Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2013 » Березень » 29 » Реформа охорони здоров'я України: запровадження "Електронної приймальні для пацієнтів"
13:39
Реформа охорони здоров'я України: запровадження "Електронної приймальні для пацієнтів"

У НОГУ З ЧАСОМ



Державна служба України соцзахворювань запроваджує на своєму сайті, адреса якого у Інтернеті: http://dssz.gov.ua/index.php/en спеціальну рубрику: "Електронну приймальню для пацієнтів".


Новий інтерактивний сервіс націлений на виявлення порушень, пов'язаних із неотриманням хворими антиретровісних чи протитуберкульозних препаратів та іншими порушеннями, які мали місце в процесі лікування.

"На сьогодні всі регіони України у повному обсязі забезпечені як антиретровірусними, так протитуберкульозними препаратами. Централізована закупівля здійснювалася на основі прогнозованих потреб областей, тому випадки неотримання пацієнтами необхідних ліків просто недопустимі. Саме тому Держслужба України соцзахворювань пропонує пацієнтам, яким відмовлено у лікуванні, скористатися нашою "Електронною приймальнею для пацієнтів". Ця опція не лише допоможе нам здійснити контроль за раціональним використанням, а й виявити інші проблемні питання на місцях", - зазначає Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна.

Інформація, яка надходитиме до електронної приймальні, в частині персональних даних не підлягатиме розголошенню і має на меті, насамперед, захист їхніх інтересів. На основі узагальнених даних буде визначений показник доступності до лікування кожного медичного закладу, який надає спеціалізовану допомогу ВІЛ-інфікованих та хворим на туберкульоз, у кожному регіоні.

 

Довідково:

На сьогодні в Україні сформовано запас як протитуберкульозних, так антиретровірсних препаратів. Протягом останніх 2-х років було забезпечено економію бюджетних коштів близько 50 млн грн. при закупівлі протитуберкульозних препаратів і виробів медичного призначення. На зекономлені кошти, наприклад, вперше вдалося забезпечити 100% потребу в препаратах за основними схемами лікування мультирезистентного туберкульозу. Оптимізація номенклатури закупівель, разом зі зниженням рівня цін, дозволили більш ніж у 2 рази збільшити охоплення лікуванням хворих на мультирезистентний туберкульоз (МРТБ).

За два останніх роки досягнуто суттєвої економії бюджетних коштів при здійсненні державних закупівель антиретровірусних препаратів і виробів медичного призначення - близько 45 млн грн., що дозволило збільшити кількість пацієнтів, охоплених лікуванням. Зокрема, у 2012 році економія бюджетних коштів при здійсненні закупівель склала близько 22 млн грн. Забезпечено посхемний розрахунок потреби регіонів у АРВ-препаратах, збільшено схеми лікування, усунено дороговартісне лікування та закуплено оригінальні, якісні препарати.

 Прес-служба МОЗ України

За інформацією Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань


Джерело - http://guoz.lviv.ua/ukr/news/moznews/2519.html
Переглядів: 701 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 04:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024