Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 28 » Новини медицини: в Англії вчені розробляють конвейєрний спосіб вирощування людських органів
10:27
Новини медицини: в Англії вчені розробляють конвейєрний спосіб вирощування людських органів

КРОК  ДО  БЕЗСМЕРТТЯ


Учені придумали як обійтись без трансплантації, донорів та

уникнути відторгнення. Людські органи в масове виробництво.

Для цього винахідливі британські вчені використали... 

звичайний 3D-принтер, який нині масово продають у 

магазинах.






За його допомогою можна створювати фігури. Науковці ж, замість звичайного чорнила, налили в прилад людські стовбурові клітини – це фактично будівельний матеріал нашого організму, розповідає Андрій Гетьман, «ФАКТИ», ICTV . З них виникають органи, тільки тепер цей процес відбувається не всередині людини, а на принтері.

«Це звичайний 3D принтер, який ви можете купити в будь-якій крамниці. Ми робимо коктейль – взяли в ембріона людини стовбурові клітини, далі розділили на краплини, у кожній по п’ять стовбурових клітин. Далі змішали зі спеціальним біочорнилом, яке сприяє росту клітин, потім вилили у форму, де й вони розвиватимуться», – каже біоінженер університету Единбурга Алан Фолкнер-Джонс.

Завдяки цій рідині можна створити будь-які органи й обійтися без трансплантації, як це відбувається нині. А пацієнтам не треба буде місяцями чи роками чекати на серце чи легені.

«Цей тип принтера дає змогу нам змішувати в правильних пропорціях речовини. І далі можна виростити практично будь-який орган, приміром, печінку чи нирки. Також ми регулюємо створення органу, і його не відторгатиме імунна система», – говорить голова проекту стовбурових клітин університету Единбурга Вілл Шу.

Окрім того, якщо орган ушкоджений, стовбурові клітини можна ввести в тіло людини, і орган самостійно регенеруватиметься. Також учені сподіваються, що вже незабаром можна буде відмовитися від випробувань ліків на тваринах, адже, завдяки цій технології, медикаменти тестуватимуть на людських кліти.


Фото – http://fakty.ictv.ua/ua/index/view-media/id/32495/start/30

 Джерело - http://www.expres.ua/health/2013/03/27/84562-ucheni-prydumaly-obiytys-transplantaciyi-donoriv-unyknuty-vidtorgnennya

 

Переглядів: 893 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 15:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024