Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 19 » Червоний Хрест Німеччини та автоклуб ADAC перевірили водіїв, як вони вміють давати собі раду під час ДТП
22:31
Червоний Хрест Німеччини та автоклуб ADAC перевірили водіїв, як вони вміють давати собі раду під час ДТП

ОДИН  - З ТРЬОХ


Перша долікарська допомога потерпілому на місці

аварії: перевірка встановила, що правильно може 

допомогти у екстреній ситуації тільки один водій

з трьох, яких Червоний Хрест перевіряв 

на автострадах Європи








Питання, яке їм задавали, було дуже простим: що робити, коли кожна секунда на рахунку? Загальноєвропейське дослідження, проведене з ініціативи загальнонаціонального клубу автомобілістів Німеччини (ADAC) і Німецьким Червоним Хрестом, виявило, що є багато недоліки у драйверах і водії не знають елементарних речей.

Водії в Німеччині, як правило, вірять, що на місце катастрофи треба негайно викликати «швидку допомогу» і таким чином, можливо. врятувати життя потерпілому. На жаль, реальність така, - надання першої медичної допомоги дуже часто запізнюється, а та, долікарська,  надається на місці аварії неправильно, або не у повному обсязі, і пригода на дорозі завершується вкрай погано…

До такий висновків прийшли експерти, проаналізувавши тести Euro-опитування, яке спільно провели на дорогах працівники ADAC і Німецького Червоного Хреста (DRK). Хоча наважилися відповісти на них близько 73 відсотків респондентів.

Але 33 відсотки з них не знали всіх правил надання першої долікарської допомоги на місці катастрофи, 46 відсотків змогли відповісти тільки на половину запитань, а 41 відсоток знав, що робити, якщо треба робити при зупинці дихання. Тільки один з п'яти (20 відсотків) респондентів був у змозі виконувати рятувальні реанімаційні дії з потерпілим правильно. І це не дивно: більшість респондентів (38 відсотків) повідомили, що останній раз курс з надання першої допомоги вони проходили понад десять років тому.

 

 Більше половини жертв на європейських дорогах гинуть протягом перших декількох хвилин після аварії. Ця цифра може бути значно нижчою, якщо автомобілісти у ці важливі хвилини вмітимуть надавати один одному першу долікарську ефективну допомогу. Тож і автоклуб ADAC, і Червоний Хрест Німеччини звернулися до автомобілістів регулярно оновлювати свої медичні знання .

Петер Маєр - президент ADAC каже: "Ми повинні знати, що в разі надзвичайної ситуації, на допомогу може прийти інший учасник дорожнього руху. Треба розробити і запровадити більш компактний курс підвищення кваліфікації з цієї благородної справи. І зробити це треба на добровільній основі, але для всіх автомобілістів».

Президент Німецького Червоного Хреста д-р Рудольф Сайтерс (Seiters) говорить: "Одного лише запровадження такого учбового курс з надання першої медичної допомоги в життя, мабуть, буде надто мало. Те, про я що довідався, наводить на думку - кожні п'ять років треба проводити перепідготовку автомобілістів у оволодінні навичками надання першої медичної допомоги, Це допоможе  оновити попередні знання, з пасиву повернути їх у актив. Зробити це кожен зможе швидко, всім буде зручно, - і, скажу навіть, весело. І аж тоді буде упевненість, що під час дорожньої пригоди водій не розгубиться і буде діяти швидко і правильно. Ніхто більше не буде відчувати себе у такій ситуації безпорадним.

Як реальний крок до вирішення проблеми є заклик Німецького Червоного Хреста провести у суботу, 23 березня, перший загальнонаціональний екзамен: "Чи вмію я надати першу домедичну допомогу ".

Повністю цей прес-реліз та інфографіку  можна знайти в Інтернеті за адресою presse.adac.de і drk.de/presse.

Слідкуйте за нами у Твіттері - twitter.com/motorwelt , і twitter.com/roteskreuz_de .

Контакти:

Німецький Червоний Хрест

 Д-р Дітер Шютц

 Прес-аташе

 Телефон: (030) 85404-158

schuetz@drk.de

 Стефані Crown

Телефон: (030) 85404-161

krones@drk.de

 

Автоклуб ADAC:

 Христина Garrels

 Керівник із зовнішніх зв'язків

 Телефон: (089) 7676 2052

christian.garells @ adac.de

Katrin Müllenbach

Телефон: (089) 7676-2956

katrin.muellenbach @ adac.de

 Додаткову інформацію для преси можна знайти

http://www.drk.de/presseinfo

 Клацніть тут для виходу на сайт DRC

http://www.drk.de

Фото -  http://www.dtp-portal.com/gallery/albums/cat/podborka/

Джерело – прес-реліз Німецького Червоного Хреста від 19 березня 2013, м. Берлін, № 16/13 

Переглядів: 820 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 06:55
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024