Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 6 » Милосердя і мистецтво: мисткиня Христина Катракіс, посланець ООН у сфері культури, проведе аукціон у Львові
15:48
Милосердя і мистецтво: мисткиня Христина Катракіс, посланець ООН у сфері культури, проведе аукціон у Львові

СКРАСИТИ  ДИТЯЧЕ  ГОРЕ


 Сьогодні, 6 березня,  відома американська художниця

 українського походження Христина Катракіс продаватиме у Львові  

 роботи на благодійному аукціоні.







Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

Христина Катракіс – посланець ООН у сфері культури. Багато свого часу вона приділяє діткам, які ніколи не бачили своїх батьків. Разом з ними вона малює. «Ці діти чарівні. В них є мистецький дар. Вони талановиті, здібні, відверті, відкриті та дуже ніжні. У них є культура та дитяча естетика», – розповіла Христина Катракіс.

Сама художниця протягом трьох днів створила чотири роботи, які символізують сторони світу. «Проект називається «Людина не острів». Основна тема полягає в тому, що жоден з нас не є сам по собі і кожен повинен єднатися заради блага іншого», – підкреслила Христина.

Ці полотна сьогодні продадуть на благодійному аукціоні у галереї «Леміш» (вул. Ставова 7-В). За виручені кошти куплять художні товари для дитячих будинків Львівщини. А роботи дітлахів Христина повезе по цілому світу, щоб показати про що мріють у своїх шедеврах львівські діти.

 Фото - http://mozhlyvosti.in.ua/event/vidkrittya-proektu-lyudina-ne-ostriv-khristini-katrakis

Джерело - http://zik.ua/ua/news/2013/03/06/397205


Інтерв'ю з художницею див. - http://youtu.be/_b45K8y8I70

 

Довідка:

Зібрані на аукціоні кошти підуть на закупівлю художніх матеріалів для дитячих будинків Львівщини через власний благодійний фонд художниці – на підтримку юних талантів "Надай голос дитині". Протягом трьох днів буде розігруватись лотерея. Основний приз – одна з новостворених картин.

Христина Катракіс (www.christinakatrakis.com) – 

американський мистецтвознавець, арт-критик і художник - розпочала свою співпрацю з галереєю "Леміш" над соціальним арт проектом "Людина не острів"після роботи з Фондом Воронова, з Brooks Museum of Art(США) со-кураторства проектів аукціонного дому Christie's, тісної співпраці з директором будинку Christie's в східній Європі Метью Стівенсоном, співпраці та со-кураторства проектів в галереях Нью-Йорка (галерея AnaTsarev, Манхеттен, галерея Kouros, Манхеттен, галерея Caelum, Челсі та ін.), з європейськими (TaissGalerie, Париж, Caravansarai Art Program, Париж та ін.) і східно-європейськими галереями (MironovaGallery, Київ та ін.).

Також як міжнародний куратор Христина приймала участь у численних світових арт-ярмарках, таких як: Slick, Paris (Paris Museum of Modern Art & Pale de Tokyo), Art Huston (USA), Art Moscow (Moscow), Art Monaco (Monaco), FEPN (Arles, France) та ін.

Христина Катракіс співпрацювала з окремими легендами світового арт-простору - такими діячами мистецтва, як фотограф Роджер Баллен (Південна Африка / Нью-Йорк), живописець Деміан Лойб (Нью-Йорк), скульптор Арно Коен (Париж), Дем’ян Хьорст та ін. і курувала товорами таких легенд світового мистецтва як: Дега, Пікасо, Модельяні, Джакометі, Ворхол та ін.

Роботи Христини Катракіс як міжнародного художника отримали значне визнання завдяки численним світовим виставкам, арт-ярмаркам і аукціонам (серія її робіт «Дерево Життя» була представле на виставці Арт Аукціону Christie's в 2011 році), а також вона була нагороджена як світовий художник премією ООН «FreedomtoCreate» в 2011.

На сьогодні Христина Катракіс - професор мистецтва і мистецтвознавства, куратор багатьох міжнародніх проктів та посланець від ООН в сфері культури.

Як художник-постановник співпрацює з голівудськими та європейськими режисерами. Заснувала «Міжнародню Академію Мистецтв» («International Academy of Arts») з філіалами в США та Європі. Бере участь у світових соціальних проектах. На сьогоднішній день її роботи знаходяться в колекціях: Бреда Пітта, Джорджа Клуні, Софі Лорен, Шер, Тіни Тернер, Ані Ленокс, Біла Клінтона та інших відомих світових особистостей.

Крокуючи в ногу з сучасним світом, де рушійною силою всього є саме багатогранність діапазону знань, діяльності та сфер самовираження, Христина Катракіс не обмежує себе тільки лише мистецтвознавчою кураторською діяльністю, але і, як своєрідна ренесcансова особистість, займається мистецтвом у всіх його ультрасучасних проявах: в кінематографі, в фешн-індустрії та як художник. Вона бере активну участь у світовій кіноіндустрії, співпрацюючи як головний художник-постановник, со-продюсер, сценарист, письменник, креативний постановник з такими голлівудськими режисерами як Марі Ламберт, продюсерами як Девід Ван Хузер і Джером Гері і європейськими режисерами, такими як Манфредо Летео, постановниками як Стефано Біні і продюсерами як Мауро Кавелі. Також Христина співпрацювала і в сфері світової фешн-індустрії з такими дизайнерами, як Ванесса Луазо (Bulgari, Coach, Michael Kors).

 Христина займалася безпосередньо професорською діяльністю в University of Memphis(США, історія мистецтв і мистецтво), де вона написала серію наукових та критичних статей з історії мистецтва («Її одіссея: роль жінки в мистецтві, жінка як культовий образ постколоніальної теорії », «Від модернізму до постмодернізму», «Символіка Ван Ейка», «Гентський Вівтар», «Портрет Арнольфін »і т.д.).

Свою докторську дисертацію Христина Катракіс захистила в University of Memphis (США). У Arkansas State University вона отримала ступінь Бакалавра Вищих та ступінь Магістра Мистецтв

А ткож Христина навчалась на факультеті з історії мистецтв в Sorbonne(Париж) і University Lorenzo de 'Medici(Флоренція), навчалась в Київській Національній Академії Образотворчого Мистецтва та Архітектури (Київ) і в Художній школі Глена Еко (Меріленд, США) та ін.

Христина Катракіс вчилася, працювала і захищала свою докторську дисертацію під керівництвом і з такими світовими світилами мистецтвознавства, як Керол Пертл (Royal Flemish Academy for Science and the Arts, Washington University, Memphis University), Джунйонг Майкл Шин (Seul National University, University of Munich), Джед Джексон (Cornell University, Memphis University), Франческо Тірдрітті (Sapienza University of Rome, Memphis University, University of Enna "Kore”, Sicily, Luxor Archeological Excavations, Tomb of Harwa, Egypt), Лорелай Коркорен (University of Chicago, Memphis University) та ін.

Як куратор та мистецтвознавець Христина Катракіс продовжує свою активну різнопланову міжнародну діяльність, постійно перебуваючи в русі, подорожуючи по світових музеях і відвідуючи найвидатніші міжнародні арт-події, спілкуючись зі світовими кураторами, арт-критиками, мистецтвознавцями, колекціонерами, філантропами та художниками. «Головне - ніколи не зупинятися на досягнутому і завжди рухатись вперед. Рух і всебічний багатогранний розвиток і є життя, в тому числі і життя мистецтва », - стверджує Христина Катракіс.

Переглядів: 1187 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 09:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024