Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 14 » Огляд святкових подій на День св. Валентина у Львові та області
21:50
Огляд святкових подій на День св. Валентина у Львові та області

ЗАРОДЖЕННЯ  КУЛЬТУ СВ. ВАЛЕНТИНА


14 лютого у м. Самборі Львівської області жителі та 

гості древнього міста з гідністю відзначають день 

святого Валентина – покровителя усіх закоханих. 

У цьому місті зберігаються мощі святого. Про це 

сьогодні, 14 лютого, повідомив кореспондент IA ZIK.






С А М Б І Р   С В Я Т К О В И Й

Святкування розпочалися об 11 годині Молебнем у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що належить до УГКЦ, до святого Валентина, в якому зберігаються його мощі.

Після молінь – почалася  культурна програма: концерти органної музики, популярного камерного хору «Грація», «В обіймах музики», вокально-естрадного колективу «Зіронька», відбулася презентація уперше випущеної туристичної марки про Самбір, відкрилася виставка фоторобіт до Дня святого Валентина.

Усі охочі  змогли піднятися на найвищу точку міської Ратуші, щоб звідти оглянути панораму Самбора. Привернув увагу кондитерський ярмарок місцевих кулінарів, театралізоване дійство «Орфей та Еврідіка» (за мотивами античного міфу). У програмі були також конкурси, ігри, вогняне шоу, запуск у вечірнє небо ліхтариків-сердець.

Завершив День св. Валентина в Самборі виступ популярної співачки Ірини Федишин.

Нагадаємо, що мощі святого Валентина перебувають у Самборі в греко-католицькій церкві Різдва Пресвятої Богородиці з 13 травня 1779 року і зберігаються у скляному саркофазі в бічному престолі. Один раз на рік, увечері 14 лютого, його мощі переносять з бічного престолу церкви на центральний тетрапод для загального почитання. У цей час усі охочі, а особливо закохані, можуть доторкнутися і прикластися до реліквії, із щирою вірою попросивши допомоги чи заступництва.


Докладніше – на сайті

http://zik.ua/ua/news/2013/02/14/393727


В Ш А Н У В А Н Н Я  У  Л Ь В О В І

На День святого Валентина на центральній площі Львова – суцільна «лямур». Пари обіймаються, цілуються і навіть освідчуються. Натомість за це отримують солодкі подарунки – торти. Саме такий сюрприз підготувала ТМ «Rozalini» для львів’ян та гостей міста на свято усіх закоханих.Про це повідомив кореспондент IA ZIK.

«За поцілунок торт у подарунок», – саме такі слова можна було почути сьогодні біля міської Ратуші від кондитерів ТМ «Rozalini», які, немов ті амури, «літали» площею, зупиняли перехожих і пропонували проявити почуття. Кавалери пристрасно цілували своїх супутниць, дехто підіймав жінок на руки, освідчувався. Одні одним говорили теплі слова. За це отримували тортики. Найпристрасніших пар вітали оплесками.

Крім того, за смачними дарунками вишикувалася черга біля встановленого на пл. Ринок возика. Тут теж цілувались і обіймались. А зі скриньки на візку витягували любовні листи та передбачення, і зачитували їх. Перехожим роздавали й святкові кульки у формі сердець.

«Ми спеціально приїхали на День закоханих до Львова. Ми дуже любимо це місто. Дуже приємно, що отримали такий солодкий подарунок за поцілунок. А поцілунок – це справжній вчинок, бо ми разом уже 20 років. Маємо двох дітей», – поділилися Наталя та Сергій, які приїхали у Львів з Києва.

Натомість Наталя та Григорій, які у шлюбі вже 32 роки, приїхали до Львова з Дніпропетровська: «Ми у Львові вперше. Оце тільки з вокзалу дісталися на трамваї в центр. А тут така несподіванка. Просто супер! Ми солодкоїжки, такі тортики дуже любимо».

А Лариса та Роман, які три роки зустрічаються – львів’яни. Вони сьогодні весь день проведуть удвох. «А торт від ТМ «Rozalini» стане смачним доповненням», – раділа Лариса.

Часом перехожі підходили до кондитерів і запитували, скільки торти коштують. Почувши «поцілунок», усі всміхались.

«Я тебе кохаю! Ти найчарівніша жінка в світі, без якої не уявляю свого життя», – сказав п. Михайло своїй дружині і підхопив на руки.

Весела гламурна акція дарувала перехожим чудовий настрій та позитивні емоції.

Докладніше на сайті –

http://zik.ua/ua/news/2013/02/14/393878

 

ЕРОТИЧНИЙ ШОКОЛАД

Камасутру відтепер можна буде не лише читати. До Дня Святого Валентина французький кондитер Себастьян Поль випустив шоколадні плитки із зображеннями з "Камасутри" - відомої індійської книги про мистецтво кохання. Як і на стінах індуїстських храмів, на шоколаді можна виявити рельєфи любовних пар у недвозначних позах.

Як повідомляє Укрінформ, у попередні роки кондитер з Монбельяра завжди готував до свята цукерки у вигляді сердець.

Щодо новинки, то Поль вважає, що вона буде користуватися особливим попитом серед 50-70-річних покупців.

Докладніше на сайті –

http://www.expres.ua/news/2013/02/14/82212-kamasutru-vidteper-mozhna-bude-ne-chytaty


СЕРЦЕ  СНІГОВОЇ КОРОЛЕВИ

У Буковелі зліпили триметрове серце зі снігу.До Дня святого Валентина у карпатському Буковелі створили триметрову снігову скульптуру у формі серця. За словами творців, це – найбільша снігова скульптура серця, яку будь-коли створювали в Україні. Відповідну заявку для реєстрації рекорду скеровано до Національного реєстру рекордів України.

Серце зі снігу створив фаховий скульптор, член Національної спілки художників Ярема Мисько та студентка кафедри скульптури Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Олена Додатко.

Створювали скульптуру у кілька етапів. Спочатку спорудили основу зіщитів розміром 3х3 метри, заповнили її снігом, який періодично утрамбовували. В основу увійшло 27 кубометрів снігу, які без допомоги екскаватора довелося б засипати дві доби.

Після того, як було підготовлено необхідну кількість снігу, до роботи узялисяскульптори – і через чотири дні серце, у яке зливаються  дві об'єднані постаті, було готове, – розповіли організатори акції.


На знімку: поцілунки перед входом у Львівську ратушу 14 лютого на день св. Валентина.

Фото - Р.Балука

 Докладніше на сайті -

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_bukoveli_zlipili_trimetrove_sertse_zi_snigu&objectId=1277831

 

Огляд підготуваола прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

Переглядів: 983 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024