Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 8 » Європарламент постановив - 11 лютого 2013 р. в усіх країнах ЄС пройде акція «Європейський день 112»
22:10
Європарламент постановив - 11 лютого 2013 р. в усіх країнах ЄС пройде акція «Європейський день 112»

 ЯК  ТАБЛИЦЮ  МНОЖЕННЯ


 У цей день, 11 лютого,  Червоний Хрест Німеччини 

 проведе разом з іншими рятувальними службами країни

 навчання для населення,  метою якого є засвоєння 

 правил: як правильно користуватися екстреним

 викликом 112? Буде з"ясовано, що таке  надзвичайна

 ситуація? Всім буде детально пояснено, коли можна 

 викликати першу  невідкладну допомогу, а коли - ні? 



Потрапивши у надзвичайну ситуацію в Європі, набирайте - 112

Федеральний лікар Німецького Червоного Хреста, професор д-р Пітер Сефрін (на знімку) каже: " Виклик 112 повинен бути обраний тільки тоді, коли є пряма небезпека для життя. А це - серйозні нещасні випадки, отруєння, серцеві  напади  або інсульти, судинна недостатність, тяжка дихальна недостатність, важка крововтрата  й  інші небезпечні для життя ситуації". 



До цього додамо: номер телефону112 – це є безкоштовна послуга зв'язку. Як з квартирного, так і з мобільного телефонів без коду. Цей номер діє не тільки в Німеччині, але і в Європі. Пітер Сефрін  зазначає: "Навіть той, хто їде до Швейцарії , щоб покататися на лижах, або в Хорватію поніжитись на пляжі, у надзвичайних ситуаціях набирає " 112". 



Рятувально-координаційному центру треба повідомити найбільш важливі дані: що сталося, де, коли? Що за  травма або хвороба? Хто дзвонить? Після цього, ви не вішайте трубку, а  чекайте відповідь центру управління, який працює із зворотним зв'язком. Ті, хто не може говорити, повинні якимось іншим способом подавати ознаки життя: кашляти, грюкати, створювати якісь інші шуми, а не мовчати і не зависати на телефоні на деякий час. У цьому випадку телефонний виклик може бути простежити, щоб вас знайти. 




Сефрін  додає: "Будь ласка, повідомляйте про будь-які дрібниці по телефону -112, бо це допоможе зрозуміти реальний характер нещасного випадку і швидко знайти вихід, як допомогти потерпілому. У випадках, які не несуть прямої загрози життю, а вони є хронічними хворобами, які час від часу загострюються, допомагає лікар-терапевт. Якщо ж ви не готові звернутися у поліклініку, то треба телефонувати не до служби екстреної медичної допомоги, а скористатися телефоном довіри - 0800 111 0111".

Пункт медичної допомоги - 116117

(лікарі за викликом)

В Європі створені і діють асоціації лікарів за викликом. Їх дія - загальнонаціонального призначення. Вони обслуговують пацієнтів, які 

звернулися за межами годин роботи сімейного лікаря з метою отримання невідкладної медичної допомоги, - але в ситуації, яка не є

небезпечною  для життя пацієнта. На додаток до спеціальних асоціацій,  пропонується безліч закладів практикуючих лікарів, номери

телефонів яких заводяться на довідкові панелі мобільних телефонів. Можна також скористатися послугами лікаря, викликавши його до

додому. 



Сефрін  підкреслює: "Таким чином,116117 - не є номером з виклику у надзвичайній ситуації в істинному розумінні. Телефон екстреної

медичної допомоги можна набирати тільки у тому разі, як,  наприклад, у пацієнта піднялася висока температура у нічний час або трапився

гострий розлад шлунку під час вихідних днів, коли ви, як правило, не звертаєтеся до лікаря ". 



Токсикологічний центр


Єдиного національного номера телефону екстреної допомоги при токсикологічних нещасних випадках у Німеччині  не має. Його відповідник  можна знайти в телефонній книзі за адресою:
www.agenda112.eu  у рубриці "Поглибити  знання». Токсикологічний центр пропонує тут різні поради з надання першої допомоги при отруєннях до прибуття аварійних служб.

Сефрін  радить: " Якщо у постраждалого нудота, судоми, блювота, пітливість, сплутаність свідомості, збудження, сонливість, що може виникнути після контакту з підозрілими отруйними речовинами, треба не гаяти час, а телефонувати за сигналом тривоги - "112" 




Європейський парламент схвалив проведення 11 лютого 2013 р. загально континентальну акцію «Європейський день 112», щоб пояснити населенню, що робити у незвичайних ситуаціях і як користуватися екстреним телефонним номером. Німецький Червоний Хрест надає всебічну підтримку цій важливій  ініціативі.

До уваги редакторів: безкоштовні зображення можна завантажити за наступними посиланнями.
Теми фотографій «Швидка допомога» / Emergency:
http://drk-bildarchiv.de/pindownload/login.do?pin=I0QCP
Портретне фото Федерального лікаря Червоного Хреста Німеччини, професора  д-р Пітера Сефріна:
http://drk-bildarchiv.de/pindownload/login.do?pin=26EN6


Зв'язатися з  прес-службою Німецького Червоного Хреста: 



Д-р Дітер Шютц 


Тел.: 030 85404 158
schuetz@drk.de

Стефані Гровн (Crown)
Тел.: 030 85404161
krones@drk.de

Додаткову інформація для преси можна знайти:
http://www.drk.de/presseinfo

Клацніть тут для  виходу на сайт Німецького Червоного Хреста:
http://www.drk.de

Фото – з сайту Червоного Хреста Німеччини

Джерело – прес-реліз Червоного Хреста Німеччини від 08.02.2013 р.,  № 007/13, м. Берлін

Переглядів: 761 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024