Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Новини благодійності: Уоррен Баффет віддав на доброчинність ще $1,9 мільярда
11:57
Новини благодійності: Уоррен Баффет віддав на доброчинність ще $1,9 мільярда

ШЛЯХЕТНІСТЬ МІЛЬЯРДЕРА


 Глава інвестиційного фонду Berkshire Hathaway 

 мільярдер Уоррен Баффет зробив чергове щорічне 

 пожертвування на доброчинність, виділивши 

 1,9 мільярда доларів зі своїх статків.










На знімку: (зліва направо) Білл та Мелінда Гейтси, Уоррен Баффет

У цілому Баффет роздав 22,4 мільйони акцій, розповідає newsru.com. Більшу частину пожертвувань одержав благодійний фонд Білла й Мелінди Гейтс - близько 1,5 мільярда доларів (18,4 мільйони акцій). Організація займається підтримкою охорони здоров'я й науки, і раніше сам Баффет говорив, що має намір віддати їй більшу частину своїх статків.

Ще 1,8 мільйона цінних паперів він передав власному фонду й трьом фондам, які заснували його діти. 238 акцій одержали вісім невідомих благодійних організацій.

Крім того, мільярдер видав по 10 акцій 15 школярам - фіналістам дискусій з розвитку економіки й бізнесу.

Раніше Баффет заявляв, що має намір роздати на доброчинність більше 99% своїх статків. У червні 2010 року інвестор разом із главою Microsoft Біллом Гейтсом провели кампанію "The Giving Pledge" і закликали багатих людей пожертвувати не менше половини статків на благодійні цілі.

А щоб його статки поповнювалися, днями він зробив ще одну покупку: Berkshire Hathaway, що належить Уорену Баффету, купує компанію H.J. Heinz Co, яка випускає знаменитий кетчуп. Ціна питання - 28 мільярдів доларів! - розповідає кореспондент порталу ua.euronews.

Berkshire Hathaway заплатить за кожну акцію Heinz по 72,5 дол. готівкою (!) акціонерам компанії. Вони дали добро на продаж і вже охрестили угоду "історичною" і найбільшою у харчовій індустрії.

Минулого року чисті прибутки виробника кетчупу перевищили 1,1 млрд дол.


Фото - http://images.yandex.ua

Джерело - http://www.expres.ua/world/2012/07/11/69686

Довідка:

 

Уоррен Баффет народився 30 серпня 1930 року в Омаха, Небраска. Він був другим з трьох дітей у сім'ї і єдиним сином політика і бізнесмена Говарда Баффета і його дружини Лейли Шталь. Першою школою Баффета стає Rose Hill початкової школи в Омасі. У 1942 році після перемоги його батька обирають на виборах в Конгрес США, і після переїзду сім'ї до Вашингтона, Баффет закінчує Alice Deal Junior High School, Вудро Вільсона середньої школи і закінчує її в 1947 році.

У віці 6 років Баффет за 25 центів купив у магазині свого діда упаковку Сoca-Сola, а потім продав кожну з шести пляшок по 5 центів. Загальна виручка в результаті склала 30 центів, а прибуток 5 центів. Так хлопчик-бізнесмен отримав перший прибуток.

У 11 років Уоррен вперше спробував себе на біржі, купивши на позичені в батька гроші 3 привілейовані акції Cities Service по 38 доларів за штуку. Спочатку їх ціна опустилася до 27 доларів, потім піднялася до 40 і він продав їх, щоб зафіксувати прибуток в 5 доларів (за вирахуванням комісії). Цікаво, що через кілька днів ціна акції піднялася до 200 доларів, це запам'яталося інвестору на все життя.

Початковий капітал в 10 тис. доларів Уоррен заробив, реалізувавши вдалу бізнес-ідею - автомати для пінболу в перукарнях.

У 1965 році Баффет купив контрольний пакет акцій підприємства, що виробляє текстиль компанії Berkshire Hathaway, яка стала його основною інвестиційною компанією на всі подальші роки. У 1967 році Баффет купив «Національні Indemnity Co», потім GEICO, виклавши за покупку $ 8,6 мільйонів і $ 17 мільйонів. В період біржової кризи 1973 року придбав за $ 11 мільйонів акції газети "Вашингтон Пост".

Баффет навчався під керівництвом Бенджаміна Грехема в Колумбійському університеті, штат Нью-Йорк. За словами Баффета, саме Грехем заклав в нього основи розумного інвестування, і описує його як людину, яка зробила найбільший вплив на його життя після батька.

Уоррен Баффет дотримується стратегії довгострокового інвестування - середній термін володіння акцією складає 10 років.

14 грудня 2004 Білл Гейтс увійшов до ради компанії Berkshire Hathaway, як незалежний директор, таким чином формалізувались його дружні стосунки з Баффеттом.

У 2009 році за $ 26 млрд купив залізницю Burlington Northern Santa Fe.У червні 2010 Баффетт оголосив про безоплатну передачу більше 75% свого статку, або близько $ 37 млрд, п'яти благодійним фондам. Більша частина коштів надійшла в розпорядження фонду під управлінням Білла і Мелінди Гейтс. Цей вчинок став найщедрішим актом благодійності в історії людства.

У квітні 2012 року у Баффетa був діагностований рак простати на першій стадії.

- Основний капітал Баффетта складає ринкову вартість його пакету акцій в Berkshire. Приміром, його річний оклад становить 100 тисяч доларів.

-  Баффет невибагливий у житті, уникає предметів розкоші, за винятком тільки приватних реактивних літаків, які є його слабкістю. Приміром, харчується він в мережі швидкого харчування, яка подобається йому настільки, що він її купив. Живе Баффет в старому районі в центрі Омахи в двоповерховому будинку з п'ятьма спальнями, куплений ним ще в 1957 році.

 Баффет любить музикувати на укулеле і грати в бридж, у тому числі з Біллом Гейтсом.

 - Раз на рік Баффет снідає з людиною, який виграв це право на аукціоні. У 2007 сніданок з Баффет обійшовся переможцю в $ 600,000 . У 2008 році, незважаючи на кризу, сума виросла до $ 2,11 млн. У 2009 році вона склала млн $ 1,68. У 2011 році сума досягла позначки в $ 2,63 млн. У 2012 році був поставлений рекорд, сума склала $ 3,5 млн. Зібрані кошти передаються ним на благодійні цілі.

 - Баффет володіє винятковим почуттям гумору і завжди охоче жартує над собою. Серед його найбільш відомих жартів: "Насправді я ношу дорогі костюми, просто на мені вони виглядають дешево».

 

 

Переглядів: 873 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024