Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 6 » Милосердя мільярдерів: Фонд Білла та Мелінди Гейтс у 157 селах України проведе у бібліотеки Інтернет
13:49
Милосердя мільярдерів: Фонд Білла та Мелінди Гейтс у 157 селах України проведе у бібліотеки Інтернет
     КОМП'ЮТЕРНИЙ  ВСЕОБУЧ

        

У бібліотеках 157 населених пунктів у різних    регіонах 

України до кінця 2013 року розпочнуть  роботу центри 

вільного доступу до Інтернету та навчання комп'ютерної 

письменності.





 

Як повідомив директор програми «Бібліоміст» Матей Новак, на сьогодні програма повністю виконала зобов'язання  з міжнародної технічної допомоги Україні   на кошти Фонду Білла та Мелінди Гейтс, обладнавши комп'ютерною технікою 1578 бібліотек в усіх регіонах України, зокрема віддалені сільські місцевості.

Ще 237 бібліотек обладнано завдяки підтримці органів центральної та місцевої влади, а також доведеній затребуваності сучасних інформаційни послуг. Модернізовані бібліотеки надають населенню послуги від безкоштовного спілкування сімей трудових мігрантів за   допомогою "Скайп" у селах Івано-Франківської та Львівської областей до створення веб-сайтів для просування малого бізнесу у бібліотеках Донецької та Луганської областей.

Завдяки програмі "Бібліоміст", на сьогодні безкоштовний доступ до Інтернету у бібліотеках мають жителі 75% районів України, де є технічна можливість підключення до всесвітньої мережі. Термін функціонування програми в Україні продовжено до 31 жовтня 2014 року.

"Бібліоміст" - це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої  Фонд Білла та Мелінди Гейтс надав грант на суму $25 млн. Партнер програми, корпорація Microsoft безкоштовно передає   публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько $9 млн.

До кінця 2013 року понад 1900 публічних бібліотек України буде обладнано комп'ютерами з доступом до Інтернету. До комплекту техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які приєднаються до програми, проходять навчання в галузі новітніх технологій і сучасних інформаційних послуг на базі 25 тренінгових центрів, що функціонують в кожній області та АР Крим.

              

                 Фотоколаж – з сайту ІА ZІК

 

                Джерело: 

                http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?157_sil_otrimayut_bezkoshtovniy_internet_u_bibliotekah&objectId=1277028

 

 

Переглядів: 618 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024