Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 28 » З доповіді Валентина Мойсеєнка «Про підсумки діяльності Львівської обласної організації ТЧХ у 2012 р.» - початок
18:24
З доповіді Валентина Мойсеєнка «Про підсумки діяльності Львівської обласної організації ТЧХ у 2012 р.» - початок

НЕ ЗУПИНЯТИСЯ НА ДОСЯГНУТОМУ


  У 2012 р. діяльність Львівської обласної організації 

  Товариства Червоного Хреста була спрямована на 

  виконання статутних завдань Товариства, 

  формування позитивної громадської думки,

  розповсюдження основних принципів Міжнародного

 Червонохресного Руху, впровадження цільових програм 

 Українського Червоного Хреста, співпраця з органами 

 місцевого самоврядування, державними  установами та 

 громадськими організаціями.

 



          І. Робота з благодійними програмами і співпраця з партнерами

Обласна організація Товариства Червоного Хреста України працює відповідно статутних завдань, завдань, які приймаються на з’їздах, Правліннях та Президіях Національного Товариства Червоного Хреста України. Діє на підставі двох Законів України – "Про Товариство Червоного Хреста України”, " Про захист символіки  Червоного Хреста”.  Наша організація допомагає органам державної влади у наданні медичної і гуманітарної допомоги під час збройних конфліктів та в мирний час, беруть участь у наданні міжнародної допомоги у разі катастроф і надзвичайних ситуацій, забезпечує медико-соціальну допомогу наймеш соціально захищеним верства населення.

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста станом на 01.10.12. складається з 33 МРО ( 26 РО, 7 – МО).

Суттєвою підтримкою з боку обласної держадміністрації стало підписання   розпорядження голови Львівської ОДА від 23.05.11.  № 446/0/5-11 "Про затвердження заходів ОДА з підтримки ЛОО Товариства Червоного Хреста України”.

Сьогодні виконується близько 13 комплексних гуманітарних програм, серед яких однією з пріоритетних є надання медичної, соціально-побутової та гуманітарної допомоги самотнім громадянам похилого віку, інвалідам та іншим соціально вразливим верствам населення.

       Голова обласної організації, входить до складу обласних комісій при облдержадміністрації з питань: техногенно-

екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій , соціального захисту інвалідів, гуманітарної допомоги, комісії по 

боротьбі з ВІЛ/СНІДом, член колегії Головного Управління охорони здоров’я, засідання цих комісій проводилось в 

ОДА, згідно затвердженого графіку,  бере участь в роботі колегій Головного Управління праці та соціального 

захисту населення, Головного Управління охорони здоров’я, а також у нарадах в облдержадміністрації.

Болючим питанням для міських та районних організацій ТЧХУ залишаються питання плати за оренду приміщень, комунальних послуг та зв’язку.  Найгірші справи в  Сихівськом районі м. Львова, Буському, Дрогобицькому  районах. В кожному окремому районі або місті вирішуються ці питання по різному, але вирішуються там, де є  співпраця з боку органів місцевої влади. Як приклади – м. Червоноград, м. Сокаль, м. Миколаїв, м. Самбір.

Позитивним моментом в діяльності обласної організації  є нагородження  номінацією за 2011 рік в категорії «Милосердя»  компанією «Медіа стар Громадська думка».

Активно наша молодь виступила на ІІ Всеукраїнській Молодіжній Асамблеї волонтерів та лідерів Товариства Червоного Хреста України в м. Києві. Представник молоді від Львівської ОО ТЧХУ обраний в керівний склад молодіжної ради при НК ТЧХ України.

                 ІІ. Діяльність патронажно –медичної служби

Пріоритетним напрямком статутної діяльності Товариства є медико-соціальна допомога одиноким людям похилого віку. В штаті патронажної служби 104,0 посади. Кількість посад збільшилась на 2,0 посади мед.сестер в результаті перерахунку посад ПСМ НК ТЧХ України.

Велика увага приділяється обліку і обслуговуванню категорії лежачих хворих, на яких існує спеціальний облік.

Кожні 5 років патронажні медсестри проходять післядипломне навчання в Львівському медичному коледжі ПО. 65 патронажних медсестер атестовані на кваліфікаційні категорії, з них 56 – на вищу кваліфікаційну категорію.

