняні фонди, котрі дотримуватися основних міжнародних принципів благодійності, відпрацьованих десятиліттями: прозорість, підзвітність, системність, орієнтованість на результат», - підсумовує Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників

Фото – з сайту УФБ

Джерело - http://ufb.org.ua/aboutus/novini-forumu.htm?id=2297

Переглядів: 762 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024