Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 13 » Криза в єврозоні: мільйони європейців отримують продукти від Червоного Хреста
21:00
Криза в єврозоні: мільйони європейців отримують продукти від Червоного Хреста

ЗЛИДНІ  НА  ПОРОЗІ  ЄВРОПИ


Навряд чи офіційна статистика здатна передати реальний розмір кризи в 

Єврозоні настільки наочно, як заява  генерального директора Міжнародного 

Комітету Червоного Хреста  Іва  Даккора (на знімку), яку він зробив у понеділок 

у ході свого візиту в Індію.




Про це повідомляє німецьке видання Der Spiegel. "Зважаючи на все зростаючу бідності в Європі, розподілом продуктів харчування серед європейців займаються вже дві третини всіх європейських відділень МКЧК", - заявив Ів Даккор.

Причому, якщо у Німеччині криза практично не відчувається, то причин для оптимізму в інших європейських країнах мало. Європейська економічна криза, йдеться в заяві гендиректора Товариства, серйозно торкнулася "широких верств населення континенту". Так, зростання бідності відзначається у більш - менш благополучній Італії.

З минулого року іспанські відділення МКЧК збирають пожертви вже не на боротьбу з бідністю у світі, а на закупівлю продовольства для потреб самих іспанців. За даними організації, в даний час Іспанська Червоний Хрест постачає продуктами харчування близько 3 млн іспанців, що знаходяться за межею бідності. Всього ж за 2012 місцеві відділення Червоного Хреста роздали нужденним 33 млн тонн продовольства. І це не рахуючи того, відзначає видання, що Товариство надало підтримку ще 21 тис. іспанців, не здатних оплатити свої рахунки за воду і газ.




Ще сумніша ситуація в Румунії, констатує видання. Там за межею бідності проживають 14% населення країни (близько 3 млн осіб). За 2012 рік 81774 нужденні румунські сім'ї отримали понад 500 тисяч тонн продовольства.

Однак, найбільше, підкреслює Der Spiegel, наслідки кризи відчувають на собі жителі країн Східної Європи, де люди, як правило, володіють  меншими заощадженнями, а соціальна система не настільки розвинена, як в країнах Центральної та Західної Європи.

До того ж, не найкращі новини приходять з Греції та Португалії. Так, у Греції за 2012 рік економічні показники впали на 6,4%. Скорочення ВВП відзначається і в Португалії.


Фото - www.vremia.ua

Джерело – http://www.vremia.ua/news/1522.php

 

 

 

Переглядів: 752 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 21:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024