Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 5 » На медичні теми: відкриття кабінету брахітерапії у Львівському онкоцентрі - запорука ефективнішого лікування
10:54
На медичні теми: відкриття кабінету брахітерапії у Львівському онкоцентрі - запорука ефективнішого лікування
ІЗОТОПИ КОБАЛЬТУ – ЛІКУЮТЬ ВІД РАКУ

 
У Всесвітній день боротьби з раком, який відзначався

четвертого лютого, у Львівському державному онкологічному

регіональному лікувально-діагностичному центрі, відбулося

урочисте відкриття кабінету брахітерапії.

 
 
 
 






 
 
Брахітерапія – це контактне променеве лікування. Воно стало можливим завдяки співпраці з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» у рамках програми «Рак виліковний», яка спрямована на розвиток онкологічної служби України. У радіологічному корпусі ЛДОРЛДЦ, встановлено систему контактної променевої терапії хворих, яка включає 20-ти канальний брахітерапевтичний апарат IBt-Bebig MultiSource, рентген-установку С-арка та плануючу систему з програмним  забезпеченням для планування поля опромінення, набір гінекологічних аплікаторів, джерело радіоактивного випромінювання – ізотоп кобальту. 


 
 
На відкритті кабінету брахітерапії головний лікар Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Ігор Ковальчук зазначив, наскільки важливим є такий високотехнологічний метод променевого лікування. У світовій практиці боротьби з раком брахітерапія визнана «золотим стандартом» лікування пухлин порожнинних органів, перш за все, сечостатевої системи, стравоходу, дна порожнини рота, а також інших органів, таких як молочна залоза і, навіть, шкіра.
 
Метод заснований на безпосередньому введенні в уражений раковою пухлиною орган джерела радіоактивного випромінювання. Окрім цього, головний лікар Львівського онкоцентру наголосив на важливості профілактики онкологічних захворювань. З цією метою двічі на рік у Львівській області проводяться профілактично-просвітницькі акції. Головна мета яких – виявити захворювання на ранній стадії.
 
Керівник програми «Рак виліковний» фонду «Розвиток України» Вікторія Миколаюк повідомила, що кабінет оснащений за Європейськими стандартами, і щорічно 600-700 мешканців регіону зможуть отримати високоякісну медичну допомогу. Вартість нового обладнання 4 млн. 225 тис. грн.
 
Відкриття брахітерапевтичного кабінету проводилось з використанням телекомунікаційних засобів, встановлених фондом «Розвиток України». Під час заходу в режимі он-лайн львівські онкологи змогли поспілкуватися з своїми колегами з Донецька та Рівного.
 
Фото – з сайту ДОЗ ЛОДА

Прес - служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА 

Переглядів: 719 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 08:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024