Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 25 » На Черкащині у м. Звенигороді Чрвоний Хрест навчав молодь плануванню сім’ї
21:20
На Черкащині у м. Звенигороді Чрвоний Хрест навчав молодь плануванню сім’ї

АБОРТ, ЧИ РОДИ? ВИБІР  БУДЕ УСВІДОМЛЕНИМ    


Сьогодні, 25 лютого, молодь м.Звенигорода, що на 

Черкащині, дізналася: що значить планування сім’ї?










Висвітлення питань репродуктивного здоров’я та планування сім’ї, шанобливого ставлення до свого здоров’я та оточуючих, пропаганди здорового способу життя стали основним лейтмотивом районного тренінгу з питань репродуктивного здоров’я і планування сім’ї, який провели за сприяння районного відділу освіти працівники районного Товариства Червоного хреста для педагогів та учнівської молоді Звенигородської філії Східноєвропейського університету економіки та менеджменту та Державного Навчального Закладу «Звенигородський центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів».



За словами самих організаторів тренінгу, голови районної організації Товариства Червоного Хреста Володимира Слинька та методиста відділу освіти Звенигородської райдержадміністрації Володимира Сиваченка, у загальноосвітніх навчальних закладах району вже стали традиційними заходи, спрямовані на висвітлення цих питань серед молоді.

Змістовним щодо цього питання був виступ заступника директора Черкаського обласного молодіжного центру, національного тренера проекту «Разом до здоров’я» Аліни Кордюк.

– Готуючись до висвітлення теми «Здоров’я. Репродуктивне здоров’я, планування сім’ї», зробила заготовки пелюсток різнокольорової квітки. А під час проведення вправи «Що таке здоров’я людини?» склала з них, як символ поняття цілісності людського здоров’я, аплікацію квітки, кожна пелюстка якої символізувала один із його аспектів: фізичне, розумове, емоційне, соціальне та особисте здоров’я. У центр, як серцевину квітки, поставила духовне здоров’я, яке є стрижнем нашого існування й суттю буття, – розкрила методику свого творчого підходу Аліна Сергіївна.

Усіх учасників тренінгу було розподілено на три групи, які проводили дослідження теми: «Визначення понять «здоров’я, репродуктивне здоров’я, планування сім’ї». Своєю відвертістю та щирістю Аліна Сергіївна зуміла полонити учасників тренінгу.




Жваве обговорення викликала і тема дискусії «Аборт та його наслідки. Відношення до проблеми. Методичні та психологічні аспекти». Із вуст спеціаліста ресурсного центру Сергія Слинька учні – а це переважно дівчатка 16-17 років – отримали відповіді на різні питання.

– Тренери проекту «Разом до здоров’я» та організатори заходу роблять потрібну справу! Я щиро вдячна їм за це, адже ж від того, яке репродуктивне здоров’я матиме наше молоде покоління, залежить майбутнє нашої держави! – доповнила розмову присутня на заході голова громадської ради «Звенигородщина – територія добра і милосердя» Валентина Смілянець.

 

Фото – із сайту Черкаської ОДА

Джерело - http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=3&id=8799

Переглядів: 710 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024