Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 21 » Вісті Всесвітньої організації здоров'»я (ВООЗ): Україна не входить до країн з високим рівнем туберкульозу
10:23
Вісті Всесвітньої організації здоров'»я (ВООЗ): Україна не входить до країн з високим рівнем туберкульозу

СТАТИСТИКА – ГАРНА, ХВОРОБА – ПОГАНА


 Україна не входить до переліку країн з високим рівнем захворюваності 

 на туберкульоз, наголошується у доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я

 (ВООЗ) про  глобальну боротьбу з туберкульозом за 2012 рік.


За даними ВООЗ, що містяться в оприлюдненій днями доповіді, в досягненні глобальних завдань по зниженню захворюваності і смертності від туберкульозу зберігається прогрес. Кількість нових випадків захворювання на туберкульоз в останні роки скорочується, і в період з 2010-го по 2011 рік вони зменшилися на 2,2%.

 Рівень смертності від туберкульозу в порівнянні з 1990 роком знизився на 41%, і світ перебуває на шляху до досягнення глобального завдання зниження цього показника на 50% до 2015 року, говориться в документі. Показники смертності і захворюваності знижуються у всіх шести регіонах ВООЗ і в більшості з 22 країн з високим рівнем цієї хвороби, на які припадає понад 80% випадків захворюваності на туберкульоз у світі.

 У той же час, як наголошується в документі, глобальний тягар хвороби залишається надзвичайно важким. Загальний прогрес на глобальному рівні приховує регіональні відмінності: африканський і європейський регіони все ще не набрали темпів, необхідних для досягнення мети щодо зниження до 2015 року рівня смертності в 2 рази в порівнянні з 1990 роком.

Щорічна доповідь ВООЗ про глобальну боротьбу з туберкульозом – вже 17-й документ з серії доповідей про глобальну боротьбу з цією недугою, які організація публікує з 1997 року. Доповідь ґрунтується переважно на фактах, що подаються державами-членами ВООЗ в рамках збору даних про хвороби в усьому світі. У 2012 році інформація була надана 204 країнами і територіями, на частку яких припадає понад 99% випадків туберкульозу в світі.

Нагадаємо, в Україні з 1995 року оголошено епідемію туберкульозу. За ці роки від цього захворювання померло близько 150 тис осіб. Україна, за даними ВООЗ, входила до трійки країн світу з найвищим рівнем захворюваності на ускладнену форму туберкульозу.

Лише приблизно 60% хворих успішно завершують курс лікування. В той же час щороку туберкульоз забирає 7,5 тис. життів, а українські медики реєструють 32 тисячі нових випадків захворювання.

Як повідомляв ZAXID.NET, в Україні шириться мультирезистентний туберкульоз.Торік на нього вперше захворіли 6 тисяч українців.

Фото – leadership.ng

Джерело - 

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?vooz_ukrayina_ne_vhodit_do_krayin_z_visokim_rivnem_tuberkulozu&objectId=1280758

Переглядів: 926 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024