Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 11 » Матеріали звітно-виборної конференції УЛТ у Львові: із співдоповіді головного редактора газети «Народне здоров'я» доцента Зеновія Масного
16:49
Матеріали звітно-виборної конференції УЛТ у Львові: із співдоповіді головного редактора газети «Народне здоров'я» доцента Зеновія Масного

«НАРОДНЕ ЗДОРОВ'Я» - 2012

 

Минулий, 2012 рік для «Народного здоров’я» був ювілейним - 100-м роком від часу його заснування. У цьому році часопис почав виходити у вдвічі збільшеному форматі та об’ємі, що дозволило підвищити інформативність видання, грунтовніше подавати матеріали науково-практич- ного спрямування та про життя медичної громади.

 





«НЗ» стало багатше ілюстрованим, з’явились нові та розширились вже існуючі рубрики - «Новини львівської медицини», «Пос­таті медицини Галичини», «Наука та практика медицини», «Медицина XXI століття» та інші.

Суттєво активізувалася співпраця часопису із викладача­ми ЛНМУ ім. Данила Галицького. Авторами наших публікацій були: академік Дмитро Зербіно, професори Орест Абрагамович, Борис Білинський, Ярослав Ганіткевич, Олександр Зінчук, Олександр Кіцера, Леся Матещук-Вацеба, Олександр Надрага, Віра Федоренко, доктор медичних наук Андрій Бази­левич, доценти Зеновія Служинська, Йосип Голик, Борис Пластунов, Олег Кущ. Окремо погрібно відзначити, що профе­сор Василь Рудень подав до «НЗ» декілька статей на актуальні, зокрема, морально-етичні, проблеми медицини. Люб’язно погодилися дати газеті свої інтерв’ю: професор Борис Герасун, доцент Богдан Кулик, лікар-генетик Віра Шуварська.

На наших шпальтах було опубліковано дописи головного лікаря обласної інфекційної лікарні, Заслуженого лікаря України Сергія Федоронка, лікарів Ігоря Витвицького, Роксоляни Головин, Богдана Надраги, Любові Ней-Гоцко, Віктора Токарева, Володимира Семеніва, Мар’яни Служинської, Олександри Служинської, нашого активного дописувача - голови осередку УЛТ у Бориславі, почесного директора Бориславського медичного коледжу Романа Поцюрка. Наші читачі мали можливість прочитати статті президента СФУЛТ академіка Любомира Пирога, академіка Миколи Поліщука, професора Олега Жарінова з Києва, а також віце-президен­та СФУЛТ доктора Олега Мусія та інтерв’ю з ним, голови правління ВУЛТ доктора Станіслава Нечаїва.

Приємним є і те, шо протягом минулого року серед на­ших дописувачів були відомі письменники Андрій Содомора та Роман Коритко, громадські діячі Лідія Купчик та Мирон Іванків. Свою «пробу пера» зробила на сторінках «НЗ» жур наліст-початківець Марія Сопінка.

У 2012 роді два числа «НЗ» були монотематичними: у травні висвітлено різноманітні аспекти проблеми боротьби з ВІЛ/СНІДом, а грудневе число було присвячено 100-літтю Львівської клі­нічної інфекційної лікарні. Упродовж року надруковано низку цікавих публікацій авторства доцента Анни Гаврилюк за матеріалами проведених під егідою УЛТ у Львові науково-практичних конференцій, які були присвячені різним проблемам медицини.

Неоціненну допомогу у виданні газети ми продовжували отримувати від ЛНМУ імені Данила Галицького, його рек­тора члена-кореспондента НАМН України Бориса Зіменков- ського та проректора з науково-педагогічної роботи профе­сора Анатолія Магльованого. Ми вдячні генеральному директорові ЛА «Піраміда» Василю Гутковському та завіду­вачу виробництвом Дмитру Гутковському, які забезпечують регулярний та високоякісний видрук часопису в новому форматі. У кожному числі «НЗ» - щоденна напружена і натх­ненна праця редакційного колективу часопису: літературного редактора Алли Синиці, доцентів Анни Гаврилюк та Романа Іваха, технічного редактора Михайла Яремчишина.

Розпочинаючи новий рік, з оптимізмом дивимось у май­бутнє, сподіваємось на зацікавлення медичної громади ча­сописом «НЗ», на активізацію співпраці лікарів зі своєю газетою - єдиною із існуючих сьогодні в Україні, яка має 100-літаю історію, єдиним періодичним виданням української громадської професійної організації, якою є УЛТ у Львові.

Закликаємо наших колег-медиків писати до своєї газети, передплачувати і читати її, сприяти її розповсюдженню по всій Україні. Приємно, що, за даними «Укрпошти», нашу газету на 2013 рік передплатили в усіх областях України. Хотілося б, щоб ця передплата була більш масовою, щоб кожен член товариства у Львові та на Львівщині був нашим передплатником. Адже на шпальтах «НЗ» ви, українські лі­карі, маєте можливість оприлюднити свою громадянську  позицію, тим самим доклавшись до побудови в Україні гро­мадянського суспільства. Тут ви можете знайти однодумців, почерпнути цікаву та корисну інформацію про історію та постаті вітчизняної медицини, її актуальні проблеми та перс­пективи, отримати юридичну консультацію.

Щиро дякую нашим авторам і читачам, усім, хто творить наш часопис, бажаю їм міцного здоров’я та успіхів у житті.

 

З глибокою повагою,

головний редактор «НЗ» Зеновій МАСНИЙ.

Переглядів: 861 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 5
Гостей: 4
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024