Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 3 » Розпочалася спільна акція молодих червонохрестівців Німеччини і Міністерства охорони навколишнього середовища
22:05
Розпочалася спільна акція молодих червонохрестівців Німеччини і Міністерства охорони навколишнього середовища
ЗЕЛЕНИЙ  ЩИТ

У Німеччині серйозно підходять до проблеми зміни клімату. Не чекаючи, доки тепловий удар вразить країну, тут дбають про її зелений щит, утворений з лісосмуг, садів, парків, сквериків, тінистих альтанок. За справу взялися тисячі юнаків і дівчат, об'єднаних у Молодіжний Німецький Червоний Хрест. Своїм гаслом вони обрали лозунг: «Більше тіні, щоб зменшити теплове  навантаження у зв'язку із зміною клімату».


У суботу, 2 березня, відбулася урочиста церемонія з нагоди початку масової посадки дерев. 



У ній взяли участь: міністр охорони навколишнього середовища Пітер Альтмайер, міністр охорони навколишнього середовища та захисту прав споживачів у землі Саар Анке Ренглінгер (Rehlinger), президент Національної асоціації землі Саар Мартін Буркерт (Martin Burkert), віце – президент Німецького Червоного Хреста Волькмар Ніцці (Volkmar Nice), федеральний директор Молодіжного Червоного Хреста Німеччини (RCY) Робін Вагнер.

Ці високо посадовці провели невеликий мітинг, на якому розповіли про те, що організатори акції мають за мету, - не лише посадку дерев, але і вирішення 5 політичних проблем, зокрема: поліпшення охорони здоров'я, покращення надання комунальних послуг, узгодження з новими реаліями освітніх програм, очищення навколишнього середовища, оптимізація втрат при міграції населення через зміни клімату.

"Я ціную прагнення молоді Червоного Хреста допомогти населенню адаптуватися до зміни клімату", - сказав міністр охорони навколишнього середовища Пітера Альтмайер. 

Міністр охорони навколишнього середовища та захисту прав споживачів у землі Саар Анке Ренглінгер (Rehlinger) додав: "Ми тепер знаємо багато про зміни клімату та їх причин, але це не значить, що треба зайняти споглядальну позицію. Ці знання повинні спонукати нас до дії. І ось ми тут: спочатку молодь Червоного Хреста Німеччини створила проект масового озеленення країни, який торік був відзначений комісією ЮНЕСКО, а тепер ми приступаємо до його втілення -  посадки дерев, створення фонтанів, забезпечення населення тінистими місцями і загальним покращанням клімату."

Федеральний директор Молодіжного Червоного Хреста Німеччини (RCY) Робін Вагнер підкреслив: "З підвищенням температури також підвищуються ризик для нашого здоров'я. Тривале перебування на відкритому повітрі при високій температурі може викликати, особливо у дітей і літніх людей, зневоднення організму, сонячний або тепловий удари. Нам доконче потрібні більш активні дії щодо адаптації молоді і людей похилого віку у школах, дитячих садках та інших громадських місцях".

Високо посадовці оголосили про початок національного конкурсу із озеленення "Створи затінене місце". Він триватиме з березня по червень. Його переможці будуть нагороджені Грамотами і цінними подарунками. У перший день масової компанії із озеленення зголосилися до участі у ньому 60 команд молодіжних осередків Червоного Хреста. Акція присвячена 150-річчю Німецького Червоного Хреста.

До конкурсу можуть долучатися всі бажаючі.

Всі проекти затінених місць, де можна перепочити і втамувати спрагу, знаходяться на інтерактивній карті Молодіжного Червоного Хреста Німеччини за адресою: www.mein-jrk.de/klimahelfer .  Хто спроектує або облаштує найкрасивіше затінене місце, обсаджене деревами і облагороджене фонтаном, також можете виграти чудові призи.

Зв'язатися з прес-службою DRC:

Гудрун Грейлінг (Greiling)

 тел.: 030 85404564

 Мобільний: 0152/3350 8006

 greilingg@drk.de

 

Д-р Дітер Шютц

Прес-аташе

тел.: 030 85404158

schuetz@drk.de

 

Додаткову інформацію для преси можна знайти за адресою:

http://www.drk.de/presseinfo

Клацніть тут для виходу на сайт DRC:

http://www.drk.de

  Фото – із сайту  www.mein-jrk.de/klimahelfer

  Джерело: 

 прес - реліз Молодіжного Німецького Червоного Хреста, м. Берлін / Гершейм (Gersheim), 03.03. 2013, №  12/13

 

 

 

Переглядів: 754 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024