Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 9 » На північному-сході США бушують снігові бурі: у 5 штатах оголошено надзвичайний стан
11:10
На північному-сході США бушують снігові бурі: у 5 штатах оголошено надзвичайний стан

СНІГОВИЙ БУРЕВІЙ

 

Сніговий шторм у п'ятницю ввечері обрушився на 

північно-східне узбережжя США, яке ще не до кінця 

оговталося від наслідків урагану "Сенді", який у жовтні 

минулого року викликав катастрофічні повені.

 




Висота снігового покриву в результаті сильних снігопадів може скласти до 90 сантиметрів в деяких районах США. В епіцентрі стихії опинилися штати Род-Айленд, Коннектикут, Массачусетс, Нью-Йорк і Мен. Жителям цих штатів влада радять без крайньої необхідності не покидати свої будинки.

Губернатор Массачусетсу наказав припинити автомобільний рух за винятком транспорту аварійних служб. У штаті також залишаються закритими всі школи.

У Бостоні, де в п'ятницю не працювали школи, мер міста Томас Меніно закликав власників приватних компаній розпустити співробітників по домівках на час негоди. Очікується, що в Бостоні випаде понад 90 см снігу, що набагато перевищить рекордний рівень опадів в 2003 році, коли випало 70 см.

У штаті Коннектикут в даний момент більше 1000 будинків залишаються без електрики. На автозаправних станціях спостерігаються перебої з бензином. У п'ятницю припинили роботу нью-йоркському аеропорту імені Кеннеді і LaGuardia, а також Ньюарк в сусідньому Нью-Джерсі. На даний час скасовано понад 4 тисячі авіарейсів.

Залізнична компанія Amtrak  оголосила про припинення руху потягів між Нью-Йорком і Бостоном з вечора у п'ятницю. Жителів штатів, які перебувають у дорозі, і будуть захоплені сніговою стихією, попередили про необхідність запасатися продовольством, в результаті чого в супермаркетах утворилися великі черги.

Авіаційне сполучення в багатьох штатах в ці дні паралізовано. Люди купували не тільки їжу, але також інструменти для розчищення снігу, генератори та паливо для них. Схожий ажіотаж спостерігався перед ударом урагану "Сенді" по східному узбережжю США восени минулого року.

У повідомленнях американських метеослужб говориться, що комбінація двох великих циклонів - арктичного і субтропічного - може призвести до випадання рекордного рівня опадів, яких не спостерігалося за всю історію країни. Синоптики попереджають, що нинішня сніжна буря може стати найсильнішою за останні 35 років. Швидкість вітру в деяких районах може досягати 120 кілометрів на годину.

Фото – з сайту ВВС

Джерело - http://www.bbc.co.uk/russian/international/2013/02/130209_us_northeast_snow.shtml


Довідка:

Сильна завірюха, що обрушилася у п'ятницю на прилеглу до США провінцію Онтаріо, призвела до загибелі щонайменше трьох канадців. У десятках шкіл Онтаріо, а також у декількох університетах, зокрема в Йоркському і Райєрсона в Торонто, довелося скасувати заняття.  У Оттаві на добу перенесли хокейний матч.

У торонтському міжнародному аеропорту скасовано близько 900 авіарейсів.

На автостраді номер 401 у районі Прескотта увечері утворилася пробка завдовжки 45 км. через численні аварії. Зокрема перекинувся міжміський автобус - 38 осіб дістали поранення і удари, водія з серйозними травмами довелося госпіталізувати.


Переглядів: 661 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024