Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 22 » У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: КЗ ЛОР ЛО Бюро судово-медичної експертизи
17:53
У первинних осередках Личаківської РО ТЧХ м. Львова: КЗ ЛОР ЛО Бюро судово-медичної експертизи

СУДОВИЙ МЕДИЧНИЙ ЕКСПЕРТ – РУКА  БОГА


Первинний осередок Червоного Хреста у Бюро судово-медичної експертизи

Львівської обласної ради налічує 100 членів Товариства. Очолює його експерт-

іммунолог судовий Галина Борис. У рік подвійного ювілею - 150 -річчя МКЧХ

та 95-річчя ТЧХ України у неї багато роботи: лекції, брифінги, бесіди про

Червоний Хрест вчора, сьогодні, завтра.










Галина Борис - досвідчений пропагандист червонохрестівського руху. Вона очолює первинний осередок Товариства

вже кеілька років і набула у своїй роботі чималого досвіду.



Скеровує і допомагає їй у роботі начальник цієї установи, кандидат медичних наук, доцент кафедри паталогічної анатомії і судової медицини  Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького Микола Шевчук.




Своє завдання обоє бачать у тому, щоб ідеї  милосердя і гуманізму, які є засадничими для Червоного Хреста, нести до людей у повсякденність. 



«Особливо боляче, коли описувати історію смерті треба молодих людей, які дочасно пішли з нашого життя», - констатує Микола Шевчук. І наводить цифри: наркоманія, алкоголізм, тютюнопаління, автокатастрофи, побутові отруєння – зіпсутою їжею, чадним газом тощо забирають життя у молоді, сумірні з ужинком локальних збройних конфліктів, про які чуємо з повідомлень ЗМІ з Африки та Близького Сходу.



Ведучи курс судової медицини у медичному університеті в якості доцента, М.Шевчук говорить не лише про суто професійні навики, але й порушує перед студентами соціальну проблематику, з якою їм у майбутньому обов'язково доведеться зіткнутися.




«Щоб заслужити авторитет, бути спеціалістом своєї справи, ви повинні відчувати себе під час розтинів трупів, - рукою Бога», - пояснює майбутнім медичним світилам Микола Миколайович.




Кафедра, на якій він викладає, є засадничою в усій медичній освіті. На ній студенти вивчають патоморфологію (ІУ курс медичного факультету, ІІІ курс стоматологічного факультету), судову медицину та медичне правознавство (IV курс медичного факультету і ІІІ курс стоматологічного факультету).


 


На кожному практичному занятті студенти і курсанти мають можливість вивчати макропрепарати, мікропрепарати, бути присутніми на розтинах, які проводяться в двох секційних залах кафедри. Практичні та семінарські заняття з судової медицини проводяться з використанням експертного матеріалу й матеріально-технічної бази Львівського обласного бюро судово-медичної експертизи з обсягом роботи понад 5150 обстежень потерпілих та 1400 судово-медичних розтинів за рік.


Важливу роль у системі навчання відіграє заснований ще в 1896 р. Музей хвороб людини, який щороку поповнюється новими експонатами і тепер нараховує їх понад 2000.

Контроль знань студентів здійснюється за допомогою розроблених на кафедрі тестових завдань (понад 200 комплектів), що робить його об’єктивним, стандартизованим і уніфікованим.




Словом, є широке поле для набуття і вдосконалення глибоких медичних знань молодими людьми, що вирішили зв'язати своє життя клятвою Гіппократа. І втілювати їх у життя допомагає як благородна професія, так і не менш благородні цілі Червоного Хреста, до яких треба буде йти і в позаурочний час. 


Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 3447 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024