Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 15 » Космічний гість прибув точно по розкладу 15 лютого і перелякав мешканців Уралу
12:42
Космічний гість прибув точно по розкладу 15 лютого і перелякав мешканців Уралу

НЕЗВИЧАЙНЕ СТИХІЙНЕ ЛИХО: МЕТЕОРИТНИЙ ДОЩ


 Як і передбачали астрономи, метеорит діаметром 15 метрів, прибув до нас точно за розкладом, на саме свято Стрітення. Тепер ми знаємо, що він вранці впав у Челябінській області. В результаті падіння осколків космічного об'єкта постраждали близько 500 осіб, серед них є діти.




Експерти стежать за радіаційним фоном. Фахівці з'ясовують природу космічних тіл, що впали рано вранці в п'ятницю, 15 лютого, на Уралі: висуваються версії про метеоритний дощ, метеоритні або зоряні боліді, що згоріли у верхніх шарах атмосфери.

Інцидент торкнувся жителів Тюменської, Курганської, Свердловської областей, а також північних територій Казахстану, проте основні пошкодження зафіксовані в Челябінській області - в багатьох будівлях вибито скло, постраждали більше сотні людей.

До місця НП, за даними МНС, стягнуто 20 тисяч чоловік особового складу, військові узяли під посилений контроль важливі об'єкти. Влада вирішила закрити в Челябінській області всі школи.



За даними обсерваторії Єкатеринбурга, в 07.23 за Московським часом над територією Челябінської області пройшов метеоритний дощ у вигляді болідів. Яскравий спалах і величезний білий "хвіст" від нього було видно високо в небі, а за цим послідував вибух і пішла потужна вибухова хвиля, яку спочатку брали за НЛО, або за вибух літака, потім небесний об'єкт стали називати «метеоритом».

"За уточненими даними, це був один метеорит, який згорів при наближенні до Землі і розвалився на частини", - уточнила пізніше заступник  начальника управління інформації МНС РФ Олена Смирних.

Падіння метеорита спостерігалося відразу в декількох регіонах Уралу, Поволжя, а також Казахстану. Крім того, про метеоритний дощ повідомляють жителі Башкирії, проте підтверджень від МНС поки немає.

За даними МВС, близько 250 людей звернулися за медичною допомогою після падіння уламків метеорита - в основному через порізи від вибитих шибок. Однак, за даними поліції, важких травм ніхто не отримав.

При цьому в МНС кажуть, що госпіталізація знадобилася п'яти потерпілим, а серед них отримали травми - 10 дітей.

Перша реакція

Ще до появи офіційної інформації, користувачі соціальних мереж почали викладати в інтернет зняті на мобільні пристрої відеокадри падіння небесного тіла, а також рожевої заграви після вибухової хвилі. На одному із записів,  зробленому автомобільним реєстратором, видно, як вогненна куля пролітає над дорогою, залишаючи в небі білий слід.

На багатьох зйомках чутно як з дзенькотом розбивається скло і спрацьовує від вибухової хвилі автомобільна сигналізація. Деякі люди на відео брали дітей і швидше йшли з вулиць. Реакція жителів в основному була одна - всі вони не розуміли, що відбувається, а після вибухової хвилі - лякалися.

Не маючи достовірної інформації, користувачі соціальних мереж спочатку висловлювали свої припущення того, що сталося.

Користувач мережі Вконтакте Віктор Попов написав: "Аж у Алапаєвську було видно! Спалах яскравіше сонця", інша користувачці цієї мережі Марінчік Меженіна пише: "А я з під'їзду виходила, оглухла трохи на праве вухо ... я вже подумала кінець світу ... (реально страшно було ", додавши, що" ... через 15 секунд після спалаху вибух був такої сили, що всі вікна вибило ".

При цьому пізніше МНС заявило, що населення на Уралі було повідомлене про НП по SMS.

"Населення було повідомлене про те, що трапилося за допомогою SMS-розсилки та системи ОКСІОН", - повідомив Уральський регіональний центр МНС РФ.

Пошкодження і штатний режим

Міністерство оборони, Росатом, енергетики, промислові підприємства повідомляють, що всі їх об'єкти, розташовані в районі інциденту,

працюють у штатному режимі.



Єдиним підприємством, що одержало серйозні пошкодження, став цинковий завод у Челябінській області (на знімку) - там частково обрушився дах через вибухові хвилі, викликані падінням метеорита.

Уточнені дані

За останніми ланими, число постраждалих від падіня уламків метеорита на Уралі досягло тисячі осіб, в т.ч. - 200 дітей. Про це повідомляє прес - центр МВС РФ. Збитки, які зазнала Челябінська область, оцінюються у 1 млр.руб. 

Озеро Чебаркуль, куди, за попередніми даними, упав метеорит, взято під охорону працівниками поліції. Див. оргигінал повідомлення на сайті -  http://www.interfax.ru/russia/news.asp?id=290786

 

Фото – http://ria.ru

Джерело - http://ria.ru/incidents/20130215/923046222.html



Переглядів: 839 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024