Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 5 » Турбота про людей з обмеженими можливостями на Львівській залізниці
21:45
Турбота про людей з обмеженими можливостями на Львівській залізниці
ДОВГОЖДАНА  РЕКОНСТРУКЦІЯ
 

 

На вокзалі станції Львів виконано комплекс заходів для покращення умов перебування для людей з обмеженими фізичними можливостями. Тут постійно тривають роботи з реконструкції інфраструктури, щоб врахувати потреби і тих пасажирів, хто прикутий до візка, милиць, інших засобів пересування.

Про це повідомляє прес-центр Львівської залізниці.

 

                            Так, зокрема, на головному вокзалі станції Львів (навпроти приміського касового залу, біля залу офіційних делегацій

                            та медпункту) розташовано схили, якими люди з особливими потребами з проїжджої частини на мають змогу потрапити
                            на тротуар. Навпроти   входу у приміський касовий зал головної будівлі вокзалу є пандус для проїзду інвалідного  
                            візка  в приміський касовий зал, звідки без перешкод можна потрапити в зал очікування для пасажирів приміського   
                            сполучення, центральний касовий зал, зал підвищеног комфорту, ресторан, тунелі, туалет, перукарню або інші приміщення
                            першого поверху. За станом цих схилів стежать працівники вокзалу та за потреби проводять відповідні ремонти. 

 

На територію приміського вокзалу станції Львів люди з особливими потребами можуть потрапити з вулиці Чернівецької автотранспортом та через пандус, який було встановлено в комплексі з приміським вокзалом.

 

У залах очікування місця для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями позначено відповідними піктограмами. На вокзалі станції Львів функціонує туалет, призначений для інвалідів (біля камери зберігання №2), у якому розміри дверей розширені, санвузол та умивальники знаходяться нижче встановленого рівня для зручностей у користуванні, також завершено роботи з облаштування нового туалету, в якому проектом передбачено кабінку для людей з особливими потребами.

 

Також на вокзалі працює спеціальний ліфт, біля якого встановлено камери спостереження та омофони для виклику осіб, що виконують обов’язки ліфтерів.

 

Для обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями на вокзалі ст. Львів створені спеціалізовані каси: №14 — на головному вокзалі, каса №2 — у касах попереднього продажу по вул. Гнатюка 20, каса №1— на приміському вокзалі. Незалежно від наявності черг, ця категорія пасажирів в усіх касах вокзалу обслуговується позачергово. Також у кімнатах відпочинку є спеціально облаштована кімната для цієї категорії пасажирів.

 

Здійснено закупівлю двох візків для неповносправних громадян. Візки є у медпункті і ними можна скористатися для переміщення територією вокзалу.

 

На фасаді вокзалу з боку першого перону є спеціальні телефонні апарати для користування особами у інвалідних візках.

 

У пасажирських тунелях при виходах на перони розміщено рельєфні, з контрастним забарвленням, зображення на стінах з номерами перонів. Вздовж перонів також є контрастна обмежувальна лінія для недопущення виходу пасажирів на колію.

 

Нещодавно завершено капітальний ремонт сходів виходу на перший пасажирський перон зі східної та західної  сторін вокзалу. Крім цього, проведена реконструкція пандуса при вході в приміський касовий зал вокзалу, а також виконані роботи по благоустрою прилеглої до фасаду вокзалу території з влаштуванням трьохскатних похилих та рельєфних направляючих ліній для людей з вадами зору.

 

На центральному вході вокзалу встановлено звуковий орієнтир для людей з вадами зору, який сигналізує про місце розміщення входу у вокзал.

 

Проведено капітальний ремонт медичного пункту з влаштуванням ізолятора, який має окремий вхід. Замінено двері медпункту, розміри яких дозволяють вільно пересуватись громадянам на візках. У приміщенні медпункту облаштовано санвузол, який пристосований для користування особами з обмеженими фізичними можливостями. Облаштовано пандуси на обох входах до медпункту.

 

На новоствореній тимчасовій автостоянці дорожньою розміткою виділено місця для паркування автомобілів зі знаком «інвалід».

 

У 2012 році виконано ремонт покриття пасажирських перонів з влаштуванням обмежуючих та направляючих контрастних смуг (з рельєфної бруківки) для людей з особливими потребами. А також проведено заміну залізобетонних настилів для переїзду інвалідів на візках з одного перону на інший.

 

Також минулоріч було проведено ремонт туалету на приміському вокзалі Львів з облаштуванням кабінки для інвалідів.

 

Заходи з покращення умов та підвищення комфорту на вокзалі залізничники здійснюють постійно, піклуючись про безперешкодне користування послугами вокзалу для усіх пасажирів, зокрема і для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

 Фото - з сайту Львівської залізниці

Джерело - http://railway.lviv.ua/info/press-center/news/article/2013/february/611/

Переглядів: 725 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024