Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 29 » Новини медицини: революційний крок у стоматології – вирощування зубів з клітин пацієнта
11:57
Новини медицини: революційний крок у стоматології – вирощування зубів з клітин пацієнта

ЧИ  СТАНЕ  КАЗКА  РЕАЛЬНІСТЮ ?


Можливість вирощування заміни зуба від власних клітин пацієнта стало

на один крок ближчим, згідно з новими дослідженнями.






Поки ще занадто рано говорити про те, що досягнуті результати будуть придатними для використання лікування зубів у людей, але нова  техніка включає у себе революційний прийом маніпуляції із стовбуровими клітинами, щоб спонукати при їх допомозі ріст дуже маленьких, незрілих зубів, подібний до того, як зуб виглядає, коли він починає рости у зародку.

"Вони є дуже незрілими і дуже маленькими." - Говорить професор Пол Шарп Дікінсон, провідний спеціаліст з черепно-лицевої біології у Королівському коледжі у Лондоні, який керував роботою науковців. - "Ці досліди передбачають пересадку «молочних зубів»  просто у рот, де вони отримають свій кровообіг, щоб прижитися і почати рости, а потім поступово утворити повноцінний зуб".

Хоча ця техніка навряд чи дозволить вченим виростити певний тип зуба, стоматологи зможуть формувати коронки зубів залежно від їх положення у щелепі. Здатність зробити протезування, починаючи з коріння, буде великим кроком  вперед у стоматологічній хірургії.

Заміна відсутніх або пошкоджених зубів в даний час включає в себе використання знімних або незнімних зубних імплантатів. Хоча вони добре працюють, та механічний ефект від жування їжі може призвести до їх зношування. А з природними зубами – це не проблема, тому що вони мають м'яку тканину у корені, яка діє як амортизатор.

Останні досліди, зроблені командою професора Шарпа, відкривають нові перспективи у створенні біоінженерних зубів, з їх власною кореневою системою. Наступним кроком у дослідженнях науковців буде пошук достатньо дорослого джерела клітин людини, щоб розробити нову технологію вирощування зубів, що може стати реальною альтернативою зубних протезів - імплантатів.

Результати цих досліджень були опубліковані у журналі «Стоматологічні дослідження»  за 4 березня 2013 р.

Фото - www.ajc.com

Джерело - http://www.ajc.com/news/lifestyles/health/grow-your-own-replacement-tooth/nWqR2/

 

 

Переглядів: 1015 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 21:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024