Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Лютий » 28 » З доповіді Валентина Мойсеєнка «Про підсумки діяльності Львівської обласної організації ТЧХ у 2012 р.» - закінчення
19:12
З доповіді Валентина Мойсеєнка «Про підсумки діяльності Львівської обласної організації ТЧХ у 2012 р.» - закінчення

НЕ ЗУПИНЯТИСЯ НА ДОСЯГНУТОМУ


  ІУ.  Вивчення правил першої домедичної допомоги

Одним з важливих напрямків роботи обласної організації Товариства Червоного Хреста України є навчання населення навичкам першої допомоги у рамках статутної діяльності.     З 2010 року створення системи для навчання населення навичкам надання першої допомоги проголошено найголовнішим пріоритетом діяльності Товариства.




Сьогодні, як ніколи, громадяни повинні оволодіти навичками само і взаємо допомоги в екстремальних ситуаціях. Настав час залучати до нього необхідних спеціалістів охорони здоров’я та націлити керівників підприємств на необхідність проведення навчання штатних працівників, як це робиться у всіх цивілізованих країнах, а також підготовки населення по наданню першої допомоги потерпілим в рамках програми «Євро 2012».

Під час проведення Євро- 2012 в м. Львові ЛОО ТЧХУ організувала постійно діючі пости в районах фан-зон. Всього – 3 пости у склад яких входили патронажні медсестри та волонтери ЧХ, які пройшли курс навчання надання першої невідкладної допомоги. Були сформовані спеціальні аптечки ( з урахуванням надання першої допомоги), закуплені для медсестер тонометри. Під час чергування постів особливих випадків не відбувалось. В основному до наших працівників зверталися вболівальники, гості міста для вимірювання АТ.

При Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України постійно проводяться навчання  із підготовки домашніх сестер-доглядальниць та масажистів,  підготовка волонтерів по програмі першої невідкладної допомоги  в спеціалізованих класах  обласної організації.

На даний час працює 4 інструктори. Створені 2 навчальні центри.

Починаючи з 2011 року була надана допомоги від НК ТЧХУ манекенами та іншим приладдям для покращення матеріально-технічної бази учбових класів.

Також залучаються волонтери – медики, студенти вищих курсів мед. Університету, мед. коледжів.

Проводяться навчання в створених класах по наданню першої допомоги в Миколаївській, Яворівській,  Новояворівській МО, Дрогобицькій МО ТЧХУ.

Проведення тренінгу мало за мету створення команди тренерів, для того щоби мати змогу самим готувати для Товариства потрібну  кількість інструкторів для роботи з населенням.

Всього за 10 місяців 2012 р. пройшли навчання по п.н.д. :

В учбових класах ОО ТЧХУ – 190 чол.;

В Сокальській РО ТЧХУ – 110 чол.

В Дрогобицькій МО ТЧХУ – 32 чол.

В Трускавецькій МО ТЧХУ – 11чол.

Категорії курсантів, які пройшли навчання – це альпіністи, водники, рятувальники, байкери, студенти, молодь.

Перспективний напрям даного розділу роботи – необхідно перейняти європейський досвід. З 2013 року вводиться міжнародний сертифікат для курсантів. Необхідно долучити до навчання першої допомоги ДАЇ, працівників залізниці.

 

      У. Міжнародна діяльність


Вважаємо позитивним моментом діяльності ООТЧХУ – це організація роботи з зарубіжними партнерами.

І. Протягом дії програми "Допоможемо хворим дітям  України з вадами серця”, прооперовано за кордоном 279 дітей з різних областей України з вродженими вадами серця, яким було відмовлено в операціях в Україні у зв’язку з високим ризиком оперативного втручання / 5–10% шансів на їх успішне проведення/, або відсутністю специфічного обладнання для їх проведення. Приблизна вартість одного оперативного втручання складає від 15 до 20 тис. $ Євро / з перельотом, оперативним втручанням, проживанням батьків/.

Обладнання, яке було завезено в 2009 році  в обласну  клінічну лікарню – ангіографічний  комплекс / 3млн.400 тис. Євро. /, інструментарій, дихальний апарат, дає змогу оперувати дітей зі всієї України на базі кардіологічного відділення. 30 дітей були прооперовані у Львові хірургами із Страсбурга.  Розхідний оперативний матеріал фінансується Люксембурзькою стороною. В листопаді 2010 року був завезений новий портативний ультразвуковий апарат, вартістю 40 тис. Євро.

По приблизним підрахункам, вартість даного проекту на сьогоднішній день становить коло 4 млн. Євро.  

