Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 19 » Європейська преса про благодійників України – Віктора Пінчука та медсестру Львівської ОО ТЧХ України Ольгу Роман
17:09
Європейська преса про благодійників України – Віктора Пінчука та медсестру Львівської ОО ТЧХ України Ольгу Роман

ВІКТОР  ПІНЧУК -  ЛЮДИНА  ШЛЯХЕТНА


 Віктор Пінчук готовий пожертвувати на благодійництво половину своїх 

 статків. Він приєднався до світового клубу мільярдерів «Клятва 

 дарування» (The Giving Pledge).



Центральна газета фінансиситів світу Financial Times повідомила у вівторок, що до 93 членів американської організації мільярдерів «Клятва дарування» приєдналося ще 12 родин мільярдерів із різних країн, які готові пожертвувати половину своїх статків на благодійництво у світі.

Серед них з’явився і перший український мільярдер-філантроп Віктор Пінчук. Якщо до цього «Клятва дарування» нараховувала близько 433 мільярдів доларів статків своїх 93 членів, то з приєднанням ще 12 нових членів клуб поповнився ще понад 60 мільярдами доларів нових філантропів.

 Бажання найбагатших людей світу пожертвувати половину своїх статків проявляється саме тоді, коли наростає міжнародна дискусія щодо податкового тягаря компаній та пересічних платників податків і моральної відповідальності багатих щодо того, щоб поділитися з суспільством своїми коштами.

Представники клубу мільярдерів готові віддати свої гроші на нові «соціальні проекти», на порятунок екології, боротьбу з глобальним потеплінням, розв’язання конфліктів та підтримку бізнесу у світі.


ОЛЬГА  РОМАН – НАЙСТАРША  МЕДИЧНА  СЕСТРА  ЄВРОПИ

Недавній гість ЛОО ТЧХУ, фоторепортер, журналіст і письменник в одній особі - Тілль Майєр, про якого ми неодноразово уже писали, опублікував на сторінках німецького часопису Der Spigel статтю про одиноких людей похилого віку в Україні. «Старість і бідність – така формула страждання в Україні», – наголошує автор статті. 

Варто зазначити, що 80 відсотків українських пенсіонерів, а це до 10 мільйонів громадян, отримують лише жалюгідну мінімальну пенсію до 100 доларів на місяць. Особливо бідують старі люди в Україні взимку, коли на вулицях на кожному кроці на них чигає небезпека.

У статті йдеться про 71-річну Ольгу Роман, яка «є чи не найстаршою медсестрою у Європі», котра виконує важку роботу в Червоному Хресті м. Львова:  допомогає одиноким людям похилого віку вижити у цьому великому місті Західної  України,  хоча їй самій живеться не краще. Вона  отримує заробітну  плату в еквіваленті лише 112 євро на місяць. Зате багато одиноких старих людей, яким вона допомагає щодня, називають її – «моєю сестрою», «мамою» і навіть «ангелом-хранителем».

Познайомитися зі статтею можна на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-02-20-1218


Фото – radiosvoboda.ua

Джерело - http://www.radiosvoboda.org/content/article/24906541.html

 

Переглядів: 837 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024