Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 25 » Благодійний автопробіг пройде 60 містами України. щоб знайти батьків дітям-сирітам
17:51
Благодійний автопробіг пройде 60 містами України. щоб знайти батьків дітям-сирітам

ТУРБОТА  


 Понад 140 учасників міжнародного автопробігу "Серце

 для сиріт" мандрують дорогами України. Батьки 

 разом із усиновленими дітьми таким чином

 намагаються знайти безбатченкам нові родини. 

 За тиждень вони планують подолати понад сімдесят 

 тисяч кілометрів, щоби привернути увагу до дітей-

 сиріт, розповідає 5 канал.




Учасники автопробігу їздять сімома маршрутами. Ця група мандрує Донеччиною. Людмила Марфін - матір одинадцятьох дітей, шестеро з яких - усиновлені. Каже - подорож буде не марною, якщо за тур всиновлять хоча б одну дитину. Людмила Марфін, учасниця автопробігу: "Про це неможливо мовчати. Ми знаємо, насправді, шо це таке. Що таке дитина-сирота. Коли ти з нею зустрівся в своєму домі - очі в очі, серце до серця. Ти не просто з цією дитиною поговорив і пішов, ти з нею починаєш жити, розумієш її біль та переживання".

Наймолодшому учаснику цього маршруту - тринадцять років. Костянтин мандрує разом із прийомним батьком. До нової родини хлопчик потрапив торік. Костянтин Трубій, учасник автопробігу: "Звернути людей до сиріт, щоб люди більше брали сиріт в сім'ї. Розповісти їм, як це погано - бути сиротою, щоб вони почувствовали це своїм серцем".

Учасники пробігу планують відвідати 60 міст, зустрітися з родинами, які всиновлюють дітей, місцевою владою, відвідати церкви та дитячі будинки.

До акції долучилися й батьки з Росії, Білорусі, Молдови, США, країн Близького Сходу. Даман Хусейн з Ірану розповідає: у його країні взагалі немає сиріт. Дітей, які залишаються без батьків, забирають у свої сім'ї родичі чи друзі. Даман Хусейн, учасник автопробігу: "Я надеюсь, на Украине тоже такая будет ситуация. Почему - потому что тут, сколько я знаю, около сто тысяч сирот живут на Украине".

Благодійний фонд, який організував автопробіг, за останні два роки допоміг знайти нові родини щонайменше двомстам дітям.

Віталій Сус, організатор автопробігу: "Ми особливу увагу звертаємо на хворих дітей. Тому що в більшості інтернатах - це хворі діти, це діти, які мають особливий статус - ВІЛ-інфіковані, або різні хвороби. Для цих сімей ми будемо шукати більшу підтримку".

Вадим Дохненко, керівник проекту "Серце для сиріт": "Мы просто кричим об этой проблеме. Потому что сто тысяч сирот - это не та цифра, которая должна быть в демократической стране Украине".

Автотур Україною фінішує у Дніпропетровську, а восени учасники міжнародного пробігу планують із такою ж акцією відвідати сусідню Молдову.

 

Фото - 

http://www.religion.in.ua/news/ukrainian_news/20530-baptisti-ogolosili-avtoprobig-serce-dlya-sirit-mistami-ukrayini.html

Джерело - http://www.expres.ua/video/2013/03/25/84413-blagodiynyy-avtoprobig-poshuku-batkiv-syrit-proyde-60-mistamy-ukrayiny


  На цю ж тему:

Стаття «Баптисти оголосили автопробіг «Серце для сиріт» містами України» - http://www.religion.in.ua/news/ukrainian_news/20530-baptisti-ogolosili-avtoprobig-serce-dlya-sirit-mistami-ukrayini.html

 

Переглядів: 763 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024