Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 16 » ООН вдалося домовитися з мусульманами і католиками щодо прийняття Декларації на захист прав жінок
13:32
ООН вдалося домовитися з мусульманами і католиками щодо прийняття Декларації на захист прав жінок

ЗАХИСТ РІВНОПРАВНОСТІ


 У п'ятницю, 15 березня, країнам-членам ООН, у тому числі 

 консервативним католикам і мусульманам, вдалося узгодити 

 формулювання декларації, покликаної захистити жінок від насильства,

 повідомляє Associated Press.




 Всі країни-члени ООН підписали декларацію на захист жінок

Дискусія по основним тезам документа тривала два тижні. В результаті свої підписи під документом поставили представники всіх вхідних в організацію 193 держав.

Зокрема, декларація закликає всі країни утриматися від посилань на свої традиції, культурні особливості, звичаї і релігійні принципи для виправдання насильства над жінками.

Документ закликає держави-члени ООН стимулювати сексуальне виховання дітей в школах, створити систему екстреної допомоги жертвам насильства і суворіше карати за вбивства на грунті гендерних забобонів.

При цьому, відзначає агентство, з документа виключили положення, що стосуються сексуальної орієнтації.

Відзначається також, що найбільший опір прийняттю декларації надав Єгипет: представник цієї держави визнав документ суперечить принципам ісламу і підриває сімейні підвалини. Також він запропонував внести поправку, яка дозволяла б усім країнам, що підписали декларацію, застосовувати її у відповідності з власними традиціями і законами.

Втім, пропозиція Єгипту не знайшло підтримки у інших учасників договору, і поправка не була внесена в документ. Незважаючи на це керівник єгипетської делегації не стала блокувати прийняття проекту, для якого потрібно було схвалення всіх країн-членів ООН.

Крім Єгипту претензії до тексту документа висловлювали і інші мусульманські країни, в тому числі Лівія, Судан та Іран, а також Ватикан і Росія. Вони вимагали пом'якшити окремі формулювання, що стосуються, зокрема, заборони абортів та визнання згвалтуванням примус жінки до сексу з боку чоловіка.

Голова комітету ООН у справах жінок Мішель Бачелет назвала прийняття проекту декларації історичною подією. За її словами, тепер жінки всього світу отримають ефективний інструмент для захисту своїх прав.

Відзначимо, що попередня спроба узгодити текст декларації у 2003 році закінчилася невдачею. Державам не вдалося знайти компроміс з питань сексуального виховання дітей, допустимість абортів і пріоритеті прав жінки над традиціями і релігійними нормами.

 

Фото – www. news.bigmir.net

Джерело - http://news.bigmir.net/world/684747-OON-ydalos-dogovoritsya-s-mysylmanami-i-katolikami-po-deklaracii-v-zashity-jenshin

Переглядів: 606 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 23:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024