Зараз програма діє в основному на базі обласної клінічної лікарні. Забезпечується обладнанням та розхідним матеріалом для безкоштовного хірургічного втручання. Два рази на рік приїжджають Люксембурзькі лікарі та інженер по обладнанню.

        ІІ. За сприяння Фрайбурзького Червоного Хреста:

фондом Максиміліана Кольбе було зібрано 175,5 тис.грн, що дало змогу  реалізувати програму медико-соціального центру м. Львова  – забезпечення ліками, культурна програма.  По своїй суті цей проект унікальний та єдиний в Україні.

З 2011 року діє програма «Медикаменти», Баденський Червоний Хрест – закуплено і видано медикаментів на суму 92,8 тис. грн.. для 571 одиноких, підопічних ЧХ. 

ІІІ. За сприяння Фрайбурзького Червоного Хреста в м. Червонограді:

                          "Гаряче харчування” – 30 дітей-сиріт харчуються 5 разів на тиждень;

                          Закупка медикаментів;

           Проводяться вечори для людей похилого віку;

                          програма лікування дітей, хворих на гіпоплазію у м. Червонограді, с. Соснівці / медичний огляд, забезпечення медикаментами, вітамінами, лікування, реставрація емалі зубів, виготовлення пластикових кап.

                                                                                                                                                                                                                                  ІУ.За сприяння німецької сторони  в м. Червонограді спеціально випікається хліб з вітамінними добавками – два рази на тиждень для 725 дітей та 625 одиноких людей похилого віку, а це допомога біля 6 000 грн. в тиждень;

  закуповуються продуктові набори, комплекти постільної білизни;

V. Яворівська та Жовківська районні організації Товариства Червоного Хреста  України співпрацюють з німецьким Червоним Хрестом м. Опфінген, м. Умкірх. В програму входить харчування одиноких людей похилого віку, дітей з малозабезпечених сімей, фінансування святкових вечорів для людей похилого віку

VІ. Завдяки плідній співпраці з Червоним Хрестом м. Регенсбург з 2005 до 20011р.р. були отримані гуманітарні вантажі  - 450 т   – медичне обладнання, постільна білизна,  учнівські парти, столи, стільці, одяг для медичних установ Львівщини та для потребуючих громадян області.

При  допомозі наших іноземних партнерів, за  2011 – 2012 р.р.  у Львівську область ввезено гуманітарної допомоги у вигляді:

q      інвалідних візків –172 шт.

q      милиць – 30 пар

q      крісел-суден -  65 шт.

q      функціональних ліжок – 241 шт.  

q      ходунки – 243 шт.

Це суттєва допомога інвалідам, ветеранам, людям, які опинилися в скрутному становищі.

Інвестиції орієнтовно складають 3 млн. 792 тис. грн.

VII. Підписана угода  з Польським Червоним Хрестом, м. Бідгошч, м. Жешув, терміном на 5 років, яка  передбачає обмін школярами, перебування їх у літніх таборах та вивчення історії Червоного Хреста та МГП. З нашими польськими партнерами  м. Бідгощчь та м. Жешув обговорювалось питання про взаємодію груп волонтерів по першій невідкладній допомозі в рамках підготовки до Євро–2012. Велике зацікавлення викликало створення навчально-тренувального центру при Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста.

VIII. З 19.09.2012р. до 21.09.2012р.  відбувся візит делегації Німецького Червоного Хреста у м. Львів.

Німецький Червоний Хрест представляли: доктор Рудольф Сайтерс – президент німецького Червоного Хреста,  Йоханнес Ріхарт – глава відділу міжнародної співпраці.

Товариство Червоного Хреста України  представляв Усіченко Іван Гнатович – президент Товариства Червоного Хреста України,

Під час візиту Німецького Червоного Хреста пройшли наступні заходи:

1.                   Зустріч з головою ОДА Костюком М.Д.

2.         Ознайомлення з роботою медико-соціального центру Червоного Хреста для потерпілих від диктаторських режимів м. Львова, районних організацій Товариства Червоного Хреста України м. Львова, м. Миколаєва.

3.                   Знайомство з роботою міжнародної клініки відновного лікування в м. Трускавці.

4.                    Підписання меморандуму про співпрацю між Німецьким Червоним Хрестом та Товариством Червоного Хреста України  (палац Потоцьких, дзеркальний зал).


  (початок див на стор. - http://lviv-redcross.at.ua/blog/2013-02-28-1258) 

 Фото – Ірини Апостолюк

 Прес-служба Львівської ОО ТЧХ України 

 

 

 

 

 

Переглядів: 899 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 06:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024