Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 7 » В Україні стартувала кампанія ООН за здоровий спосіб життя
13:56
В Україні стартувала кампанія ООН за здоровий спосіб життя

ДОБРИЙ  ПОЧАТОК


 5 березня стартувала інформаційна

 кампанія Організації Об'єднаних 

 Націй, яка протягом 2013 року буде

 популяризувати серед українців

 здоровий спосіб життя.

 




Організатори цієї інформаційної кампанії звертаються до чуттєвої стороні українців, закликаючи піклуватися про своє здоров'я і здоров'я близьких / un.org.ua

У вівторок, 5 березня, в Києві відбулася прес-конференція, на якій представники ООН оголосили про початок національної інформаційної кампанії, яка спрямована на популяризацію здорового способу життя серед жителів України.

Як повідомлялося раніше, протягом 2013 року планується розкрити 5 тем, пов'язаних зі здоров'ям. А саме: здорова планета і навколишнє середовище, корисність споживання фруктів і овочів, вакцинація, репродуктивне здоров'я, здорове старіння. Також в інформаційну кампанію буде включена тема раннього тестування на ВІЛ.

В рамках інформаційної кампанії на носіях зовнішньої реклами буде розміщено більше 2-х тисяч плакатів. Білборди та сіті-лайти із закликами до здорового способу життя з'являться в 30-ти містах. Кожне з зображень содерджіт слоган - "У твоєму житті є люди, заради яких варто жити" - так автори кампанії звертаються до чуттєвої стороні кожного, закликають бути небайдужими, у позитивному тоні підкреслюють необхідність піклуватися про власне здоров'я і здоров'я рідних і близьких людей.

Дана інформаційна кампанія дасть можливість українцям задуматися про свій спосіб життя і внести в нього зміни. Проведення подібних кампаній позитивно вплине на впровадження і реалізацію загальнодержавної програми Здоров'я-2020.

Представники агентств, фондів та установ ООН, які взяли участь у кампанії, так прокоментували вибір цих тем:

Юкіе Мокуо, Виконуюча обов'язки Координатора системи ООН в Україні, Глава Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні: "ЮНІСЕФ занепокоєний тим, що тільки половина дітей в Україні пройшли повну вакцинацію. Це є основним ризиком для дітей в Україні, що може призвести до смерті від інфекційних захворювань. Ми закликаємо всіх українських батьків усвідомити цей ризик і зробити правильний вибір, адже імунізація є найбезпечнішим способом захисту ваших дітей ".

Доріт Ніцан, Керівник Представництва Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я в Україні: "Шлях до здоров'я вимагає від нас певних зусиль або змін: фрукти та овочі є важливою складовою здорового харчування. Якщо вживати щодня як мінімум 500 грам різних фруктів і овочів, за винятком картоплі, можна було б запобігти виникненню однієї третини серцевих захворювань і 10% деяких видів раку. Завдяки здоровому способу життя, а також здорового навколишнього середовища і доступу до якісних медичних послуг, ми можемо жити довше - додати років в наше життя і життя до наших рокам ".

Павло Замостян, Заступник Представника Фонду народонаселення ООН: "Однією з важливих основ репродуктивного здоров'я є добровільне планування сім'ї. Доступ до планування сім'ї може запобігти виникненню 70% випадків небажаної вагітності і тим самим знизити кількість абортів і зберегти здоров'я та життя матерів. Крім того, останні дані показують, що сучасні методи планування сім'ї не впливають на народжуваність, таким чином, мають позитивні демографічні наслідки ".

Пані Рікарда Рігер, в.о. Постійного Представника ПРООН в Україні, Директор Представництва ПРООН в Україні: "Головний виклик цього століття - це задоволення потреб 7 мільярдів чоловік, що живуть на планеті, і мільярдів людей прийдешніх поколінь і збереження складного природної рівноваги, яке підтримує життя на Землі. Попит на воду, природні ресурси, продукти харчування і корисні копалини тільки збільшиться, оскільки населення світу стрімко зростає. Діяльність людей вплинула на кожен аспект життя нашої планети, в тому числі її клімат. Ми вже стаємо свідками нестачі чистої води, повітря та родючих земель. Зникають тисячі видів тварин і рослин. Тисячолітні екосистеми - під загрозою. Ми повинні виробити новий, більш стійкий курс на майбутнє, який створює нові можливості і підтримує економічне зростання і одночасно сприяє захисту нашої планети ".

Також відзначимо, що на прес-конференції кампанії також були відзначені позитивні результати попередньої спільної кампанії ООН з Україною про шкоду куріння. Так, за останні 8 років кількість курців на території України знизилося в два рази.

 

Фото – з сайту http://ivona.bigmir.net/

Джерело - http://ivona.bigmir.net/health/news/351104-V-Ukraine-startovala-kampanija-OON-za-zdorovyj-obraz-zhizni

Переглядів: 1949 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 14:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024