В області функціонують 2 МСЦ і 6 МСКВ МСК Миколаївської РО ТЧХ діє стоматологічний кабінет, де безкоштовно обслуговуються підопічні ТЧХ. В МСЦ м. Львова діє учбовий клас навчання першої допомоги.

В 15 РО/МО ТЧХ функціонують банки речей. В 7 РО ТЧХ – відведено місце для кутка одягу. В банках речей видаються речі з гуманітарних вантажів. Збирається вживаний одяг  від населення, відповідно до загальноукраїнської програми «Чобіток».  Роботу в банках речей організовують та виконують патронажні медичні, молодші сестри та волонтери  за графіком. Особливо хочеться відмітити роботу банку речей м. Львова – вул.. Героїв УПА,78,  який працює на європейському рівні.

На базі медичних училищ, мед.університетів, коледжів, гімназій, технічних  ліцеїв, ветеринарної академії створені "Загони милосердя”, члени яких беруть участь в роботі РО/МО ТЧХ, в проведенні благодійних заходів. Особливо активно ведеться робота з волонтерського молодіжного руху в Яворівській РО ТЧХ, де створено і задіяно в роботі    30 загонів «Милосердя».

В області діє спільна програма «Ветеран – медик», учасники якої Головне управління ОЗ, ООТЧХ, обласна профспілка медпрацівників, обласна асоціація медсестер. Програма направлена на покращення медико-соціального обслуговування 252 одиноких людей похилого віку з числа працівників охорони здоров’я, ТЧХ. 

З 2011 року працівники ПСМ, голови МРО ТЧХУ, активісти беруть участь в пілотній програмі «Медико-соціальний супровід та формування прихильності до лікування ТБК»   за фінансової підтримки Глобального Фонду  – доставляють хворим ліки, продуктові набори, забезпечення консультацій, обстежень. Налагоджена співпраця з протитуберкульозною службою області – регіональна база включає 609 хворих на ТБ. Надають послуги 5 психологів-консультантів.

Найкраще організована робота патронажної служби з медико-соціального обслуговування в Новояворівській,  Червоноградській МО ТЧХУ, Франківській, Шевченківській, Залізничній РО ТЧХУ м. Львова, МСЦ м. Львова.

Слід покращити якість медико-соціальної допомоги в  Городоцькій, Радехівській Турківській, Стрийській МО ТЧХУ.

            ІІІ. Підсумки співпраці з МНС

Львівська область, відповідно до статистичних даних МНС, входить до 4 областей в яких з певною регулярністю відбуваються різного роду катаклізми, в основному природного характеру. 

У зв’язку із значним зниженням температури на території Львівської області в січні місяці,  розпорядженням голови по ЛОО ТЧХУ вказано патронажній службі організувати посилений патронаж, особливо в сільській місцевості, одиноких підопічних, для забезпечення допомоги в обігріві, доставки продуктів та медикаментів.

Безпритульним  з центру обліку та реєстрації бездомних громадян (м. Львів, вул. Кирилівська, 3а) постійно надається допомога одягом, постіллю, взуттям. Також постійну допомогу, а особливо в зимовий період, банк речей надає центру соціально-психологічної допомоги  (вул. Коновальця , готель "Турист"). Великомостівський геріатричний пансіонат (Львівська область, Сокальський район, с.Волиця, 115 проживаючих осіб) звернувся до Львівської ОО ТЧХУ по допомогу, у зв’язку  з перебоями  з опаленням і важким матеріальним становищем. Пансіонату було надано допомогу - теплий одяг, ковдри, постільна білизна в повному обсязі, предмети гігієни.  Завдяки розміщенню звернення до громадян на веб-сторінці lviv - redcros.at.ua , кількість людей , які звернулися по допомогу, збільшилась втричі.

         ЛОО ТЧХУ надала допомогу:

1.                Одіяла теплі – 20 шт. – на суму 400,8 грн.

2.                Термоса           30 шт. – на суму 1067 грн.

3.                Костюми теплі бавовняні – 50 шт. – на суму 5878,5 грн.

4.                Тепловентилятори – 28 шт. - на суму 6160 грн.

Разом:  13 506,30 грн.

Теплого одягу, взуття, постілі  – 500 кг.

Отримали допомогу понад 350 людей.

 

 Фото – Ірини Апостолюк

 (закінчення див на стор.- http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-02-28-1259)

 Прес-служба ЛОО ТЧХ України

 

 

 

Переглядів: 663 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024