Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 20 » Всесвітній день соціальної справедливості - 20 лютого.
13:09
Всесвітній день соціальної справедливості - 20 лютого.

ДЕНЬ СПРАВЕДЛИВОСТІ


Дату 20 лютого вибрали для відзначеня Дня соціальної справедливості не випадково: саме цього дня 1999 р. відбулася міжнародна зустріч у Копенгагені, на якій представники багатьох держав визначили основні принципи розвитку суспільства, серед яких особливе місце займає соціальна справедливість.

У посланні Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з нагоди Дня соціальної справедливості у 2013 р., зокрема наголошується: «У нашому прагненні до побудови бажаного для нас світу давайте активізувати наші зусилля щодо забезпечення більш всеохватного, рівноправного і стійкого шляху розвитку, заснованого на діалозі, відкритості та соціальної справедливості». 

 Соціальна справедливість є основоположним принципом мирного та благополучного співіснування як в самих країнах, так і між різними країнами. Ми підтримуємо принципи соціальної справедливості, заохочуючи рівність між жінками та чоловіками або права корінних народів та мігрантів. Ми сприяємо забезпеченню соціальної справедливості, усуваючи бар'єри, що виникають перед людьми в силу їх ознаки статі, віку, расової, етнічної або релігійної приналежності, культури або наявності інвалідності. 

Для Організації Об'єднаних Націй прагнення соціальної справедливості для всіх лежить в самому центрі нашої глобальної місії щодо заохочення розвитку та поваги людської гідності. Прийняття Міжнародною організацією праці Декларації про соціальну справедливість з метою справедливої ​​глобалізації є лише одним із прикладів, які свідчать про прихильність системи Організації Об'єднаних Націй забезпеченню соціальної справедливості.. 

26 листопада 2007 Генеральна Асамблея проголосила 20 лютого Всесвітнім днем ​​соціальної справедливості, який відзначається щорічно починаючи з 2009 року. Вона також запропонувала всім державам-членам присвятити цей спеціальний день проведенню на національному рівні конкретних заходів у відповідності з цілями і завданнями Всесвітньої зустрічі на вищому рівні в інтересах соціального розвитку та двадцять четвертої спеціальної сесії Генеральної Асамблеї.

В Україні цей день, згідно з Указом президента Віктора Януковича від 4 листопада 2011 року, вперше відзначили торік.

У Львові з нагоди сьогоднішнього свята Комісія УГКЦ Справедливість і Мир у співпраці з Громадською молодіжною організацією «Українська Молодь Христові» проводять акцію «День справедливості». Захід організували в рамках проекту «Демократичні цінності студентської молоді», – інформує «Католицький оглядач».

Акція «День справедливості» проходитиме сьогодні о 14.00 на центральній площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку: всім перехожим роздаватимуть маленькі «сюрпризи» із гаслами та закликами до справедливості в суспільстві. Окрім цього, відбудеться також спільна молитва за мир і справедливість в Україні біля фігури Матері Божої в центрі міста о 17.00.

А в приміщенні конференц-залу УМХ, що на вул. Пекарська, 13, відбудеться конференція та обговорення актуальних тем, які торкаються проблематики справедливості в нашому суспільстві. У рамках цього запланована зустріч молоді м. Львова з Андрієм Костюком, віце-президентом Адвокатської компанії «Павленко, Стаценко, Осінчук», викладачем кафедри філософії Українського Католицького Університету та Львівського національного університету ім. Івана Франка, де він проведе відкриту зустріч із молоддю.


Фото - http://unmultimedia.org/

Прес – служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

 

 

 

 

Переглядів: 930 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 04:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024