Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 12 » Фандрайзинг – у дії: повідомлення із м. Здолбунова, що у Рівненській області
17:04
Фандрайзинг – у дії: повідомлення із м. Здолбунова, що у Рівненській області

У СВІТЛІ  НОВОЇ  ЛАМПОЧКИ


Нещодавно,10 січня 2013 р., відбулось офіційне підписання договорів про 

надання мікрогрантів для здійснення адвокасі-кампаній між Фундацією 

імені князів-благодійників Острозьких та громадськими організаціями та 

ініціативними групами Рівненщини. З-поміж 10 отриманих проектів, що

надійшли з трьох областей Західної України, фінансування отримали 

шість проектів, які відповідали умовам конкурсу мікрогрантів місцевих

адвокасі-кампаній «Поділи відповідальність на всіх» за фінансової 

підтримки Міжнародного фонду «Відродження».





Проект «Допомагаємо лікарні» передбачає спонукання Здолбунівської районної ради здійснити заходи енергоекономії, завдяки яким буде досягнуто зменшення затрат на електроенергію в районній лікарні.

Адвокасі-кампанії – метод та процес впливу на людей, які приймають рішення, та на громадську думку щодо проблемних питань. Вони спрямовані на мобілізацію громадських дій для досягнення змін у суспільстві, в тому числі проведення законодавчих та політичних реформ з метою вирішення вищеназваних проблем.

За інформацією із сайту http://fundraising.org.ua/, 12 лютого 2013 року в приміщенні Здолбунівської районної ради відбувся круглий стіл в рамках проекту «Допомагаємо лікарні».

Іван Зима, головний лікар Здолбунівської ЦРЛ, повідомив, що Здолбунівська центральна районна лікарня за минулий рік спожила 425591 кВт електроенергії на суму 476662 грн, з них – 40% на освітлення - на суму 190665 грн., тому існує необхідність обдумати кроки, які сприятимуть економії електроенергії, внаслідок чого забезпечиться економія бюджетних коштів. Першим кроком планується замінити 1000 ламп розжарювання на енергозберігаючі, що принесе бажаний ефект економії на суму близько 65000 грн. на рік. До участі в цій адвокасі - кампанії будуть залучені волонтери, фандрейзери, місцеві ЗМІ та інші громадські організації. Кожен з етапів адвокасі-кампанії буде супроводжуватися публічним звітом про хід її виконання і фінансовим результатом.



Людмила Швайковська – виконавчий директор Волинської обласної громадської організації «Фундація розвитку громад» зазначила, що організація має певний досвід в реалізації подібних проектів в Волинській області, зокрема в м. Берестечко. Проект «Допомагаємо лікарні» дозволить забезпечити не лише економію значної суми бюджетних коштів на електроенергію, що теж є дуже суттєвим в кризовий період, а й частково вплине на забезпечення прозорості витрачання бюджетних коштів, оскільки проектом заплановано провести публічну кампанію зі збору коштів (в тому числі і самих лампочок) від громади району.

Руслан Краплич - головний редактор журналу «Вісник Благодійництва», голова Ради директорів Фундації імені князів-благодійників Острозьких, підтримав реалізацію проекту в Здолбунівському районі, адже позитивні зміни, які отримають в результаті реалізації проекту, згуртують громаду міста та району, а також будуть гарним прикладом для наслідування в усіх районах області.

Під час круглого столу висунута «Програма енерго ощадності соціальних установ комунальної власності», яка буде обговорена громадськістю району, доповнена та пропонуватиметься для затвердження сесією районної ради.

 

Фото - http://gurt.org.ua/

 Джерело - http://gurt.org.ua/articles/17277/


  

 Н А Ш А   Д О В І Д К А:

Увага! 

Громадські організації Львівщини представлять проекти, для виконання яких буде надаватися владою фінансова підтримка. 

Два дні, 13 та 14 березня,  у приміщенні департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді   за адресою м. Львів, вул. Просвіти, 4а  Управління сім’ї та 

молоді департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді проводить конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених 

громадськими організаціями, для виконання яких надаватиметься фінансова підтримка.

Під час конкурсу 30 громадських організацій Львівщини відкрито захищатимуть проекти розроблених ними програм.


За детальнішою інформацією звертатися 

до головного спеціаліста відділу молодіжної політики Горуна Юрія – тел. 096-33-83-033.



 

Переглядів: 706 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 02:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024