Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 24 » Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 8 (47): нова рубрика на порталі медичної філателії
22:11
Віртуальний філателістичний клуб «Милосердя», випуск – 8 (47): нова рубрика на порталі медичної філателії

ОНКОЛОГІЯ НА МАРКАХ


Сьогодні, 24 лютого, портал медичної філателії

відкрив нову тематичну рубрику "ОНКОЛОГІЯ,

РАК, профілактика і лікування онкологічних

захворювань". Її можна знайти за адресою -

- http://www.medstamp.ru/index.htm

 


Тема профілактики і боротьби з раковими захворюваннями актуальна в усьому світі, тому їй надають важливу увагу і у медичній філателії.




Троє мільярдерів, - Мільнер, Цукерберг та Брін, - 20 лютого повідомили про заснування премії у розмірі $ 3 млн за прорив в галузі медицини.


Російський інвестор Юрій Мільнер, засновник Facebook Марк Цукерберг і співзасновник Google Сергій Брін заснували премію в $ 3 млн за прорив в області медицини, пише The Guardian. Видання називає цю премію найбільшою в історії науки, спрямованої на боротьбу з важкими захворюваннями і продовження людського життя. Для порівняння: розмір Нобелівської премії миру складає $ 1,1 млн.


 
Премія вручатиметься фондом Breakthrough Prize in Life Sciences Foundation. Глава ради директорів Apple Арт Левінсон стане головою ради директорів фонду. У середу, 20 лютого, вже були оголошені перші 11 лауреатів. Всі вони отримають по $ 3 млн і увійдуть до складу відбіркової комісії, яка буде надалі приймати рішення про присудження нових премій. Кожен рік буде вручатися п'ять премій загальним обсягом $ 15 млн.

«На жаль, два моїх близьких родичі мають важкі захворювання, в тому числі рак. Це і пов'язує мене з цією премією», - сказав Мільнер в інтерв'ю Guardian.

«Це заслуга Юрія. На моїй пам'яті раніше такого не було», - сказав Левінсон.

«Це великі гроші, так. Але люди, які вносять вклад у розвиток суспільства, найчастіше є вченими, які трудяться без особливого визнання або особливої
​​винагороди. На мій погляд, вони справжні герої», - додав Левінсон.

Як бачимо, мільярдери – також люди. Їм та їхнім родичам особисто потрібна допомога лікарів, в т.ч. і онкологів. Нагадаємо, найбільший багатій світу Уоррен Баффет у 2010 р. захворів також. У нього виявили на ранній стадії рак простати. Матеріальна зацікавленість медиків може позитивно вплинути на швидкий пошук розв'язку проблем, які раніше вирішувалися повільними темпами.

Менше року тому Мільнер заснував щорічну премію з фізики у розмірі $ 3 млн. У липні 2012 року були оголошені перші дев'ять лауреатів.

      Петро Гарматій, Заслужений зв'язківець України, голова віртуального

      філателістичного Клубу «Милосердя» Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 688 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024