Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 17 » До 150-річчя заснування Червоного Хреста: президент МКЧХ Петер Маурер про діяльність організації у наші дні
10:09
До 150-річчя заснування Червоного Хреста: президент МКЧХ Петер Маурер про діяльність організації у наші дні

ТОРЖЕСТВА У ЖЕНЕВІ


  150 років виповнилося Червоному Хресту - найбільшій гуманітарній 

  організації світу. Святкування, хоча й не пишні, відбулися у Женеві

  17 лютого. Цей день вважається датою заснування організації, коли

  "Женевське товариство благоденства" отримало юридичний статус.

  Керівництво Міжнародного Комітету Червоного Хреста планує 

  відзначити найкращих лікарів організації. 




Адже саме медики далекого тисяча вісімсот шістдесят третього року й заснували цей рух. Ідеєю Червоного Хреста й досі залишається 

допомога людям, незалежно від національності, ідеології та фаху. Саме любов до людей надихала співробітників Товариства допомагати

хворим під час воєнних конфліктів. «Так буде й надалі», - каже нинішній голова МКЧХ Петер Маурер (на знімку).

Зараз, коли війни в Сирії, Малі, Демократичній Республіці Конго та інших точках земної кулі калічать людські долі, МКЧХ, як і раніше сповнений рішучості продовжувати свою гуманітарну діяльність.

"Ця ювілейна дата дає нам можливість звернути погляд на нашу історію, піддати її критичному аналізу, а також краще зрозуміти ті сильні сторони, які допомогли нам у нашій роботі на благо мільйонів людей, постраждалих від збройних конфліктів та інших ситуацій насильства, - говорить Президент МКЧХ Петер Маурер. - Зараз особливо важливо, щоб ми не тільки дотримувалися наші принципи, але і вишукували нові, більш ефективні способи допомагати тим, кому ця допомога потрібна. Нам слід активізувати зусилля, спрямовані на те, щоб якомога більше людей розуміли нейтральний, неупереджений і незалежний характер нашої діяльності ".

МКЧХ продовжує пристосовуватися до нових форм збройних конфліктів і до нових труднощів, що виникають при веденні гуманітарної діяльності. «Наша робота проходить в умовах, що характеризуються застосуванням нових видів зброї і технологій, збільшенням числа озброєних груп, труднощами, пов'язаними з отриманням доступу до людей, які потребують допомоги, а також великою кількістю НУО та інших гуманітарних організацій, які прагнуть надавати допомогу, використовуючи методи , що вступають у протиріччя один з одним», - говорить Президент МКЧХ.

"Спільно з нашими партнерами по Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та гуманітарних співтовариством в цілому ми повинні знайти способи подолати ці труднощі, - заявляє Президент МКЧХ. - Нам необхідно краще координувати нашу гуманітарну діяльність, враховуючи при цьому найуважнішим чином думку тих, кому ми прагнемо допомогти, активно привертаючи їх самих до цих зусиль, основна мета яких - не дати опинилися в складному становищі людям, забезпечити їм можливість дійсно повернутися до нормального життя ".

Найсерйознішою проблемою, з якою зіткнувся МКЧХ та інші гуманітарні організації, є недостатнє дотримання норм міжнародного гуманітарного права - норм, які забороняють акти насильства проти осіб, які не беруть участі в збройних конфліктах, наприклад, дітей, поранених або хворих, осіб, які утримуються під вартою . "Сьогодні як ніколи необхідно, щоб і держави, і збройні групи проявили сильну політичну волю, спрямовану на те, щоб щадити цивільних осіб і дотримуватися інші норми міжнародного гуманітарного права", - говорить Петер Маурер.

Сьогодні багато з напрямків повсякденної роботи МКЧХ впливають на життя великої кількості людей. «Коли делегати МКЧХ відвідують ув'язнених в Гуантанамо, сприяють звільненню заручників у Колумбії, допомагають забезпечити жителям Афганістану безпечний доступ до медичної допомоги, підтримують у робочому стані системи водо-та електропостачання в півмільйонному місті Гомі, надаючи при цьому і необхідну експертно-технічну підтримку, активно закликають до прийняття юридично обов'язкового міжнародного договору з касетних боєприпасів, вся ця діяльність самим безпосереднім чином відбивається на житті багатьох людей, причому в довгостроковій перспективі ", - заявляє Петер Маурер.

"Задум Анрі Дюнана - ідея створення Червоного Хреста - не тільки витримав перевірку часом, але і отримала новий розвиток з цих ста п'ятдесяти років, - відзначає Петер Маурер. - За ці півтора століття МКЧХ довелося долати і політичні перепони, і фінансові труднощі, і бар'єри міжкультурного діалогу, і багато інших перепон, йому довелося навіть пережити напади на своїх співробітників - однак МКЧХ все ж зумів надати таку необхідну гуманітарну допомогу і захист тим, хто її потребував ". Колись МКЧХ був вельми невеликий організацією, в якій працювали виключно громадяни Швейцарії, - а тепер ми ведемо свою гуманітарну діяльність більш ніж в 90 країнах світу і у нас працює 13 тис. осіб, більш ніж з 100 різних держав".

 

Джерело - http://stilnoe.fm/site/inform.php?&cyear=2013&cmonth=02&cday=12&ctime=14:00#2 

Переглядів: 1317 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024