Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 1 » Місячник Червоного Хреста по боротьбі з туберкульозом «Моя хата - без туберкульозу»
11:07
Місячник Червоного Хреста по боротьбі з туберкульозом «Моя хата - без туберкульозу»

ЗАГРОЗА


 Сьогодні, 1 березня, у м. Світловодську, що на Кіровоградщині, розпочався

 місячник по боротьбі з туберкульозом. Триватиме він три тижні. 

 Місячник приурочений до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом,

 який щорічно відзначається 24 березня.







У рамках місячника передбачено проведення заходів, спрямованих на широке інформування населення про профілактику захворюваності, способах діагностики та лікування туберкульозу, а також пропаганду здорового способу життя.

Туберкульоз в Україні: факти і цифри (джерело: РБК-Україна) Міністерство охорони здоров'я України заявляє про уповільнення епідемії туберкульозу в Україні. Про це повідомила глава комітету МОЗ України з питань протидії ВІЛ та СНІД Світлана Черенько. За її словами, з 2006 року постійно фіксується зменшення показників захворюваності та смертності на туберкульоз.

"У минулому році захворюваність становила 75 випадків на 100 тисяч населення, що на 12% менше, ніж у 2005 році", - сказала С. Черенько. Рівень захворюваності підлітків також знизився і склав в 2009 році 31 випадок на 100 тисяч населення (534 хворих).

При цьому захворюваність на туберкульоз дітей за весь період незалежності України залишається незмінною і склав в 2009 році майже 9 випадків на 100 тисяч населення (575 хворих дітей).

Близько 86% хворих на туберкульоз складають особи працездатного і репродуктивного віку. Причому, зі всіх вперше виявлених хворих на туберкульоз у 2009 році число людей працездатного віку склало 53% (в т.ч. учні і студенти - 1,9%, особи без постійного місця проживання - 1,5%).

Та, незважаючи на позитивні зрушення, в Україні відзначається поширення мультирезистентного туберкульозу. В даний час Україна віднесена до 27 країн світу, в яких зосереджено 80% від усієї кількості хворих на мультирезистентний туберкульоз і посідає 4 місце в світі за поширеністю мультирезистентного туберкульозу серед хворих з новими випадками туберкульозу.

За роки незалежності в Україні туберкульоз, зовсім недавно проголошений зникаючої хворобою, прибрав форму епідемії. Основними причинами зростання захворюваності є зниження рівня життя населення, зростання алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління, безконтрольне поширення захворювання серед величезної армії бомжів і звільнених в'язнів виправних установ.

Суттєву лепту у роздмухуванні епідемії вносить і міграція населення, яка різко зросла за останні роки. Важливим фактором, що сприяє зростанню захворюваності, є скорочення охоплення населення профілактичними оглядами, і, внаслідок цього, зменшення частки хворих на туберкульоз, виявлених на ранніх стадіях.

Знайте, що туберкульоз виліковний!

Для того, щоб вилікуватись від туберкульозу, НЕОБХІДНО повністю пройти весь курс лікування. Дуже важливо регулярно й у відповідності з призначенням лікаря приймати протитуберкульозні препарати і не допускати перерв у лікуванні, бо вони призводять до розвитку стійкої до ліків форми туберкульозу, вилікувати яку дуже складно, а іноді й неможливо.

Запорука успішного лікування у точному виконанні всіх розпоряджень лікаря-фтізіатра!

 

Фото - http://www.google.com.ua/imgres

Джерело - https://www.facebook.com/kvitkarik/posts/552621078104430?notif_t=close_friend_activity

Переглядів: 943 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024