Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 22 » Російський мільярдер, наслідуючи приклад Віктора Пінчука, пожертвує статок на благодійність
17:12
Російський мільярдер, наслідуючи приклад Віктора Пінчука, пожертвує статок на благодійність

ВОЛОДИМИР ПОТАНІН – ДОБРОЧИНЕЦЬ З  ВЕЛИКОЇ  БУКВИ


 Володимир Потанін приєднався до Клубу мільярдерів-

 благодійників. Бізнесмен першим з росіян публічно взяв

 на себе зобов'язання пожертвувати статок на

 добродійність. Автори ідеї Білл Гейтс і Уоррен

Баффетт поклали на Потаніна роль посла Giving

Pledge у Росії.

 

Благодійне рух Giving Pledge («Клятва дарування»), заснований фондом Білла і Мелінди Гейтс, оголосили про приєднання до ініціативи ще 12 нових меценатів. Жоден з мільярдерів, які складуть компанію засновнику Microsoft, Уоррену Баффетту й іншим відомим багатіям, на цей раз не має американського громадянства. Дюжина новачків, що є з 8 різних країн, включає в себе власника холдингу «Інтеррос» Володимира Потаніна, британця сера Річарда Бренсона й таїландського магната Вінсента Тана.


Потанін, перший росіянин - учасник Giving Pledge, в листі організаторам назвав «клятву» «видатною ініціативою, гідною підтримки». Російський мільярдер висловив сподівання, що його приклад «не тільки розповість світові про відродження філантропії у Росії, але надихне на це й інших вітчизняних підприємців. Потанін ще в 2010 р. вирішив передати свої  капітали на благодійність. Зараз він особисто контролює діяльність своїх активів через «Інтеррос». Частина прибутку реінвестується в бізнес, частина направляється на фінансування затверджених благодійних програм. У майбутньому обов'язки з управління активами перейдуть у спеціальний траст, повідомляє прес-служба бізнесмена.

Завдяки черговому розширенню загальне число прихильників Giving Pledge досягне 105 чоловік. Ініціатива, що спонукає до пожертви відомими меценатами не менше половини свого статку на добродійні цілі, поступово перетворюється з виключно американського руху - у глобальний.

Один з 12 новачків руху, український мільярдер Віктор Пінчук, повідомив, що спочатку просто невірно інтерпретував мету Giving Pledge (GP). Бізнесмен порахував, що приєднання до ініціативи зобов'яже його співпрацювати з конкретними фондами та організаціями, в той час як GP - лише декларація намірів. Переконати українця, статок якого оцінюється в $ 4,2 млрд, вдалося Елі Броду і Біллу Гейтсу, які брали участь у вечорі Пінчука на форумі в Давосі. «До того моменту я вже прийняв рішення для себе, - каже Пінчук. - Філантропія - важлива частина мого життя. У XXI столітті бізнесмен, що відповідає на виклики сучасності, не може отримувати прибуток без прагнення вирішити глобальні проблеми».

Крім Потаніна, Бренсона, Пінчука і Тана до Giving Pledge приєднуються австралійці Ендрю і Ніколя Форрест, південноафриканці Патріс і Прешес Мотсіп, німець Хассе Платтнер, індієць Азім Премджі і британці Джон Кодуелл, Кріс і Джеймі Купер-Хон, Мо Ібрагім і Девід Сейнсбері.

Кожен з новачків, за словами У. Баффета, робить щось важливіше, ніж просто жертвує величезну суму на благодійність (сукупно понад $ 10 млрд). Головне - надихаючий приклад для решти власників великих статків, впевнений «оракул з Омахи». На його думку, дюжина «неамеріканцев» виконує особливу місію – вони показують як можа стати моделлю для наслідування для своїх співвітчизників, які поки не так охоче, як мультимільйонери із США, стають адептами Giving Pledge.

Фото: fondpotanin.ru

 Джерело - http://finance.bigmir.net/news/economics/29696-Vsled-za-Pinchukom-rossijskij-milliarder-zhertvuet-na-blagotvoritel-nost-

Переглядів: 667 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 09:59
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024